Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΠαπΆρια...

Από το 1988 μέχρι το 1992 και απ’ το 1996 μέχρι σήμερα παίρνεις ένα μισθουλάκο (που κακές γλώσσες λένε πως έφτασε μέχρι και τα 2800 ευρώ σε κάποια φάση) από την ΕΡΤ.
“Εργάστηκες” (φαντάζομαι όχι τζάμπα) απ’ το 1993 μέχρι το 2006 στο γραφείο τύπου της ΓΓ Αθλητισμού συνεργαζόμενη με τους υπουργούς “κ.κ. Γιώργο Λιάνη, Ανδρέα Φούρα, Γιάννη Κουράκη και Γιώργο Φλωρίδη” όπως λες και στο βιογραφικό σου.

Χωρίς αμφιβολία είναι τυχαίο πως και οι 4 ήταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όπως τυχαίο πιστεύω πως είναι ότι στα 21 σου εργαζόσουν στην ΕΡΤ.
Το λέω γιατί στο βιογραφικό αυτό δεν αναφέρεις σχεδόν πουθενά το ΠΑΣΟΚ... 
Το γεγονός πως ο πατέρας σου ήταν επί 16 χρόνια πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Θήβας, πρόεδρος της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας και δημοτικός σύμβουλος είμαι σίγουρος πως δεν έπαιξε κανέναν ρόλο.
Το 2002 έπεισες τους συμπολίτες σου πως θα τους εκπροσωπήσεις επάξια και νομαρχιακή σύμβουλος και γραμματέας του νομαρχιακού συμβουλίου αν και ταυτόχρονα ήσουνα “σύμβουλος του Υπουργού επικρατείας Αλέξανδρου Ακριβάκη”.
Αυτό δεν σε επηρέασε αρνητικά αφού το 2005 έγινες αντινομάρχης.
Το 2006 έπεισες ξανά τους συμπολίτες σου πως αξίζεις να είσαι νομαρχιακή σύμβουλος αλλά μέχρι τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 αποφάσισες πως είσαι πολύ καλή για αυτό το πόστο και έβαλες υποψηφιότητα για βουλευτής.
Εν τω μεταξύ στήριξες ενεργά τον Γ Παπανδρέου τόσο στην επανεκλογή του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ (απέναντι στον Ε Βενιζέλο), όσο και αργότερα ως υποψήφιο πρωθυπουργό με το ευρηματικό “λεφτά υπάρχουν”. Τότε μιλούσες για “ προτάσεις –δεσμεύσεις με επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα βγάλουν από την κρίση την ελληνική κοινωνία”.

Τότε οι υποστηρικτές σου έλεγαν πόσο ενισχυμένη βγήκες από τις εσωκομματικές διαδικασίες. Στις εκλογές του 2009 αφού τα κατάφερες και έγινες βουλευτής ευχαρίστησες τους συμπολίτες σου για την εμπιστοσύνη τους και είπες: “Δεσμεύομαι ότι θα δουλέψω πολύ σκληρά για το νομό μας υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες του κινήματος μας του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου μας και πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου”.
Και συνέχισες τις υποσχέσεις από το βήμα της βουλής τάζοντας “λαγούς με πετραχήλια”.
Οι 100 μέρες είναι μόνο η αρχή. Συνεχίζουμε δημιουργικά κι αταλάντευτα την πορεία μας ώστε μέσα στα επόμενα χρόνια να έχουμε οικοδομήσει μια νέα Ελλάδα .Μια Ελλάδα προόδου και ευημερίας που βάζει πάνω απ όλα τον ΠΟΛΙΤΗ” είπες λίγο αργότερα μεταξύ άλλων…
Μετά την πτώση του Παπανδρέου έσπευσες να στηρίξεις τον Βενιζέλο "ανεπιφύλακτα" που ήταν εμφανές πια πως θα γινόταν ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Φαίνεται όμως πως ο τελευταίος αν και έβαλες κι εσύ το λιθαράκι σου να κάτσει στην προεδρική καρέκλα που τόσο επιθυμούσε δεν το εκτίμησε.
Θα ήμουν έτοιμος να δεχτώ κάποια άλλη ερμηνεία για την αποχώρησή σου από το ΠΑΣΟΚ αλλά στην ιστοσελίδα σου υπάρχει μόνο η επιστολή παραίτησής σου προς τον (γίγαντα της πολιτικής) Πετσάλνικο που δεν βοηθάει...
Έτσι κι εσύ αφού παραιτήθηκες από το ΠΑΣΟΚ έσπευσες να δηλώσεις πίστη στην Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αντώνη Σαμαρά.
Ναι, αυτόν για τον οποίο ο μέχρι χθες καταλληλότερος σύμφωνα με τα λόγια σου Ε. Βενιζέλος έλεγε “Τέτοιους πολιτικούς είχε δυστυχώς στη διαδρομή της Ιστορίας πολλούς η χώρα μας και γι' αυτό ίσως φτάσαμε στο χείλος της καταστροφής”.
Τότε τα σκληρά αυτά λόγια τα είχες αναρτημένα στην προσωπική σου σελίδα, τώρα (φαντάζομαι από κάποιο τεχνικό πρόβλημα) έχουν εξαλειφθεί.
Και ο Σαμαράς ως λιγότερο αχάριστος σου έδωσε το χρίσμα της υποψηφίου βουλευτή στον νομό Βοιωτίας με την Νέα Δημοκρατία.
Σε άλλες εποχές θα γελούσα με τόση γραφικότητα...
Σήμερα θυμώνω!
Με τη Άρια Αγάτσα δεν είχα ασχοληθεί καθόλου, σχεδόν δεν την ήξερα.
Όμως το βιογραφικό της (δύο σελίδες!), οι ομιλίες της και τα λιβανίσματα των (μέχρι σήμερα ;) υποστηρικτών της είναι στο διαδίκτυο και μιλάνε από μόνα τους.
Η πολιτική της πορεία αξίζει να γίνει αντικείμενο μελέτης.
Αντικείμενο μελέτης όμως όχι τόσο για την πορεία της ίδιας της κυρίας Αγάτσα, όσο για τα πρόβατα (για να μη χρησιοποιήσω καμία χειρότερη έκφραση) που θα την ξαναψηφίσουν.
Η Άρια Αγάτσα την δουλειά της κάνει και μέχρι τώρα προφανώς επιτυχημένα.
Τα πρόβατα που θα την ψηφίσουν σε λίγες ημέρες;

Διάβασε επίσης:
Πολιτικά αναστήματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου