Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 16-23/1/2012

Θα γίνει μακελειό αν πειράξει κάποιος τον Γ Παπανδρέου (ακόμα και πολιτικά αν κάποιος τον προσβάλλει!!!)... Αυτό είπε ο Α Λοβέρδος, υπουργός της κυβέρνησης, "Αναπληρωτής Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω (με εξειδίκευση σε θέματα Δημοσίου Δικαίου), μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών." σύμφωνα με το βιογραφικό του... Δικηγόρος! Συνταγματολόγος! Υπουργός! Απειλεί την δικαιοσύνη! Θα είχε ενδιαφέρον η γνώμη του δικηγορικού συλλόγου αλλά κάτι μου λέει πως και αυτή τη φορά θα κάνει την πάπια...

Το πρώτο θέμα έχει "θέμα" την πολυτελή ζωή που διάγει ο αδελφός του Γ Παπανδρέου Νίκος... Το πρώτο θέμα που ανήκει σε έναν τύπο που βολτάριζε με πέντε εκατομμυριάκια σε μια βαλίτσα κάπου στην Ελβετία... Παρ τον ένα και χτύπα τον άλλον λένε στο χωριό μου.. Βρε τι έχουμε πάθει...

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, ζητά να διαβιβαστεί στη βουλή η δικογραφία για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, "με σκοπό να διερευνηθούν ενδεχόμενες ευθύνες του τέως πρωθυπουργού και μελών της προηγούμενης κυβέρνησης."!!! Με άλλα λόγια ο κος Πεπονής έχει βρει σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Γ Παπανδρέου, του Γ Παπακωνσταντίνου και πιθανώς και άλλων στο μαγείρεμα των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ προκειμένου να φανεί το έλλειμμα μεγαλύτερο απ ότι πράγματι ήταν και να οδηγηθεί η χώρα στην στοργική αγκαλιά του ΔΝΤ και της τρόικας! Φυσικά όπως όλες οι άλλες τέτοιες υποθέσεις έτσι και αυτή δεν θα έχει μέλλον, δεν πρόκειται το ΠΑΣΟΚ (που ακόμα έχει την πλειοψηφία στη βουλή) να ψηφίσει την παραπομπή του προέδρου του σε ειδικό δικαστήριο, αλλά νομίζω πως επιβεβαιώνονται αυτά που πολλοί έλεγαν και έγραφαν καιρό τώρα. Ελπίζω να κάνω λάθος αλλά δεν πιστεύω πως οι άνθρωποι αυτοί που φρόντισαν συστηματικά να θεσμοθετήσουν την ατιμωρησία τους θα έχουν το ηθικό ανάστημα να επιδιώξουν και την αυτοκάθαρσή τους. Άλλωστε ο Μπεγλίτης ως γνήσιος εκπρόσωπος αυτού του συστήματος και εκ των υποστηρικτών (φερέφωνο λένε κάποιοι) του ΓΑΠ έσπευσε να δείξει πως αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης λέγοντας "αν δεν πρόκειται για μια ακόμη επίδειξη επικίνδυνης αφέλειας, από τον κ. Πεπόνη, τότε έχουμε να κάνουμε με μια καλά οργανωμένη παρέμβαση στην πολιτική και οικονομική ζωή, που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα εθνικά συμφέροντα, σε αυτή την εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τη χώρα και το λαό μας". Ακόμα λοιπόν και αν πιστεύεις πως ο ΓΑΠ και η παρέα του είναι τελικά αθώοι η ρετσινιά θα μείνει καθώς το δικαστήριο δεν είναι μόνο για να καταδικάζει τους ενόχους αλλά και για να αθωώνει τους αθώους. Κατά έναν περίεργο τρόπο η δικαιοσύνη έτσι εξυπηρετείται! Αυτοί που φρόντισαν να θεσμοθετήσουν την ασυλία τους εκ των προτέρων, είναι ένοχοι στα μάτια του κόσμου χωρίς δίκη, χωρίς τη δυνατότητα να καθαρίσουν το όνομά τους. Το μεγαλύτερο έγκλημα δεν είναι το μαγείρεμα των στοιχείων από τον ΓΑΠ και τον Παπακωνσταντίνου αλλά η διαχρονική ασυλία που απολαμβάνουν όλοι οι βουλευτές και υπουργοί. Κάτω από άλλες συνθήκες η διάχυση των ευθυνών θα ήταν άδικη. Στα μάτια του κόσμου όλοι τους λοιπόν είναι εξίσου ένοχοι και αυτό κάτω από αυτές τις συνθήκες είναι απλά δίκαιο! Βέβαια μιλάμε για ανθρώπους που έτσι και αλλιώς όπως αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα τους λίγο τους ενδιαφέρει αυτό, δεν διαθέτουν ηθική, δεν έχουν συνείδηση για να του αγγίξει η ηθική τους καταδίκη από την κοινωνία. Θα το αποδείξουν άλλη μια φορά αρνούμενοι να παραδώσουν τον ΓΑΠ στη δικαιοσύνη, θα το δείξουν με δηλώσεις σαν του Μπεγλίτη. Ελπίζω μόνο να τους θυμόμαστε, αυτή τη φορά δεν υπάρχουν περιθώρια για λήθη.

Πέθανε, μαθαίνω ένας πρώην κατάδικος για "απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και ψευδορκία" υπέρ εμπόρου ναρκωτικών(!!!)... ας είναι ελαφρύ το χώμα λοιπόν... Για το MEGA φυσικά πέθανε ένας "ευπατρίδης της πολιτικής"... Λογικό αν δεις τι γράφει το άρθρο του newpost στην τελευταία γραμμή... Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως "Ένας γενναίος και ασυμβίβαστος της πολιτικής έφυγε από κοντά μας".... Η δε κηδεία του θα γίνει "δημοσία δαπάνη"! Φαίνεται πως ο νεκρός, όταν είναι "καλής οικογενείας" και εντός συστήματος, μετά θάνατον όχι μόνο συγχωρείται αλλά δοξάζεται κι όλας... Εμένα μου φαίνεται πως επιπλέον έχει και πρακτική "αξία" η άφεση αμαρτιών του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη... είναι νομίζω σαφές το μήνυμα πως "το σύστημα" δεν θα άρει την υποστήριξή του στα πιστά του στελέχη για κάτι ασήμαντα πράγματα όπως η υπόθαλψη και η ψευδορκία υπέρ ενός εμπόρου ναρκωτικών.
Για να μαθαίνουν οι νέοι και να θυμούνται οι μεγαλύτεροι που λένε και ο νοών νοείτε. Αλλά μήπως είναι λίγο η κηδεία δημοσία δαπάνη για έναν τέτοιον ευπατρίδη πολιτικό; Μήπως να κηρυχθεί και εθνικό πένθος; Και όπως οι Κορεάτες για τον δικό τους ηγέτη μοίρασαν ψάρια προτείνω εμείς να μοιράζουμε μπάφους από τα Ζωνιανά να τον θυμόμαστε τον μακαρίτη...
Υγ Γι αυτούς που θα μπουν στον πειρασμό να με πουν μικρό που "χτυπάω" έναν νεκρό να τονίσω πως το σχόλιό μου αρχικά ήταν μόνο το "Πέθανε, μαθαίνω ένας πρώην κατάδικος... ας είναι ελαφρύ το χώμα λοιπόν..." Όμως είδα την προσπάθεια άφεσης των αμαρτιών του και δεν μπορώ να το αφήσω ασχολίαστο, λυπάμαι. Επιπλέον αν και νεκρός με τέτοιους "φίλους" και με την κόρη του βουλευτή (και πιθανότατα σύντομα υπουργό) ανυπεράσπιστο δεν τον λες.

Υπάρχουν και αυτοί... Υπάρχουν άνθρωποι σαν τον Κωστα Γκιζα (αν δεν κάνω λάθος αυτός είναι ο δημιουργός της σελίδας στο facebook ή τουλάχιστον αυτός είναι που την υπερασπίζεται στα σχόλια, αν είναι αληθινό το όνομα φυσικά) που θεωρούν πως Το χαμόγελο του παιδιού είναι ένας οργανισμός που "Εδώ και χρόνια αυτός ο οργανισμός σπαταλά το χρήμα του φορολογούμενου για τα μικρά παιδάκια". Έφτιαξε λοιπόν μια σελίδα με τίτλο "Απαιτούμε να κλείσει επιτέλους το "Χαμόγελο του Παιδιού"". Στις πληροφορίες διαβάζεις "Αν οι γονείς τους είναι ανεύθυνοι και δεν μπορούν να τα μεγαλώσουν, ας φυλακίζονται μαζί με αυτά, ή στην τελική αν δε τα βγάζουν πέρα οι γονείς με τις δουλειές τους, ας δουλέψει και το παιδί σε πουλώντας χαρτομάντιλα για να βγάλει κανένα μεροκάματο και αν μεγαλώσει να βγει έπειτα έτοιμα εκπαιδευμένο στην αγορά εργασίας.".
Ακόμα και αν είναι "τρολιά", αξίζει ένα report τόσο στη σελίδα, όσο και στον δημιουργό της που φαίνεται να ζήλεψε την "αίγλη" του "πιτσιρίκου".

Πάει ο Ροντούλης στην Λάρισα για διακοπές (23/12/2011-03/1/2012) και εισπράττει και εκτός έδρας από τη βουλή! Φαίνεται μάλιστα του άρεσε και αποφάσισε μέρος της υπουργικής του θητείας να την κάνει εκεί... Ο χειρότερος τύπος μικρολαμoγιάς από έναν υφυπουργό, της κυβέρνησης που θέλει να μας πείσει πως θα βάλει τάξη και θα μειώσει τις σπατάλες... Λαμόγια, απατεωνίσκοι της δεκάρας! Με αυτούς στην κυβέρνηση κάθε ελπίδα για κάτι καλό είναι μάταιη!

Σήμερα ο Πρετεντέρης είχε καλεσμένο το ανφάν γκατέ του ΠΑΣΟΚ στην εκπομπή του ανατροπή (λέμε τώρα). Πεταλωτής, Σαλαγιάννης, Μόσιαλος, Κουκουλόπουλος, Χριστοφιλοπούλου και άλλοι έκαναν την αυτοκριτική τους και τις προτάσεις τους για την επόμενη ημέρα. Πρώτη παρατήρηση πως έπρεπε το ΠΑΣΟΚ να πέσει κάτω απ το 15% και ο πρόεδρός του να τσακωθεί με τον Ψυχάρη για να ... γεμίσει το στούντιο ΠΑΣΟΚους. Δεύτερη παρατήρηση: Κρίμα που δεν τους είχαμε ψηφίσει όλους αυτούς το 2009, αν κυβερνούσαν αυτοί σήμερα θα ήμασταν πολύ καλύτερα όλοι...

Κάποτε οι λαοί της Ευρωπαϊκής ένωσης έδειχναν την αλληλεγγύη τους προς τους φτωχούς όλου του κόσμου. Οι πρωτοβουλίες για δράσεις κατά της φτώχιας και υπέρ της ελευθερίας και ενός μίνιμουμ επιπέδου ζωής ήταν δημοφιλής. Προσωπικά με κάτι τέτοιο είχα συνδέσει (αφελώς;) την Ευρωπαϊκή κουλτούρα. Τι έγινε και τόσο σύντομα αντί να αντιδράμε για την φτώχια και την καταπέσει άλλων ζητάμε από ακόμα περισσότερους, ακόμα και εντός της ΕΕ να τους μοιάσουν;

Δεν ξέρω αν αληθεύει και στο διαδίκτυο είναι δύσκολο να διασταυρώσεις τις "ειδήσεις". Αν όμως πράγματι προσπαθούν να δημιουργήσουν ανθρώπινη ασπίδα για τους επίσημους που θα παραστούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη της πλήρους αποτυχίας των πολιτικών μας.

Στο 120% του ΑΕΠ θα φτάσει το χρέος το... 2020 είπε ο Σόιμπλε... Λίγο περισσότερο δηλαδή από αυτό που παρέλαβε ο ΓΑΠ το 2009! Επίσης είπε πως δεν θα πρέπει να κινδυνεύσει ο στόχος για "κούρεμα". Ο Σόιμπλε που έλεγε "Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλέσει «ανεξέλεγκτη πυρκαγιά»". Π...σες μπλέ Σόιμπλε!

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου