Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 29/4-5/5/2013


Χρόνια πολλά είπαμε; Καλά, άμα είναι να ζορίζεσαι θα σου πω και αληθώς. Ξέρω πως δεν το πιστεύεις και ξέρεις πως δεν το εννοώ. Όπως πολλά αυτών των ημερών, η ουσία είναι στο να σμίξουμε με τα κεριά μας, τα κόκκινα αυγά μας και τα σουβλιστά αρνιά μας. Τα υπόλοιπα είναι προσχήματα και το ξέρεις. 

Θέλει η πουτάνα να κρυφτεί λένε... Σήμερα η Χρυσή Αυγή αποφάσισε να μοιράσει τρόφιμα στην πλατεία συντάγματος (πάντα μόνο σε "Έλληνες") χωρίς άδεια του δημάρχου χαζοΚαμίνη πράγμα που οδήγησε σε αντιπαράθεση τον δήμο και την αστυνομία με τους ναζί της Χρυσής Αυγής. Για τους ναζί δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω, ξέρουμε ελπίζω όλοι τι ρόλο παίζουν. Η πουτάνα που θέλει να κρυφτεί αλλά δεν την αφήνει η ιδεολογία της είναι στην προκειμένη η αστυνομία που έχει ενδιαφέρον πως αντιμετώπισε έναν 88χρονο πριν λίγο καιρό και πως έναν 33χρονο ναζί σήμερα. Το δε Δεξί Εξτρεμ, ή αλλιώς αγαπημένη ομάδα fasistas της ΝΔ_ (άλλη πουτάνα αυτή) για την ιστορία με τον Κασιδιάρη και τον Γερμενή τα μόνα που βρήκε να πει είναι "Ο Κασιδιάρης κάνει "ντου" στα ΜΑΤ", "Οι αναρχοΣΥΡΙΖΑιοι εκαναν update τους "μπατσους" σε "Αστυνομικους"", και "Βερύκιος: "Είσαι φίρμα" -Κασιδιάρης: "Ε, όχι σαν και σένα Βερύκιε" ". Είπαμε, θέλει η πουτάνα να κρυφτεί...

- Καλημέρα. Έχετε τρόφιμα;
- Ναι. Είσαι Έλληνας;

Έχει πλάκα αυτή η εφαρμογή με τα σβησμένα τουίτς πολιτικών. Είναι αυτό που λένε, μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μην πεις.


Στα social media βρίσκεις τα πάντα, από τους πιο ενδιαφέροντες ανθρώπους μέχρι εμετικούς παρανοϊκούς φασίστες. Το καλό είναι πως μπορείς να επιλέξεις αν θα ακολουθήσεις το πρώτο ή το δεύτερο "είδος". Στο τουίτερ μπορεί να σε ακολουθήσει (follow) ο καθένας, δεν μπορεί όμως να σε υποχρεώσει να τον ακολουθήσεις. Πόσο μάλλον να τον ακολουθήσεις με όλο το παρεάκι σου. Όπως ας πούμε κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης με όλο του το παρεάκι και μπόνους έναν υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ και την "ομάδα αλήθειας". Αλλά δεν αρκείται εκεί, κάνει και retweet (μαζί φυσικά με έναν κολαούζο του). Αυτές οι επιλογές κάτι τέτοιων κεντροδεξιών είναι ενδεικτικές. Μόνο αν αντικαταστήσεις το "κεντρο" με το "άκρο" στο κεντροδεξιός βγάζουν νόημα. Και τότε εξηγούνται πολλά.
***Επειδή κάποιοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν:
1. Κάποιοι μιλήσανε για στοχοποίηση ανάλογα με τον γείτονά σου. Στα social media τον διαλέγεις τον "γείτονα". Δεν είναι διαμέρισμα πολυκατοικίας να μην έχεις επιλογή ποιανού την φάτσα θα βλέπεις στο ασανσέρ.
2. Κάποιοι μίλησαν για στοχοποίηση πολιτικών απόψεων. Ή δεν καταλαβαίνουν την διαφορά μεταξύ πολιτικής άποψης και εκθειασμού εγκλημάτων ή θεωρούν πολιτική άποψη το "το ίνδαλμα Μπρέιβικ" ή το "Το μόνο λάθος του Χίτλερ είναι ότι δεν σκότωσε όλα τα παράσιτα"(δύο μόνο παραδείγματα, ούτε καν τα χειρότερα). Το να μην καταλαβαίνουν το αποκλείω άρα τι μένει;
3.
Κάποιοι λένε δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα επειδή έτυχε να ακολουθώ έναν περίεργο. Μπορώ να βγάλω όμως συμπέρασμα πως είναι περίεργη σύμπτωση να βρίσκω σχεδόν όλη την παρέα πχ του Γεωργιάδη (μόνο ο sonid λείπει από τους γνωστούς, ο οποίος όμως σε κάποια φάση είχε κάνει unfollow όλους τους "φίλους" του ανεξαιρέτως *Λίγες ημέρες μετά και ενώ κάποιοι για ξεκάρφωμα έκαναν unfollow ο γνωστός φίλος του Άδωνι 'sonid' έκανε follow τον συγκεκριμένο λογαριασμό. Οι μύγες στα σκατά, το έχουμε πει αυτό.). Επίσης μπορώ να βγάλω το συμπέρασμα πως δεν σε έχουν ενοχλήσει τα ναζιστικά παραληρήματα του συγκεκριμένου που τέτοια και χειρότερα γράφει από το καλοκαίρι του 2012 και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Και μπορώ να βγάλω συμπέρασμα όταν συνομιλείς μαζί του ή όταν ακολουθείς μόνο 35 άλλους (για να δώσω δύο μόνο παραδείγματα) πως καθόλου τυχαίο δεν είναι και πως ξέρεις πολύ καλά τι γράφει ο συγκεκριμένος. Η πλάκα είναι πως αυτό το λένε εκείνοι που προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την επίσκεψη του πιτσιρίκου στον Τσίπρα.
4.
Το να ακολουθείς κάποιον στα social media δεν σημαίνει απαραίτητα πως συμφωνείς μαζί σου. Το να ακολουθείς όμως κάποιον τέτοιον σημαίνει πως δεν έχεις φρίξει από τέτοια που συνεχώς γράφει.
5.
Δεν επιθυμώ να απαγορεύσω σε κανέναν να ακολουθεί, να κάνει RT και να συνδιαλέγεται με οποιονδήποτε θέλει στα social media ή οπουδήποτε αλλού. Όταν όμως κρύβουν τις αληθινές τους πολιτικές πεποιθήσεις, οι παρέες τους τους προδίδουν. Ακριβώς γι αυτό επιθυμώ να συνεχίσουν ακάθεκτοι, όπως ορισμένοι που έσπευσαν να σκούξουν πως στοχοποιώ αλλά συνεχίζουν να παρακολουθούν το ναζιστικό παραλήρημα του εμετικού αυτού ναζί και να είναι "φίλοι" (friends) του όπως λέγεται στο τουίτερ αυτός τον οποίο ακολουθείς.
6.
Και τέλος. Μπορεί οποιοσδήποτε από όλους αυτούς να ακολουθεί έναν παραληρηματικό ναζί από νοσηρή περιέργεια. Όταν όμως εμφανίζεται όλο το παρεάκι μαζί τότε αυτό κάτι δείχνει. Ειδικά όταν πρόκειται για το παρεάκι που σκούζει για μερικά τουίτς του πιτσιρίκου, αλλά κάνει πως ξεχνά την συνάντηση του Γεωργιάδη με τον ίδιο και θεωρεί ντροπή την συνάντησή του με τον Τσίπρα. Το παρεάκι που δεν έχει να πει το παραμικρό για την χρονογραμμή αυτού του τύπου.
Άντε γιατί πολλές μαλακίες έχουν ειπωθεί από αυτό το παρεάκι και δεν είμαστε όλοι σαν τις αμοιβάδες στις οποίες απευθύνονται.

Σαν σήμερα, 30/4 το 1945 ο Χίτλερ αυτοκτονεί σηματοδοτώντας την λήξη του αιματηρού ΒΠΠ στην Ευρώπη. Σήμερα στέλεχος της Χρυσής Αυγής στην Κρήτη έγραψε στο facebook: "30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1945 - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013. ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ ΑΞΙΜΑΚΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΕΙΜΝΗΣΤΕ ! ΜΕ ΠΡΟΤΕΤΑΜΕΝΗ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ: 14/88." Αντιγράφω από το iefimerida: "Το 14 σημαίνει «14 λέξεις» και αναφέρεται στη φράση με την οποία ο εξτρεμιστής Ντέιβιντ Λέιν δικαιολόγησε τις εγκλήματικές πράξεις του στα πλαίσια της ρατσιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης «The Order» που στη δεκαετία του 1980 έσπειρε τον τρόμο με ληστείες και δολοφονίες. Αυτές είναι οι 14 λέξεις του κ. Λέιν (πέθανε στη φυλακή το 2007 εκτίωντας ισόβια ποινή): "We must secure the existence of our people and a future for white children." Για το 88 υπάρχουν διφορούμενες ερμηνείες. Ορισμένοι το χρησιμοποιούν ως κρυμμένη αναφορά στον ναζιστικό χαιρετισμό “Heil Hitler”, καθώς το H είναι το όγδοο γράμμα του λατινικού αλφαβήτου. Οπότε 88 = HH δηλαδή Heil Hitler." Φυσικά δεν είναι η μόνη αναφορά στελεχών, ακόμα και βουλευτών της χρυσής αυγής στο ίνδαλμά τους. Είναι απλά άλλη μία. Κατά τα άλλα η χρυσή αυγή δεν είναι ναζιστική οργάνωση...

Θυμάσαι τα πλατιά χαμόγελα των Σαμαρά Βενιζέλου πριν από λίγες ημέρες με αφορμή την επανεκκίνηση των εργασιών της Ολυμπίας οδού; Θυμάσαι την χαρά των τηλεπαπαγάλων "δημοσιογράφων" για την ανάπτυξη που ξεκινάει με αυτά τα έργα; Ε, δες τα "έργα".

Αποκηρύσσει ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ την χρυσή αυγή γιατί λέει είναι ειδωλολάτρες. Ο ίδιος που πήγαινε χέρι χέρι με τους χρυσαυγίτες για να καταθέσουν μήνυση κατά των συντελεστών του κόρπους κρίστι. Μου θυμίζει το "διαζύγιο" Άδωνι Γεωργιάδη - Hellas Orhtodoxy. Φυσικά και δεν είναι για σοβαρές ιδεολογικές διαφορές, αλλά για το ποιός κατέχει την απόλυτη αλήθεια και άρα τον έλεγχο του ποιμνίου.

Θύμα λογοκρισίας έπεσε λέει ... ο Μουρούτης, aka Σαμαράς. Καταγγέλλει (κάνει και τίποτα άλλο;) πως ο δήμαρχος Ελληνικού και το unfollow σβήνουν τα σχόλιά του στο facebook. Το unfollow τουλάχιστον τον διαψεύδει. Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή κάποιοι τον λογοκρίνουν, ή ο ίδιος λέει μπαρούφες. Πάλι. Νομίζω μπορεί ο καθένας μπορεί να κρίνει από την όσα έχει πει κατά καιρούς ποιο είναι το πιο πιθανό. Πάμε άλλη μία για να το εμπεδώσουμε; Αυτός ο τύπος είναι ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού της χώρας και διευθυντής του γραφείου τύπου του...

Υπερψηφίστηκε χθες από τους αδιάβαστους βουλευτές μας το νέο πολυνομοσχέδιο που προωθούσε η κυβέρνηση με μεγάλη πλειοψηφία. Φυσικά και ήρθε με την διαδικασία του επείγοντος και φυσικά και οι περισσότεροι, αν όχι όλοι οι βουλευτές δεν είχαν χρόνο να το διαβάσουν ώστε να ξέρουν τι ψηφίζουν. Άλλωστε τι σημασία έχει; Ψηφίζουν αυτό που θα τους σερβίρει κάθε φορά η ηγετική ομάδα του κόμματός τους και όλα πάνε καλά. Και βέβαια όπως σε όλα τα νομοσχέδια έτσι και σε αυτό πέρασε μία τουλάχιστον περίεργη διάταξη, σύμφωνα με την οποία θα μπορούν να γίνονται προσλήψεις σε δήμους και περιφέρειες εκτός ΑΣΕΠ. Με άλλα λόγια οι τοπικοί άρχοντες έχουν φορέσει ξανά τις κατουρημένες τους ποδιές και περιμένουν τους άνεργους των περιφερειών τους για φιλάκια. Αυτό όταν πλησιάζουν νέες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές που θα είναι και το σημαντικότερο εκλογικό τεστ των κομμάτων της συγκυβέρνησης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που έπιασε πρεμούρα την κυβέρνηση με τους δήμους και τις περιφέρειες. Βλέπεις στις τελευταίες εκλογές και λόγω του εκλογικού συστήματος που ισχύει Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ αν και πήραν τραγικά χαμηλά ποσοστά έχουν σχεδόν τον αποκλειστικό και απόλυτο έλεγχο των περιφερειών και των δήμων. Σαν παράδειγμα είχα αναφέρει πως λόγω του υψηλότατου ποσοστού αποχής και του εκλογικού συστήματος, η πιο καθαρή νίκη ήταν αυτή του Κατσιφάρα του ΠΑΣΟΚ στη περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Με το εντυπωσιακό ποσοστό 56,63% καθάρισε τις εκλογές από τον πρώτο γύρο. Μόνο που στον καταγεγραμμένο πληθυσμό αυτό το ποσοστό είναι στην πραγματικότητα 20,4% το οποίο μεταφράστηκε από τον εκλογικό νόμο σε 31 από τις 51 έδρες, δηλαδή άνετη και απόλυτη πλειοψηφία εκεί που μετράει. Βάλε λοιπόν τις εκλογές που έρχονται και τα αποτελέσματα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών και καταλαβαίνεις την πρεμούρα για ειδική ρύθμιση για τις περιφέρειες και τους δήμους.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

3 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Όπως πάντα εξαιρετικός.
      Ευχαριστώ, αν δεν σε πειράζει θα το κάνω ανάρτηση κανονική, κρίμα να "χάνεται" στα σχόλια

      Διαγραφή
    2. Στοιχεία από το διαδίκτυο είναι, όπως και τα άλλα δύο σχόλιά μου στην ίδια ανάρτηση :)

      Διαγραφή