Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Ο θάνατος των κλώνων. Επεισόδιο 1. Ο λοιμός.

Πριν από λίγο καιρό «έσκασε» το θέμα με τα ρομποτάκια που RTάρανε σαν τρελά τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη.

Τότε είχα γράψει για τουλάχιστον 63 bots (τόσα ήταν τότε τα καρατσεκαρισμένα, στην πραγματικότητα είναι πάνω από 100 που ασχολούνται με τον Γεωργιάδη κ πολύ περισσότερα για άλλες «δουλειές») που με κάποια applications, με χαρακτηριστικότερο όλων εκείνο με το όνομα «test-998665», έκαναν retweet κάθε ανοησία του αντιπροέδρου. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για το θέμα εδώ.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τότε προσπάθησε να τα διαψεύσει όλα αυτά λέγοντας πως πρόκειται για εθελοντές.






Το γιατί δεν πρόκειται για εθελοντές και τι σημαίνει αυτό θα το πούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση αλλά ας δούμε αυτό που είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Εκτός αν είσαι το FBI, η NSA ή κάτι τέτοιο, είναι πολύ δύσκολο να ξέρεις ποιος βρίσκεται πίσω από έναν λογαριασμό στο twitter. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για έναν μεγάλο αριθμό χρηστών. Εκτός αν τους ξέρεις προσωπικά. Αν για παράδειγμα είναι «εθελοντές» σου.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ εδώ είναι σε πλεονεκτική θέση. Για να ισχυρίζεται ότι πρόκειται για εθελοντές κάτι θα ξέρει.

Επίσης, όσο ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν ένας γραφικός πολιτευτής του γραφικού ΛΑΟΣ μπορούσε να λέει ό,τι χαζομάρα του περάσει από το κεφάλι του. Και το έκανε συχνά. Τώρα όμως που είναι αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να πετάει όποια ανοησία του κατέβει στο κεφάλι.

Επομένως δεν έχω άλλη επιλογή από το να πάρω τον ισχυρισμό του αντιπρόεδρου της ΝΔ σοβαρά.

Και αυτό με κάνει να ανησυχώ για τους "ανθρώπους" αυτούς.

Μπορεί να μας χωρίζει άβυσσος σε θέματα πολιτικής αλλά (σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ), άνθρωποι είναι και αυτοί.

Άνθρωποι που φαίνεται να έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.
Κάποια σοβαρή βλάβη.

Πως μπορεί να εξηγηθεί διαφορετικά ότι ξαφνικά, αρκετοί από αυτούς νόμιζαν πως βρισκόμαστε στην προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου και άρχισαν να προπαγανδίζουν υπέρ του Μεϊμαράκη;



Ή ότι μία «εθελόντρια» αργά το απόγευμα έλεγε καλημέρα;

Η βλάβη αυτή φαίνεται να εξαναγκάζει τους «εθελοντές» της ΝΔ να εμφανίζουν στερεότυπη συμπεριφορά, κάτι που εφόσον είπαμε ότι πρόκειται για «εθελοντές» και όχι bots, θα μπορούσε να αποτελεί σύμπτωμα σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης.

Άλλα ανησυχητικά συμπτώματα είναι:

Κάνουν RT άκριτα, οποιοδήποτε tweet του αντιπροέδρου της ΝΔ, ασχέτως ώρας ή περιεχομένου. Ακόμα και το «τώρα στον τάδε σταθμό» που μπορεί να έχει γράψει ξημερώματα θα έχει πολλές δεκάδες retweet από «εθελοντές». Αν εδώ βάλεις και την εθελόντρια που νόμιζε απογευματιάτικα ότι είναι πρωί βλέπουμε ότι η βλάβη αυτή ίσως να επηρεάζει και τους κιρκάδιους ρυθμούς των «εθελοντών».

Οι «εθελοντές» επιπλέον φαίνεται να έχουν χάσει την ικανότητα να γράφουν νέα tweets. Τα περισσότερα tweets τους είναι αντιγραφές tweets άλλων χρηστών. Συγκεκριμένων χρηστών.


Τέλος, δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με άλλους χρήστες. Πολλοί «εθελοντές» δεν έχουν απαντήσει ποτέ σε κανέναν, ούτε φυσικά έχουν μπει ποτέ σε διάλογο με άλλον χρήστη. Ορισμένοι δεν έχουν κάνει τίποτα άλλο από retweets στον αντιπρόεδρο της ΝΔ.

Η βλάβη αυτή φαίνεται να είναι επίκτητη και μεταδοτική.

Επίκτητη γιατί υπάρχουν «εθελοντές» που παλιότερα δεν παρουσίαζαν τέτοια στερεότυπη συμπεριφορά, όπως για παράδειγμα η mairanikolinako, που παλιότερα ήταν "φυσιολογική", όσο μπορεί να πεις φυσιολογικό έναν οπαδό του Γεωργιάδη.

Και μεταδοτική γιατί το φαινόμενο άρχισε να εμφανίζεται σε λίγους χρήστες κάπου στο τέλος του καλοκαιριού του 2015 και έκτοτε εμφανίζεται σε όλο και περισσότερους «εθελοντές». Μάλιστα ακόμα και μετά τις αποκαλύψεις του Jungle Report και το δικό μου άρθρο στο κουτί της Πανδώρας εμφανίστηκαν νέοι «εθελοντές» με αυτό το σύνδρομο.

Αν λοιπόν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι στοιχειωδώς σοβαρός, όπως οφείλει να είναι ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύ ανησυχητικό φαινόμενο.

Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, «εθελοντές», παρουσιάζουν συμπτώματα σοβαρής εγκεφαλικής βλάβης, που φαίνεται να είναι επίκτητη και μεταδοτική. Ίσως κάποια νέα, μεταδοτική και ασθένεια.

Που επιπλέον επιδεινώνεται.

Εδώ και λίγες ημέρες, οι «εθελοντές» αυτοί της Νέας Δημοκρατίας, φαίνεται να έχουν χάσει μέρος των έτσι και αλλιώς περιορισμένων δυνατοτήτων που είχαν.

Έχασαν την ικανότητα να κάνουν retweet τον αντιπρόεδρο!

Ξαφνικά τα retweet του αντιπρόεδρου της ΝΔ, από εκεί που ήταν σταθερά πάνω από 100 κατά μέσο όρο για κάθε tweet, έπεσαν στον ταπεινό αριθμό των 31,7 retweets/tweet στις 27/5.


Και εθελοντές που κάνανε καθημερινά retweet τα περισσότερα tweets του αντιπροέδρου τώρα το ρίξανε στα ρομαντικά tweets. Ορισμένα μάλιστα έχουν μείνει "παγωμένα" στην 27η Μαΐου. Ούτε ένα tweet έκτοτε. Παράδειγμα ο Μοχάμετ ο Άλη.

Το νέο αυτό φαινόμενο συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

Αποτέλεσμα αυτού είναι το ανήκουστο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, με τους σχεδόν 145.000 followers να γράφει «Τώρα στα @parapolitika» και να παίρνει μόλις 9 retweet! 


Ανήκουστο αλλά και ανησυχητικό! Τι έπαθαν οι εκατοντάδες εθελοντές που τον έκαναν μέχρι πριν λίγες ημέρες retweet; Είναι καλά; Αναρωτιέται κανείς;

Έχουμε λοιπόν ένα πλήθος ανθρώπων που παρουσιάζουν κάποια ανησυχητικά συμπτώματα.
Από το καλοκαίρι του 2015, περισσότερο μετά τον Οκτώβριο του 2015, όλο και περισσότεροι, παρουσιάζουν στερεότυπη συμπεριφορά που θα μπορούσε να αποδοθεί σε κάποιου είδους εγκεφαλική βλάβη. Μια βλάβη επίκτητη, μεταδοτική και επιδεινούμενη όπως είδαμε.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ μάλιστα φαίνεται να γνωρίζει το θέμα, αφού προκειμένου να μην πέσουν σε ακόμα χαμηλότερα επίπεδα τα retweet του, έχει επιστρατεύσει άλλους «εθελοντές», άλλου τύπου, όπως ο Τάσσος ο τσολιάς για τον οποίο έχω γράψει παλιότερα.

Τα πράγματα είναι σοβαρά και ο αντιπρόεδρος ελπίζω να καταλαβαίνει ότι έχει ευθύνες απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους (όπως μας διαβεβαίωσε).

Δεν μπορείς αντιπρόεδρε να χρησιμοποιείς τους «εθελοντές» σου μόνο όσο αυτοί εξυπηρετούν την μωροφιλοδιξία σου να είσαι ο πολιτικός με τα περισσότερα retweet.
Αν δεν αναλάβει τις ευθύνες του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, οφείλει να το κάνει ο πρόεδρος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν μπορεί να αδιαφορούν τόσο για τους "εθελοντές" τους!

Οφείλουν να ενδιαφερθούν για την μοίρα τους!

Και όταν το κάνουν, δεν ρίχνουν μία ματιά και στους άλλους "εθελοντές", εκείνους που ξεσκίζονται καθημερινά να ανεβάσουν κάτι χαζά hashtags; Ίσως να είναι τυχαίο αλλά και εκεί βλέπω μια απραξία τελευταία...

Υγ. Τώρα που κάναμε πλάκα με την ανόητη δικαιολογία του αντιπροέδρου, σε κάποια επόμενη ανάρτηση θα μιλήσουμε σοβαρά για τους λόγους για τους οποίους έχουν πέσει τόσο τα retweets του, την μοίρα των bots, και άλλα ενδιαφέροντα. Stay tuned.

Update 5/6/2015: Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας διάβασε την ανάρτηση αυτή και σχολίασε:

Το αριστερός όταν το λέει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είναι πολύ σχετικό. Είναι θέμα οπτικής, από εκεί που στέκεται αυτός όλα αριστερά τα βλέπει. Δεν ξέρω αν το δικαιούμαι.

Το σοβαρός να το δεχτώ ως ειρωνικό. Όταν ένας πολιτικός που έχει κάνει ερωτήσεις ακόμα και για τα παιδιά indigo σε ειρωνεύεται για την σοβαρότητά σου κάτι καλό έχεις κάνει. Τον ευχαριστώ.

Κατά τα άλλα συμφωνούμε.

Πράγματι, το άρθρο είναι αστείο. Και είναι αστείο ακριβώς επειδή δέχεται ως σοβαρούς τους ισχυρισμούς του αντιπρόεδρου της ΝΔ για τους "εθελοντές" τους.

Επίσης, οι ανοησίες που λέει ο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι ανοησίες στις οποίες ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία ως κόμμα έχει δώσει πολύ μεγάλη και έχει επενδύσει σε χρόνο και χρήμα για να τις υλοποιήσει.

Τον ευχαριστώ και για την διαφήμηση, επειδή όμως ξέρω πόσο αγαπάει το κουτί της πανδώρας ο αντιπρόεδρος να θυμίσω σε όσους κάνουν κλικ τώρα εξαιτίας της ανάρτησής του ότι η ανάρτηση αυτή είναι συνέχεια άλλης που δημοσιεύτηκε αρχικά στο κουτί της Πανδώρας. Δείτε το με κλικ εδώ.

Τέλος, κάτι για τους θυμωμένους νεοδημοκράτες: Μην θυμώνεις με αυτπύς που αναδεικνύουν τις ανοησίες του αντιπροέδρου του κόμματος που υποστηρίζεις Να θυμώνεις με αυτούς που έκαναν αντιπρόεδρο του κόμματός που υποστηρίζεις έναν ανόητο.

Και μην ξεχνάτε, έχουμε να πούμε πολλά ακόμα για το θέμα.

Και για άλλα.

Stay tuned.

Διάβασε επίσης:

63 ρομποτάκια του Twitter συνιστούν… Άδωνι!
Egg talk
Ομιλούντα (την αρχαιοελληνική) αυγά
Εάν θες να με πείσεις... φέρε στοιχεία !!
Τσατισμένα ομιλούντα αυγά..
Ο κόσμος το ‘χει βούκινο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου