Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 22-28/10/2012

Τα σύντομα αυτής της εβδομάδας "ανέβηκαν" με καθυστέρηση, ζητώ συγνώμη σε όποιους έχουν την καλοσύνη να με διαβάζουν, θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής στο μέλλον.

Μια λίστα ονομάτων καταθετών στην Ελβετία, που πιθανώς περιλαμβάνει φοροφυγάδες περιφέρονταν από γραφείο σε γραφείο, για να καταλήξει στα χέρια ενός δημοσιογράφου. Τον ευχαριστώ που την δημοσιοποίησε.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εθνική υπερηφάνεια μπλα μπλα... τόσο στρατό και τόση εθνική έπαρση στην τηλεόραση δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί, ίσως να μην πρόσεχα, ίσως πάλι να ήμουν πολύ μικρός όταν ξαναείχε παρόμοιο πρόγραμμα η τηλεόραση για να το θυμάμαι. Ούτε στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών στις πόλεις θυμάμαι. Εθνοπατριωτικό καρακιτσαριό, αστυνομοκρατούμενη παρέλαση και στην γωνία ένας Κουράκης με μερικές δεκάδες ανθρώπων να φωνάζουν συνθήματα. Οι διαδηλώσεις παίδες έχουν μία ελάχιστη προϋπόθεση για να θεωρούνται επιτυχημένες και αυτή είναι η μαζικότητα. Όταν σε μία πόλη με πληθυσμό κοντά στο ένα εκατομμύριο μαζεύεις 100 ανθρώπους και προσπαθείς να παρέμβεις σε μία εκδήλωση που, όσο και αν είναι παρωχημένη έχει περισσότερους υποστηρικτές από εσένα στον ίδιο χώρο, θα έπρεπε να ξέρεις πως η επιμονή σου να προχωρήσεις θα οδηγήσει σε επικοινωνιακή και τακτική ήττα. Από την άλλη έχεις τους ανόητους που άμα τους μιλήσεις για το παρωχημένο των παρελάσεων μπορεί και να σου στρίψουν το λαρύγγι κραυγάζοντας "ΑΝΘΕΛΟΙΝΕΣ!". Βλέπεις δεν μπορεί το μυαλό τους να σκεφτεί πως ίσως και να υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να τιμήσει κάποιος την ιστορία του.


Έχω ξαναπεί για τους επικά ηλίθιους ή επικά κουτοπόνηρους που προσπαθούν από μία εικόνα να φτιάξουν την δική τους εμπρηστική είδηση. Άλλη μία τέτοια "έσκασε" τελευταία στα Ελληναράδικα blogs που πήραν μια φωτογραφία από έναν ομαδικό γάμο και παρουσιάζουν τα παρανυφάκια ως νύφες για να "δείξουν" πως οι παλαιστίνιοι είναι παιδεραστές. Μόνο που το παραμύθι έχει αποκαλυφθεί εδώ και πολύ καιρό. Φυσικά αυτά για τους Ελληναράδες είναι ψιλά γράμματα, δείξε τους μία "σοκαριστική" φωτογραφία, πέτα και ένα εμπρηστικό κείμενο και το έφαγαν αμάσητο το παραμύθι. Και φυσικά οι "φίλοι" του Άδωνι δεν θα μπορούσαν να μην είναι από εκείνους που διαδίδουν αυτή την επική ανοησίαμαριέτα το διαδίδει με βοήθεια από rt του breeg75 γνωστοί και οι δύο κλακαδόροι του τηλεβουλευτή). Αν επρόκειτο όμως απλά για ηλίθιους θα έσβηναν το γκαιμπελικό αίσχος που διαδίδουν, πράγμα που δεν έκαναν τα τσιράκια του Άδωνι ούτε μετά από το σχετικό κράξιμο. Το ηλίθιοι φυσικά εξακολουθεί να ισχύει αλλά προστίθεται και το προβοκάτορες, για τους οποίους ο Άδωνις είμαι σίγουρος πως είναι υπερήφανος. Αν ήταν απλά ηλίθιοι θα είχαν πολλή πλάκα. Είναι όμως επικίνδυνοι ηλίθιοι.

Θαύμα! Η σελίδα του γέροντα Παστίτσιου στο facebook επανήλθε ως εκ θαύματος! ΕΥΛΟΓΗCΟΝ!

Πριν ακόμα υπογραφούν τα 89 νέα μέτρα που φημολογείται πως θα χρειαστούν για να πάρει η χώρα την επόμενη δόση, το Ρόιτερς αναφέρει πως το χρέος "αποκλείεται" να είναι 120% το 2020 και πως θα χρειαστούν νέα μέτρα. Με άλλα λόγια το χρέος δεν είναι βιώσιμο και το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Την ίδια στιγμή ο Σαμαράς και το παρεάκι του επιμένουν πως τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Εσύ ποιόν πιστεύεις;

Η Θεσσαλονίκη σήμερα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της. Με 2000+ αστυνομικούς να φυλάνε τους κουστουμαρισμένους και τον στον Άγιο Δημήτριο όπου μπορεί κανείς να πάει μόνο κατόπιν "προσκλήσεως" αποκλεισμένο με κάγκελα δεν μοιάζει και τόσο απελευθερωμένη.

Θα βρεθεί κάποιος. Μιλάς για ρατσιστική βία και θα βρεθεί κάποιος που θα απαντήσει "ήρθαν απρόσκλητοι". Μιλάς για ομοφοβική βία έρχεται άλλος και πετάει ένα "ομολαγνεία". Μιλάς για φασιστική βία, έρχεται ο άλλος και μιλάει για κάποιο "αμάρτημα" του θύματος. Όχι, δεν το κάνει γιατί αγνοεί την αλήθεια, δεν μιλάει επειδή υποτιμά το θέμα. Το κάνει γιατί το ψιλογουστάρει. Ψιλογουστάρει την ρατσιστική βία γιατί είναι ρατσιστής. Αδιαφορεί για την ομοφοβική βία γιατί είναι ομοφοβικός. Προσπέρνα την φασιστική βία γιατί είναι φασίστας. Μόνο έτσι μπορεί κανείς να προσπεράσει έτσι εύκολα τόσο σημαντικά θέματα και να προβάλλει την άλλη άποψη. Τέρμα οι αυταπάτες, κανείς δεν είναι αθώος. Σε τόσο θεμελιώδη θέματα, απέναντι σε τόσο ακραίες συμπεριφορές, απέναντι σε τόσο επικίνδυνα φαινόμενα δεν μπορείς να είσαι αδιάφορος. Δεν έχει ναι μεν αλλά. Ή είσαι κατά ή είσαι από εκείνους που υποθάλπτουν και τελικά τρέφουν τέτοια νοσηρά φαινόμενα. Εσύ με ποιούς είσαι;

Σήμερα είχαμε άλλη μία καραμπινάτη περίπτωση υπόθαλψης εγκληματία από τους Έλληνες βουλευτές. Βλέπεις η βουλή μπορεί να ψήφησε υπέρ της άρσης της ασυλίας για τους Κασιδιάρη, Γερμενή και Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής, καταψήφισε όμως την άρση ασυλίας του Γ Πλακιωτάκη της Νέας Δημοκρατίας. Όπως είπα και την προηγούμενη εβδομάδα σε τέτοιες περιπτώσεις η είδηση βρίσκεται στην περίπτωση του Πλακιωτάκη και όχι των Χρυσαυγιτών των οποίων για πολλούς λόγους η άρση της ασυλίας ήταν αναμενόμενη. Όμως αν και έχω ψάξει αρκετά, δεν έχω καταφέρει να βρω για ποιό ακριβώς αδίκημα ήταν κατηγορούμενος ο Γ Πλακιωτάκης. Το μόνο που μπόρεσα να βρω ήταν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες πως εμπλέκεται σε περίπτωση φοροδιαφυγής μέσω εικονικών τιμολογίων της οικογενειακής του επιχείρησης. Αν αυτό είναι αλήθεια για άλλη μία φορά η βουλή χρησιμοποιείται ως πλυντήριο κοινών εγκληματιών. Και φυσικά το σύνολο των βουλευτών συμμετέχουν ενεργά στην υπόθαλψη κοινού εγκληματία απλά και μόνο επειδή είναι ένας από αυτούς. Και εδώ που τα λέμε δεν έχω κανέναν λόγο να πιστέψω πως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Και φυσικά, για την ανυποληψία στην οποία έχει πέσει όλος ο πολιτικός κόσμος, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Η φράση "το τερμάτισαν" νομίζω πρέπει να απαγορευτεί, να εξοβελιστεί από το λεξιλόγιό μας γιατί κάθε φορά που έχει ειπωθεί από κάποιον διαψεύδεται. Όταν ο ΣΚΑΙ, και η SIEMENS συνδιοργανώνουν ή έστω είναι χορηγοί σε συνέδριο για την αντιμετώπιση της διαφθοράς λες εδώ τερματίζει το θράσος και η ειρωνεία. Η SIEMENS!!! Και ο ΣΚΑΙ! Μέχρι να έρθει κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό να σε διαψεύσει.

Φεύγει λέει ο "ανδρός πεσούσης" από την ΔΗΜ.ΑΡ. Πόσα χτυπήματα να αντέξει πια αυτή η δημοκρατία...

Ζούμε σε μια χώρα όπου ο υφυπουργός εργασίας μπορεί να λέει στην τηλεόραση πως υποσχέθηκε σε εργοδότες να μην κάνει ελέγχους για τυχόν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Είναι λογικό ένας υφυπουργός να λέει κάτι τέτοιο και να μην γίνεται χαμός αφού επίσης ζούμε στην χώρα όπου όταν ζητήθηκε από τον υφυπουργό να διευκρινίσει τι εννοεί, αυτός πέταξε ένα "αστειεύομαι" και το θέμα λήγει εκεί για τον δημοσιογράφο.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου