Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Πριν πάμε στο «κυρίως θέμα», είναι απαραίτητες μερικές παρενθέσεις.

Παρένθεση πρώτη:

Τον Δεκέμβριο του 2013 «έσκασε» μία μη είδηση στο antinews, που δεν το λες και αριστερό.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης πήγε το βράδυ να γλεντήσει με φίλους του στην Πάολα. Και ξόδεψε, έλεγε το «ρεπορτάζ», ένα σκασμό λεφτά σε λέλουδα και τέτοια πράγματα. Σοκ, ντροπή και αποτροπιασμός, που ένας γόνος πλούσιας οικογένειας, εύπορος (τουλάχιστον) και ο ίδιος, ξοδεύει τα φράγκα του έτσι την στιγμή που κόσμος πεινάει. Για το γούστο του από την άλλη δεν θυμάμαι να ειπώθηκε κάτι και αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία κατά την γνώμη μου.

Κάποιος τότε αποφάσισε ότι δεν αρκούσε ένα ξερό ρεπορτάζ και χρειάζεται μία φωτογραφία για να δέσει η μη είδηση. Και πήρε μια φωτογραφία κάποιων που ήταν πρώτο τραπέζι πίστα στην Πάολα και κοτσάρισε την κεφάλα του Μίλκου πάνω στην κεφάλα ενός εκ των θαμώνων.


Ο Μίλκος έσκουζε και απειλούσε θεούς και δαίμονες με μηνύσεις και τα ρέστα.

Η φωτογραφία επιβεβαιώθηκε ότι ήταν μοντάζ από έναν χρήστη του twitter, τον @simonknowz που βρήκε την γνήσια αμοντάριστη φωτογραφία αλλά και ποιος λογαριασμός τον ανέβασε πρώτος στο twitter. Κάποιοι πήραν για το συγκεκριμένο θέμα το μέρος του Μίλκου. Μεταξύ αυτών και εγώ, που θεωρώ απαρέδεκτες τέτοιες πρακτικές, όχι μόνο όταν στρέφονται κατά «δικών μου» αλλά κατά οποιουδήποτε. Και πολλοί άλλοι βεβαίως.

Και ο Simon και εγώ εκείνη την περίοδο είχαμε απειληθεί από τον Μουρούτη και την παρέα του με διάφορους τρόπους. Δεν τον σταμάτησε όμως από το να αναδείξει την πραγματικότητα.

Παρένθεση δεύτερη:

Το 2008, ο διαβόητος «δημοσιογράφος» Παπαγιάννης, μηνύθηκε από τον Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, πατέρα του Μίλκου, και καταδικάστηκε το 2012 να του δώσει 95.000 ευρώ ως αποζημίωση.



Ο Παπαγιάννης αργότερα έγινε γνωστό ότι είναι ο διαχειριστής του ανάλογης φήμης blog "Φίμωτρο".

Παρένθεση τρίτη:

Κατά την προεκλογική περίοδο ο Μίλκος, ο γιός του Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, που έσυρε στα δικαστήρια τον συκοφάντη με βούλα δικαστηρίου Παπαγιάννη για συκοφαντική δυσφήμηση, χρησιμοποιεί άρθρα του blog το οποίο διαχειρίζεται ο συκοφάντης του πατέρα του.

Αναρωτιέμαι, τι είδους άνθρωπος πρέπει να είσαι για να χρησιμοποιείς έτσι τον συκοφάντη του πατέρα σου;

Παρένθεση τέταρτη:

Πριν κάμποσο καιρό, ένας προφανώς ευφυέστατος χρήστης του twitter, ο @pretendere, ανακάλυψε τον ιδιοκτήτη (όπως το γράφω, δεν είναι τυπογραφικό λάθος), του indymedia. Την αφεντομουτσουνάρα μου. Και δήλωσε ότι θα πήγαινε να με καταγγείλει, αρχικά στην ΔΗΕ, και στην συνέχεια κάτι έγραψε και για το FBI.


Έκτοτε τον έχω ρωτήσει κάμποσες φορές τι έγινε, αν πήγε τελικά, αν ξεκαρδίστηκαν οι αξιωματικοί της ΔΗΕ με την «καταγγελία» του ή κατάφεραν να κρατήσουν το ψυχρό υπηρεσιακό προσωπείο του αξιωματικού της αστυνομίας αλλά μάταια. Δεν μου απάντησε ποτέ.

Θα μου πεις, εδώ πίστεψε ότι με like, share και τέτοια στο facebook στέλνεις χρήματα σε ευγενείς σκοπούς, το ότι είμαι ιδιοκτήτης του indymedia δεν θα πίστευε;

Παρένθεση πέμπτη:

Λίγο πριν τις εκλογές του 2012, το blog που λέγαμε, του Παπαγιάννη που επίσης λέγαμε, βγάζει μία «απόδειξη» της ΕΥΠ για 50.000 ευρώ στο όνομα του Κώστα Βαξεβάνη. Η απόδειξη χαρακτηρίζεται ως πλαστή από την ίδια την ΕΥΠ, και ο Παπαγιάννης συλλαμβάνεται μετά από μήνυση του Βαξεβάνη.

Το «Φίμωτρο» κατεβάζει την ανάρτηση και ο ίδιος ο Παπαγιάννης είπε για το έγγραφο ότι «ήταν πράγματι πλαστογραφημένο από ότι φαίνεται».



Στην συνέχεια και μετά από έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη ασκούνται ποινικές διώξεις για την υπόθεση στον Παπαγιάννη και δύο υπάλληλους της ΕΥΠ.

Η δικαστική υπόθεση δεν ξέρω σε τι φάση είναι αλλά από το «Φίμωτρο» έχουν εξαφανιστεί τόσο οι σχετικές αναρτήσεις όσο και κάθε αναφορά στον Βαξεβάνη.

Αναρτήσεις που να επαναλαμβάνουν τους ισχυρισμούς του «Φίμωτρο» παραμένουν στο διαδίκτυο σε ελάχιστα αλλά εκλεκτά blogs και sites, όπως για παράδειγμα, τον θερμό υποστηρικτή της ΧΑ, «Στόχο». Ακόμα και ο «Στόχος» όμως πλέον συμπεριλαμβάνει και την διάψευση.

Όλα αυτά, ακόμα και η ομολογία του ίδιου του Παπαγιάννη ότι το έγγραφο αυτό είναι πλαστό δεν έχουν καμία σημασία για ορισμένους όπως θα δούμε στην συνέχεια.

Κλείνουν οι παρενθέσεις Και πάμε στην σημερινή «περίπτωση».

Η ιδιοφυία που έφτασε να ισχυριστεί ότι είμαι ο ιδιοκτήτης του indymedia και ότι θα με καταδώσει για αυτό στην ΔΗΕ, το FBI, και, ποιος ξέρει, ίσως και στην Europol, την Interpol, μπορεί και στην NSA, ανέβασε, την δήθεν «απόδειξη» χρηματισμού του Κώστα Βαξεβάνη από την ΕΥΠ.

Άλλη ιδιοφυία, ο Μίλκος ο Βαρβιτσιώτης, ο υιός του Ιωάννη, είδε αυτό το tweet και το έκανε RT συμβάλλοντας έτσι στην ανακύκλωση μίας παλιάς συκοφαντικής ιστορίας μέσω ενός εγγράφου που ακόμα και εκείνος που το «ανακάλυψε» έχει ομολογήσει ότι είναι πλαστό. 


Μίας ιστορίας που ξεκίνησε από το blog που διαχειρίζεται ένας «δημοσιογράφος» τον οποίο ο πατέρας του Μίλκου είχε σύρει στα δικαστήρια και είχε καταδικάσει για συκοφαντική δυσφήμηση. Μιας ιστορίας που ακόμα και ο φασιστικός και γνωστός για τέτοιου είδους προβοκάτσιες "Στόχος", δεν επαναλαμβάνει παρά μόνο μαζί με την διάψευσή της.

Θεωρώ εξαιρετικά απίθανο ο Μίλκος να μην είχε μάθει την προέλευση της «απόδειξης» αυτής, ή το ότι έχει διαψευστεί, ή το ότι εκείνοι που την έστησαν είναι κατηγορούμενοι.

Ο δε ευφυέστατος όπως είδαμε παραπάνω @pretendere παραδέχτηκε ότι ήξερε την υπόθεση.

Όπως και να έχει ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει στο μεταξύ ενημερωθεί από σχόλια ότι πρόκειται περί πλαστογραφίας. Και αν ούτε έτσι δεν πείστηκε είχε τον χρόνο να το διασταυρώσει.

Κάμποσες ώρες μετά το tweet όσο και το RT του πρώην υπουργού παραμένουν.

Ο Μίλκος φυσικά δεν ήταν και ο μόνος που έκανε RT την συγκεκριμένη ανάρτηση. Μεταξύ εκείνων που την έκαναν RT είναι και ένας υποστηρικτής της ΝΔ, και κατά δήλωσή του, ο μοναδικός που είχε και το θάρρος να το συζητήσει και στο τέλος να παραδεχτεί ότι πρόκειται περί «μαϊμουδιάς».



Δεν πρόκειται για κάποιον «συριζαίο», ούτε κάποιον θαυμαστή του Βαξεβάνη, ή δικό μου. Θα έλεγα ότι είναι θερμός υποστηρικτής της ΝΔ και σφοδρός επικριτής του σύριζα, και του Βαξεβάνη.Ούτε εμένα δεν πρέπει να με συμπαθεί ιδιαίτερα.

Σε ερώτησή μου πως θα χαρακτήριζε εκείνον που κάνει κάτι τέτοιο, και παρά του ότι ξέρει πως πρόκειται περί πλαστογραφίας επιμένει, η απάντησή του ήταν σαφέστατη: συκοφάντη.



"Αν επιμένει στο ίδιο θέμα είναι συκοφάντης, αυτονόητο", απάντησε.

Ο @pretendere έχει, περίπου, το ακαταλόγιστο για τους λόγους που περιέγραψα πιο πάνω  (δες τι γράφω για αυτό στο τέλος). Ο Μίλκος όμως;

Ο Μίλκος επιμένει.

Και είπαμε τι σημαίνει αυτό. "Αν επιμένει στο ίδιο θέμα είναι συκοφάντης, αυτονόητο", είπε ένας εκ των υποστηρικτών της ΝΔ.

Σε παρόμοια περίπτωση που ο Μίλκος ήταν το θύμα πλαστογραφίας, βρήκε συμπαραστάτες, μεταξύ αυτών και κάποιον που σήμερα χαρακτήρισε τρολ.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, πολύ πιο σοβαρή κατά την γνώμη μου, επιμένει στην συκοφαντία.

Κανένα κόμμα δεν έχει μονοπώλιο στην ηθική. Ηθικοί και ανήθικοι άνθρωποι υπάρχουν σε όλα και δεν πιστεύω σε αυτό που λένε πολλοί για ηθική ανωτερότητα του ενός ή άλλου κόμματος.

Όμως περιπτώσεις σαν αυτή με πρωταγωνιστή έναν πρώην (και πιθανότατα και μέλλοντα) υπουργό της ΝΔ, και άλλες, όπως κάτι μονταζιέρες της Συγγρού για παράδειγμα, δείχνουν την ηθική κατάπτωση της ΝΔ.

Και τέτοια φαινόμενα φαίνεται να επικροτεί τόσο η ηγεσία, όσο και οι οπαδοί της ΝΔ.

Πράγμα που σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα μειωθούν αλλά θα γίνουν πιο έντονα σε μελλοντική προεκλογική περίοδο, όποτε και αν γίνει αυτή.

Και όταν προσπαθούν να εκμεταλλευτούν μία τόσο εξόφθαλμη πλαστογραφία για να ρίξουν λάσπη, καταλαβαίνεις τι έχει να γίνει με άλλες, πιο δυσδιάκριτες υποθέσεις.

Έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Υγ. Δεν με απασχολεί να υπερασπιστώ τον Βαξεβάνη. Μια χαρά επιβίωσε τόσα χρόνια χωρίς την δική μου βοήθεια που δεν είναι και τόσο ισχυρή. Όπως, φυσικά, με απασχολούσε να υπερασπιστώ τον Βαρβιτσιώτη όταν βγήκε η πλαστή δήθεν φωτογραφία του από τα μπουζούκια. Είπα την γνώμη μου για τις πλαστογραφίες που χρησιμοποιούνται αντί πολιτικών επιχειρημάτων. Αυτό για να προλάβω τα κομματόσκυλα που θα δουν πίσω από την ιστορία αυτή προσπάθεια υπεράσπισης κάποιου. Επειδή οι ίδιοι έτσι σκέφτονται, οπαδικά. Τους παραπέμπω σε παλιότερο κείμενό μου αυτούς. Όπως έγραψα και πιο πάνω: Δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Ενημέρωση 27/5/2016: Οφείλω να διορθώσω το "ακαταλόγιστο" που είπα για τον @pretendere. Η ηλιθιότητα μπορεί να είναι άλλοθι μόνο  μέχρι ένα σημείο. Ο τύπος αυτός επιμένει σε κάτι που ξέρει πολύ καλά πλέον ότι είναι καθαρή συκοφαντία. Και αν ήμουν στην θέση του Κώστα Βαξεβάνη θα πλήρωνε ακριβά αυτή την συμπεριφορά.

Διάβασε επίσης:
Ο «τουριστικός οδηγός» του γκεμπελίσκου.
Έχει το «μουρούτηδες» πνευματικά δικαιώματα?
«Ομάδα Αλήθειας» Νέας Δημοκρατίας, Χαλκείο με Πρωθυπουργική Σφραγίδα
63 ρομποτάκια του Twitter συνιστούν… Άδωνι!
Προς ηλιθίους (ξέρουν αυτοί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου