Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

#adonisforpresident

Ναι, στηρίζω ένθερμα την προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να γίνει πρόεδρος της ΝΔ.

Και θέλω να τον στηρίξεις κι εσύ.

Πρώτα από όλα μου αρέσουν οι καθαρές λύσεις. Η δήθεν κεντροδεξιά δήθεν φιλελεύθερη νέα δημοκρατία με κυρίαρχα στελέχη Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη, Φαήλο, Σαμαρά δεν είναι καθαρή λύση. Και αν βγει άλλος πρόεδρος θα εξακολουθήσει το δήθεν κεντροδεξιό δήθεν φιλελεύθερο παραμύθι αλλά ταυτόχρονα θα διατηρήσει στο προσκήνιο και σε κεντρικό ρόλο τους ακροδεξιούς της «μεγάλης παράταξης» ώστε να εξακολουθήσει να έχει κλεισμένο το μάτι στους ακροδεξιούς και τους ναζί.

Η εκλογή του Άδωνι ως πρόεδρου της ΝΔ θα ξεκαθάριζε αυτή την θολούρα. Και θα αναγκαζόταν όλοι να πάρουν θέση.

Δεν ξέρω αν η ΝΔ θα διασπαζόταν με τον Άδωνι πρόεδρο. Η πρώτη σκέψη είναι ότι η Ντόρα Μπακογιάννη για παράδειγμα δεν θα ανεχόταν να είναι κάτω από τον Άδωνι αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε το ένστικτο επιβίωσης των πολιτικών μας που και με τον διάολο θα συνεργάζονταν για το παντεσπάνι τους.
Προβλέπω όμως ότι η ΝΔ με Άδωνι πρόεδρο θα έβλεπε την εξουσία σαν μακρινή ανάμνηση. Αν και τίποτα δεν μπορεί κανείς να θεωρεί δεδομένο στην πολιτική δεν φαντάζομαι να καταφέρνει να ενώσει την κεντροδεξιά ο τσιρίδας ακροδεξιός.

Επομένως το επόμενο βήμα θα ήταν να τον πετάξουν με τις κλωτσιές και να καταλάβουν επιτέλους ότι δεν τους συμφέρει το ακροδεξιό προφίλ. Και μαζί του θα πάρει και όλη την ακροδεξιά παρέα του. Πιθανώς όχι εκτός κόμματος αλλά στο περιθώριο αυτού όπως του ταιριάζει. Και θα κάνουν πολλά χρόνια για να το σκεφτούν ξανά ότι θα μπορούσαν να ηγηθούν μεγάλου κόμματος. Κάθε άλλο θα ήταν ημίμετρο.

Όλοι, πλην των ακροδεξιών της ΝΔ_ κερδίζουν.

Με τον Άδωνι η ΝΔ_ μπορεί να κλέψει κάποιες ψήφους από την ΧΑ. Δεν νομίζω μπορεί κανείς να προβλέψει πόσες, αλλά όσες και αν είναι μια έστω και λίγο αποδυναμωμένη ΧΑ είναι κάτι πολύ θετικό.

Η ΝΔ_ φυσικά θα χάσει φιλελεύθερες και κεντροδεξιές ψήφους με μια τέτοια επιλογή, πράγμα επίσης θετικό. Θα αφήσει χώρο στο κέντρο για άλλες δυνάμεις που όμως δεν επηρεάζουν την μεγάλη εικόνα. Όσο και αν «κλέψει» το ΠΑΣΟΚ από την ξεκάθαρα ακροδεξιά ΝΔ_ που θα δημιουργούταν δεν έχει πιθανότητες να γίνει πρώτο κόμμα για πολλά χρόνια ακόμα, ίσως και ποτέ. Το ίδιο ισχύει για το ποτάμι. Το πολύ μια τέτοια εξέλιξη να βοηθήσει εκείνον τον έρμο τον Τζήμερο να μπει στην βουλή και να έχουμε άλλον έναν γραφικό να κάνει παρέα στον Λεβέντη. Τουλάχιστον θα έχει γέλιο.

Τέλος, είναι και αυτό που λένε θεία δίκη. Οι κεντρώοι της ΝΔ_ για χάρη της επανόδου της εξουσίας (και ποιος ξέρει για ποια άλλα ανταλλάγματα), εδώ και μερικά χρόνια παρακολουθούσαν τον Σαμαρά να μετατρέπει το κόμμα που θεωρούσαν σπίτι τους σε ένα υβρίδιο, κάτι μεταξύ νέας ΠΟΛΑΝ και νέου ΛΑΟΣ. Ειδικά οι πρώην του ΛΑΟΣ έφεραν μαζί τους στη ΝΔ τους μηχανισμούς τους σε social media, blogs, sites και τα ρέστα, που ήρθαν και έδεσαν τέλεια με τους αντίστοιχους μηχανισμούς του Σαμαρά και της παρέας του. Μηχανισμοί, εργαλεία «ιδιωτικά», που ανήκουν σε εκείνους που τα ελέγχουν και όχι στο κόμμα που προφανώς τους χρηματοδότησε. Οι κεντρώοι της ΝΔ τώρα βλέπουν τους νεόφερτους και ξένους να ετοιμάζονται να τους κάνουν έξωση από το σπίτι τους και ελάχιστα μπορούν να κάνουν για αυτό. Πλέον δεν έχουν ούτε ισχύ ούτε τα εργαλεία για να αντιδράσουν ουσιαστικά. Το λες και θεία δίκη. Ή κάρμα.

Για αυτό σου λέω, στήριξε Άδωνι για πρόεδρο της ΝΔ. Για να περάσει το μεγάλο αυτό κόμμα την ακροδεξιά του «φάση», ξεκάθαρα αυτή την φορά, και να εμπεδώσει το γεγονός ότι δεν τους συμφέρουν τέτοιες «φάσεις».

Για να τεθούν πλέον, μετά από κάποιον καιρό βέβαια αλλά οριστικά, ο Άδωνις και η παρέα του στο περιθώριο, εκεί που ανήκουν.

Για να «κλέψει» κάποιες ψήφους από την ΧΑ, πράγμα καλό για τους πάντες.

Και ίσως για να έχουμε άλλον ένα γελωτοποιό, τον Τζήμερο, στην βουλή.

Και για να γίνει μάθημα στους κεντροδεξιούς που τόσο καιρό έβλεπαν ότι δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Το φιδάκι δεν το μεγαλώνεις στον κόρφο σου γιατί στο τέλος θα σε δαγκώσει.

Για αυτό σου λέω.

Άδωνις για πρόεδρος.

Δαγκωτό!

1 σχόλιο: