Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 9-15/1/2012

Έκανε την αυτοκριτική του ο ΓΑΠ στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Είπε πως δεν έπρεπε να πιστέψει την Νέα Δημοκρατία που του έλεγε πως το έλλειμμα θα είναι 6%. Γκαντεμιά, μια φορά το ΠΑΣΟΚ πίστεψε τη Νέα Δημοκρατία και έτυχε να είναι προεκλογικά... Γκαντεμιά λέμε! Είπε επίσης "Θεωρούν την ευγένειά μου ως αδυναμία". Αυτοκριτική επιπέδου καλλιστείων. Όπως παρατήρησε κάποιος στο twitter... στο τέλος θα ευχηθεί παγκόσμια ειρήνη... Και φυσικά τρέλανε τους "φίλους" του στο ΠΑΣΟΚ που δεν βλέπουν την ώρα να ξεκουμπιστεί με το "εγώ θα κάνω το καθήκον μου" και το "χρειάζεται ενότητα του Κινήματός μας. Και εγώ, αυτή την ενότητα υπηρετώ, με τις πράξεις μου. Δείχνοντας ότι έχουμε ένα Κίνημα με ισχυρή πολιτική βούληση γι αυτές τις αλλαγές. Αποδεικνύοντας ότι είναι συλλογική η ευθύνη να αλλάξει ο τόπος. Και ότι μόνο αν αλλάξουμε όλοι - όχι ένας, όχι εύκολα εξιλαστήρια θύματα - θα αλλάξει και η Ελλάδα." Τρέλανέ τους όλους ΓΑΠ, εμάς μας έχεις αποτελειώσει, αποτελείωσε και το ΠΑΣΟΚ να ξεβρομίσουμε τουλάχιστον!

Τι θα ήμασταν χωρίς την ενημέρωση που μας προσφέρουν τα ΜΜΕ... αξιόπιστη και έγκυρη ενημέρωση...


Ξαφνικά διακόπηκαν οι συνομιλίες για το περίφημο PSI με τον Ντα Λάρα να επιστρέφει στην Αμερική και σχεδόν ταυτόχρονα έσκασε η είδηση της υποβάθμισης των οικονομιών εννέα χωρών της ΕΕ μεταξύ των οποίων Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία και Ιταλία από την Standard and Poors... Λίγο περισσότερο από δύο χρόνια πριν 1/1/2010 ενεργοποιήθηκε η συνθήκη της Λισαβόνας και ο Ρομπάι έγινε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής ένωσης. Λίγο αργότερα και με αφορμή την Ελληνική κρίση οι "ηγέτες" της ΕΕ έλεγαν "Τα μέλη της ευρωζώνης θα λάβουν αποφασιστικά και συντονισμένα μέτρα για να διασφαλιστεί η οικονομική σταθερότητα στο σύνολό της." Δύο χρόνια επιτυχίες Ενωμένης Ευρώπης υπό τον Φαν Ρομπάι λοιπόν και δύο μήνες επιτυχιών κυβέρνησης Παπαδήμου, και περνάμε τέλεια. Να τους ΞΑΝΑψηφίσω!
Ας θυμηθούμε τι έλεγαν κάτι γραφικοί κάποτε... (δες την ημερομηνία δημοσίευσης)

Ο Πούτιν έφτιαξε λέει ένα site για την προώθηση της προεκλογικής του εκστρατείας, μόνο που μέσα σε ένα 24ωρο γέμισε με σχόλια που τον παρακινούσαν να παραιτηθεί και αναγκάστηκε να λογοκρίνει τα σχόλια... Τι μου θυμίζει, τι μου θυμίζει... Α, ναι! Μου θυμίζει το θέμα με το βίντεο που ανέβασε στο youtube το ΠΑΣΟΚ για τους 20 μήνες "έργου" του. Και εκείνο στην αρχή είχε αφήσει τα σχόλια και τις κρίσεις ελεύθερα για να αναγκαστεί λίγο αργότερα να τα λογοκρίνει. Η ομοιότητα προφανής. Αυτά γίνονται όταν ένας "ηγέτης" είναι απομονωμένος σε ένα περιβάλλον κολάκων και δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στην κοινωνία.

Λαλίστατοι! Χθες είδα τον Παπακωνσταντίνου στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΙ να ξεστομίζει τις μαλακίες του, σήμερα το πρωί μπλόκο... Στο mega Παπακωνσταντίνου, στον ΑΝΤ1 Χρυσοχοΐδης (άρτι αφιχθείς από το άλφα του Κενταύρου όπου ζούσε τα τελευταία δύο χρόνια όπως έχω ξαναγράψει) και στον ΣΚΑΙ η Ντόρα, η άφθαρτη και αμόλυντη αυτή νέα πολιτικός και πρόεδρος του νεότατου κόμματος Δημοκρατική Συμμαχία... Το ότι δεν έχουν καμία ντροπή το ξέρουμε από καιρό, το ότι ο Έλληνας ξεχνάει εύκολα επίσης. Αποδεικνύεται όμως πως μας θεωρούν χρυσόψαρα και εντελώς μαλάκες! "Αν ήμουν ανεπαρκής και ανίκανος πολιτικός δεν θα εμφανιζόμουν ενώπιων σας, κάπου θα είχα βάλει σε μια τρύπα το κεφάλι μου" είπε ο Χρυσοχοΐδης!!! Πιστεύουν πως ξεχνάμε τόσο εύκολα και πως είμαστε τόσο μαλάκες που υπάρχει έστω και μικρή περίπτωση να μας πείσουν πως αυτοί είναι (ξανά!) οι κατάλληλοι να μας βγάλουν (ξανά!) από την κρίση!!! Ειλικρινά, αν εσύ που διαβάζεις αυτό το κείμενο είσαι ανάμεσα σε εκείνους που τους παρακολουθείς καλόπιστα και πιστεύεις έστω και μία λέξη που βγαίνει από τις διχαλωτές τους γλώσσες κάνε μου μια χάρη λίγο να δω κάτι. Άντε γαμήσου και ψόφα!

Υπάρχει πρόβλημα με την ρύπανση είπε ο Παπακωνσταντίνου σήμερα στις ειδήσεις του ΣΚΑΙ (φτου κακά) αναφερόμενος στο εξασθενές χρώμιο στην Βοιωτία, αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα για την υγεία... και κάπου εκεί άρχισα να μυρίζω καμμένο από τα εκγεφαλικά μου κύτταρα που ψήνονταν από την τόση ανοησία! Πόσα να αντέξει κανείς; Μόνο ένας πολιτικός (ή μήπως να πω καλύτερα πολιτικάντης του κερατά!) μπορούσε να ξεστομήσει μια τέτοια μαλακία! Δηλαδή το νερό σου είναι μολυσμένο αλλά η υγεία σου δεν κινδυνεύει;;; Και φαίνεται πως δεν είναι μόνο το νερό εκεί, αλλά και εμφιαλωμένα νερά που δίνουμε στα παιδιά μας!!! Όσο είναι "υπεύθυνοι" τέτοιοι τύποι υπάρχει σωτηρία;

"η πολιτική αυτή έκλεισε τον κύκλο της" είπε ο Ρέππας για την εφεδρεία, και συμπλήρωσε πως δεν θα απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι και ότι "το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στον δημόσιο τομέα δεν ήταν αποτελεσματικό αγγίζοντας μάλιστα τα όρια του παραλόγου και του γελοίου"... Όχι πως πέσαμε και από τα σύννεφα, το ξέραμε πως και ο Ρέππας είναι παράλογος και γελοίος. Τι άλλο είναι κάποιος που έτσι εύκολα παίζει με τις ζωές των άλλων και μετά με τόση αυθάδεια γυρίζει έτσι εύκολα σελίδα; Με άλλα λόγια, είπαμε μια μαλακία και τώρα σιγά, δεν έγινε και τίποτε. Δεν ξέρω πόσοι υποχρεώθηκαν στην εφεδρεία, ξέρω πάντως πως πολλοί κάτω από τον εκβιασμό αυτόν έσπευσαν να βγουν στη σύνταξη έστω και με μειωμένες αποδοχές. Και όπως πάντα, αυτοί που δεν πίεσαν τον τοπικό τους κομματάρχη να τους βεβαιώσει πως θα εξαιρεθούν είναι οι μαλάκες της υπόθεσης. Οι άλλοι που ήξεραν πως θα τελειώσει αυτό το πανηγύρι και πως θα το περάσουν αλώβητοι ούτε γάτα ούτε ζημιά... Μπράβο μαλάκα, να θυμάσαι μόνο να τους ξαναψηφίσεις!

"Κινηματογραφική ληστεία" στην εθνική πινακοθήκη... ναι, κινηματογραφική μια ληστεία όταν αρκούσε να ενεργοποιηθεί ο συναγερμός μερικές φορές για να θεωρηθεί ελαττωματικός και να απενεργοποιηθεί από τον μοναδικό φύλακα και για να μπούνε μέσα οι ληστές χρειάστηκε να παραβιάσουν... αλουμινένια τζαμαρία... Φαντάζομαι τον έναν κλέφτη με κολλητά μαύρα ρούχα να κάνει αεροπλανικά στυλ Κάθριν Ζέτα Τζόουνς προσπαθώντας να περάσει πάνω από τα δήθεν λέιζερ και τον άλλον να τον κοιτάει και να του λέει: "καλά, μαλάκας είσαι;"

Η προηγούμενη κυβέρνηση έπεσε γιατί ήταν σε αναντιστοιχία με το λαϊκό αίσθημα, καθώς το νυν 43,9% επί των έγκυρων ψηφοδελτίων, δηλαδή το 29,5% του εκλογικού σώματος που είχε το 53% στη βουλή είχε γίνει πια 10% στις δημοσκοπήσεις με τεράστιο ποσοστό αρνητικών κρίσεων από τους πολίτες. Αντικαταστάθηκε από μία "νέα" κυβέρνηση, με την υποστήριξη τριών κομμάτων που συνολικά υποτίθεται είχαν λάβει την ψήφο του 83,2% (αλλά στην πραγματικότητα του 57% περίπου) η οποία πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 258 βουλευτές ή το 86% (των 300 αντιπροσώπων μας), και που σήμερα θα δυσκολευόταν να πάρουν όλοι μαζί (τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση) το 40% των έγκυρων ψήφων δηλαδή ούτε ένα 35% των ψηφοφόρων δεν θα τους ψήφιζαν... Με άλλα λόγια το κόμμα του πρώην 30% που μέσω εκλογικού νόμου είχε γίνει 53% στη βουλή απέτυχε να εφαρμόσει μια πολιτική που είχε την αντίσταση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και παρέδωσε σε μια τρόικα κομμάτων του πρώην 57% αλλά του 83% των βουλευτών για να εφαρμόσει την ίδια ακριβώς πολιτική. Η αναντιστοιχία μεταξύ πολιτικών και λαού διορθώθηκε λοιπόν με την κυβέρνηση του τραπεζίτη... και νέα μέτρα, πάλι, συζητούνται για να μας σώσουν, φυσικά, πάλι, αφού πάλι είμαστε στο χείλος του γκρεμού. Φοβερό πράγμα η δημοκρατία ε;

Ο μεγαλύτερος μπαχαλάκιας της Ελλάδας ξαναχτύπησε μέσω του "εκπροσώπου" του Π Μπεγλίτη. Την προηγούμενη εβδομάδα έκανε μπάχαλο ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ-Τραπεζίτες με την "αυτοκριτική" του στυλ "εμπιστεύομαι εύκολα", αλλά έβαλε φωτιά και στην διαδοχολογία δηλώνοντας πως δεν θα είναι υποψήφιος ούτε για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ούτε για πρωθυπουργός ενώ διέρρευσε και πρότασή του για Παπαδήμο υποψήφιο πρωθυπουργό με το ΠΑΣΟΚ (το ποιό;), αλλά και αναβάλλοντας την συζήτηση με ορίζοντα... το καλοκαίρι! Σήμερα ο Μπεγλίτης δήλωσε πως το "δεν θα είμαι υποψήφιος" ήταν "ακόμα μία εναλλακτική πρόταση, μπορούμε να τη συζητήσουμε." lol ρε George, lol ρε!!! Και εδώ που τα λέμε, δίκιο έχει ο Kartesios!

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου