Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ο «τουριστικός οδηγός» του γκεμπελίσκου.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει δημιουργηθεί ένα site με πληροφορίες για πρόσφυγες και μετανάστες που θέλουν να εγκατασταθούν σε χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το domaintools το site αυτό έχει δημιουργηθεί από τον Φεβρουάριο του 2010, είναι καταχωρημένο στην Γερμανία και ανήκει στον Bernd Kasparek.

Οποιοδήποτε site θέλει να ενημερώσει μετανάστες και πρόσφυγες για τις δυνατότητές τους και τα δικαιώματά τους, όπως αυτό, δεν θα μπορούσε να μην έχει πληροφορίες για τις κύριες πύλες εισόδου στην ΕΕ, όπως είναι η Ελλάδα και η Ιταλία.


Ένα σοβαρό κράτος αυτές τις πληροφορίες θα έπρεπε να τις παρέχει το ίδιο, στην γλώσσα που μιλάνε οι άνθρωποι που ψάχνουν τρόπο να εισέλθουν ή και να μείνουν σε αυτή την χώρα. Το κενό αυτό ενημέρωσης έχει αναλάβει να καλύψει το site αυτό αλλά και άλλα. Ένα παράδειγμα των πληροφοριών που παρέχει αυτή η οργάνωση μπορεί να βρει κάποιος εδώ. Και συνέντευξη με τον Bernd Kasparek, έναν από τους δημιουργούς της οργάνωσης μπορεί να διαβάσει κάποιος εδώ.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης το «ανακάλυψε» τον Σεπτέμβριο του 2015 και το ανάφερε σε εκπομπή του «Κόντρα» όπου ήταν καλεσμένος. Στο twitter έγραψε: «Υπάρχει site με οδηγίες σε μετανάστες να εισερχονται στη χώρα με την Κυβερνηση Συριζα».
Το site όμως, όπως είπαμε υπήρχε και επί κυβέρνησης Σαμαρά, όταν ο ίδιος ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ήταν υπουργός ναυτιλίας, όπως μπορεί να δει κανείς εύκολα εδώ
Θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όταν παρουσίασε αυτό το site ως κάτι που αφορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αδιάβαστος, είχε λάθος πληροφόρηση, ή παραπλανήθηκε. Συμβαίνει.

Από τότε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είχε άφθονο χρόνο να μάθει τι είναι αυτό το site. Θα ήταν πολύ απλό να ρίξει μια ματιά στο ίδιο το site ή σε κάποιες από τις απαντήσεις στο tweet του.
Θα περίμενε κανείς να διορθώσει την ανοησία που είπε, ή στο ελάχιστο να μην την επαναλάβει.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης όμως πρωτοτύπησε, ανεβάζοντας τον πήχη του γκεμπελισμού σε άλλα επίπεδα.

Όχι μόνο το επανέλαβε αλλά παρουσίασε το site αυτό ως «τουριστικό οδηγό».
Ο "τουριστικός" αυτός οδηγός βέβαια υπήρχε και όταν ο Μίλτος ήταν υπουργός ναυτιλίας.

Ο Μίλτος ξέρει πολύ καλά ότι ψεύδεται. Ξέρει ότι διαστρεβλώνει συνειδητά και ξεδιάντροπα, στοχοποιώντας ένα site που σκοπό έχει να ενημερώνει ανθρώπους για τα δικαιώματά τους. Και το παρουσιάζει ως «τουριστικό οδηγό». Για λίγα ακροδεξιά ψηφαλάκια.

Δεν τον απασχολεί αν θα γελοιοποιηθεί, ούτε αν με αυτό τον τρόπο τρέφει την ακροδεξιά ρητορική.

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο επιλέγει να πολιτευτεί ο κύριος Βαρβιτσιώτης. Δεν είναι λάθος, γκάφα, ανοησία, παράλειψη. Είναι επιλογή.

1 σχόλιο:

  1. Από αυτά δεν γνωρίζει...ασχολείται σαν βαψομαλλιάς που είναι με τα χρωμοσαμπουάν...Που να βρει χρόνο το χαζό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή