Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Hosts

Αν υπάρχει κανείς (μάλλον όχι εδώ που τα λέμε, αλλά ... λέμε τώρα) που να έχει διαβάσει κάποιες από τις αναρτήσεις μου ξέρει ότι σιχαίνομαι τους διαφημιστάδες και τις διαφημίσεις που έχουν εισβάλλει στο δίκτυο.
Δεν γουστάρω τις διαφημίσεις!
Δε γουστάρω τα εικονίδια, βιντεάκια, κουδουνάκια που εμφανίζονται όταν πάω να δω μια σελίδα.
Ειδικά τα αναδυόμενα παράθυρα που πετάγονται μπροστά μου όταν κάνω κλίκ σε κάποιο άρθρο ή σελίδα αρκούν για να πάψω οριστικά να επισκέπτομαι τη σελίδα αυτή.
Ευτυχώς, υπάρχει λύση, όχι για όλα αυτά, αλλά για τα περισσότερα.
Το αρχείο Hosts που έχω αντιγράψει εδώ και καιρό σε φάκελο των windows, και περιέχει μια λίστα διευθύνσεων που ο internet explorer ή οποιοδήποτε πρόγραμμα προβολής σελίδων αρνείται να προβάλλει.
Και είναι από τις μικρές χαρές της ζωής στο δίκτυο να βλέπεις "Ο Internet Explorer δεν μπορεί να εμφανίσει την ιστοσελίδα" εκεί που αλλιώς θα υπήρχε μια διαφήμηση.
Δοκιμάστε το, δεν επηρρεάζει τον υπολογιστή στο ελάχιστο, δεν δυσκολεύει το browsing, και το μοναδικό που θα παρατηρήσετε είναι ότι δεν εμφανίζονται αρκετές από τις διαφημίσεις.
Δοκιμάστε το, εγκαταστήστε το.
Είναι ένα από τα απλότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε και αν για κάποιο λόγο μετανιώσετε μπορείτε εξίσου απλά να το διαγράψετε!
Αρχίστε από εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου