Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 15-21/4/2013


21 Απριλίου σήμερα. 46 χρόνια από την 21η Απριλίου του 1967, όταν οι συνταγματάρχες έβγαλαν στους δρόμους τα άρματα μάχης και έβαλαν την δημοκρατία στον γύψο για 7 χρόνια. Τυπικά κήρυξαν κατάσταση πολιορκίας και ανέστειλαν άρθρα του συντάγματος. Περίπου(;) δηλαδή αυτό που ένας συνεργάτης/φίλος/σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά ζητούσε να γίνει πριν από όχι και τόσο πολύ καιρό.

Η ηλιθιότητα είναι ανίκητη, αλλά και οι ηλίθιοι συχνά προβλέψιμοι. Όπου δεις κάποιον να σκούζει ξερωγώ "ΚΑΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ" μπορείς σχεδόν να είσαι σίγουρος πως πρόκειται για άλλη μία σοκαριστική φωτογραφία που βρήκε τον δρόμο της στις καρδιές και τα στομάχια των ηλιθίων αυτού του κόσμου. Τώρα αν αυτή η φωτογραφία δεν είναι από την Νιγηρία αλλά από το Κογκό, αν κυκλοφορεί από το 2009 και αν αφορά ένα τραγικό μεν ατύχημα δε αυτά είναι λεπτομέρειες για τους ηλίθιους. Ηλίθιοι που παρά το σχόλιο που τους διορθώνει, επιμένουν να διατηρούν την ανάρτηση και όχι μόνο. Μόνο που εκτός από τους ηλίθιους υπάρχουν και οι απατεώνες. Έτσι μόνο μπορείς να χαρακτηρίσεις εκείνον που ξέρει πως μία είδηση είναι ψευδής αλλά επιμένει να την δημοσιεύει.

"Την επόμενη φορά δεν θα πυροβολήσουν μετανάστες αλλά Έλληνες, αν το κράτος δε θα λειτουργήσει" λέει ο Γιάννης Λοβέρδος. Βλέπεις, όταν δεις τον μισότρελο και ολόχαζο χρυσαυγίτη να ορμάει προς το μέρος σου προσπαθώντας με κραυγές να σε πείσει να πας μαζί του έστω και αντανακλαστικά μαζεύεσαι. Όταν όμως ο γραβατωμένος, συμπαθητικός τυπάκος Γιάννης Λοβέρδος σε πιάνει τρυφερά από τον ώμο και σου λέει, δεν τρέχει κάτι αν πυροβολούμε μετανάστες, το τομάρι σου σκέψου, κινδυνεύεις, είναι πολύ πιο εύκολο να σε πείσει. Όπως και ο άλλος Λοβέρδος, ο Ανδρέας.
Όταν με τα ωραία του ελληνικά σου μιλάει για ακτιβισμό και γνήσιο κίνημα μπορείς πολύ πιο εύκολα να καθίσεις να τον ακούσεις από ότι τον Κασιδιάρη με τα τικ και το συνεσπασμένο πρόσωπο ή τον Μιχαλολιάκο που σκούζει πως ακονίζεται η ξιφολόγχη στο πεζοδρόμιο. Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι δύο αυτοί Λοβέρδοι, ο Γιάννης και ο Ανδρέας έχουν κάποια σχέση ή πρόκειται για απλή συνωνυμία και δεν με ενδιαφέρει. Τόσο ο τρόπος τους όμως όσο και το αποτέλεσμα των λόγων τους ταιριάζουν. Και όχι μόνο αυτών των δύο.

Τα αδέρφια Tsarnaev, Tamerlan και Dzhokhar, ήταν Ρώσοι. Από την Ρωσία. Η Τσετσενία είναι μία επαρχία της Ρωσίας όπου αρκετά χρόνια γινότανε πόλεμος για την ανεξαρτησία της. Συνορεύει με το Νταγκεστάν. Οι αδερφοί Tsarnaev γεννήθηκαν στην πόλη Τομόκ του Κιργιστάν και έζησαν για λίγο στην πόλη Makhachkala του Νταγκεστάν όπου πήγαν σε κάποιο σχολείο για μόλις ένα χρόνο. Τουλάχιστον σύμφωνα με τον Guardian. Το Νταγκεστάνε είναι που είναι "κοντά στην Τσετσενία". Στις ΗΠΑ ήταν από το 2001, όταν ο μικρός δηλαδή (που συνελήφθη) ήταν μόλις 7 ετών. Με άλλα λόγια στην "περιοχή κοντά στην Τσετσενία", ο μικρός τουλάχιστον, έζησε μία πολύ μικρή περίοδο της ζωής του και αυτή σε πολύ μικρή ηλικία. Αλλά και ο 5 χρόνια μεγαλύτερος αδερφός του θα πρέπει να έφυγε από εκεί με την οικογένειά του από τα 12 (αν και γι αυτόν έχουν κυκλοφορήσει λιγότερα στοιχεία, αλλά φαίνεται πως ήταν στις ΗΠΑ τουλάχιστον από το 2005). Από 7 ετών ο Dzokhar (Τζοχάρ) ζούσε στην Αμερική. Μάλιστα από το 2012 ο Τζοχάρ έχει και την Αμερικάνικη υπηκοότητα. Στα ΜΜΕ ξεκίνησαν ως Ρώσοι, μετά Ρώσοι από μία περιοχή κοντά στην Τσετσενία και κατέληξαν Τσετσένοι στα Ελληνικά ΜΜΕ. Και κάτι τελευταίο. Συνολικά στις ΗΠΑ πολίτες που έχουν γεννηθεί εκτός της χώρας όπως ο Τζοχάρ το 2010 ήταν σχεδόν το 13%, δηλαδή κοντά στα 40 εκατομμύρια...

Χθες η αστυνομία της Βοστώνης κατάφερε και συνέλαβε βαριά τραυματισμένο αλλά ζωντανό τον έναν από τους δύο υπόπτους για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση. Το όνομά του Dzhokhar Tsarnaev. Ο αδελφός του Tamerlan, είχε πέσει νεκρός από πυρά της αστυνομίας λίγες ώρες νωρίτερα. Κάποιος Matt Blaze είπε στο τουίτερ:"Ο Dzhokhar Tsarnaev είναι αυτή την στιγμή το ποιό μισητό πρόσωπο στην Αμερική. Αν τα δικά του δικαιώματα προστατευτούν, τα δικά σου είναι ασφαλή" Μακάρι κάτι τέτοια δύσκολα νοήματα να τα καταλαβαίνανε περισσότεροι.

Πρώτα άρχισαν να μαζεύουν τους μετανάστες, μετά σειρά είχαν οι τοξικοεξαρτημένοι και τώρα οι άστεγοι. Αργότερα βλέπουμε... Βλέπεις δεν χρειάζεται να χαιρετάς ναζιστικά ούτε να έχεις τατού με την σβάστικα.

Είναι ενδιαφέρουσα τουλάχιστον η επιλογή του ΣΚΑΙ να έχει καλεσμένο για το θέμα της Μανωλάδας τον Θάνο Πλεύρη ως εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας. Δεν πρόλαβα να δω τι ακριβώς είπε ο Θάνος Πλεύρης στους Λυριτζή και Οικονόμου αλλά φαντάζομαι θα ήταν ικανοποιημένος. Βλέπεις οι "επιστάτες" της εταιρίας Βαγγελάτος ΑΕ όπου έγιναν τα επεισόδια, έκαναν ότι ακριβώς ζητούσε ο Θάνος Πλεύρης να γίνει για το μεταναστευτικό πριν από όχι και τόσο καιρό. Συγκεκριμένα στις 10/4/2011 σε εκδήλωση του ακροδεξιού "περιοδικού" "patria" ο Θάνος Πλεύρης ζήτησε να πυροβολούνται οι μετανάστες στα σύνορα και αν τελικά επιζήσουν από αυτή την υποδοχή, η ζωή όσων βρίσκονται εντός της χώρας να είναι κόλαση. "Δεν θα μπορείς να φας, δεν θα μπορείς να πιείς, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο, και θα λες στους άλλους στο Πακιστάν, εδώ πέρα περνάμε χειρότερα απ ότι στο Πακιστάν. Αν δεν περνάνε χειρότερα, θα έρχονται. Πρέπει να περνάνε χειρότερα. Η ζωή τους, η κόλαση να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζούνε εδώ πέρα.". Αυτά έλεγε ο Θάνος Πλεύρης στην 3η γιορτή patria, παρέα με τον Βορίδη, την Σιδέρη, τον Χιδίρογλου, τον Κωτούλα και άλλα "γαλάζια" παιδιά. Τα χαρακτήριζε "αντικίνητρα" όλα αυτά τότε ο Θάνος Πλεύρης. Ο ιδιοκτήτης και οι επιστάτες της Βαγγελάτος ΑΕ αλλά και η τοπική κοινωνία λοιπόν απλά εφάρμοσαν στην πράξη τα αντικίνητρα του Πλεύρη. Ο Πλεύρης και τα άλλα γαλάζια παιδιά που τον χειροκροτούσαν δεν θα μπορούσαν παρά να χειροκροτήσουν αυτό που έγινε πριν λίγες ημέρες στην Μανωλάδα. Αντικίνητρα...

"Ο αινιγματικός χρηματιστής, φιλελεύθερος και φιλάνθρωπος Σόρος πέθανε στα ΧΧ" έγραφε σήμερα το reuters προσφέροντας άπλετο γέλιο με την γκάφα του, αφού ο Σόρος δεν πέθανε, αλλά και αποκαλύπτοντας πως μεγάλα ΜΜΕ έχουν έτοιμα τέτοια άρθρα για δημοσιότητες κοντά στο τέλος της ζωής τους, φαντάζομαι ώστε όταν θα γίνει το μοιραίο να μην χρειάζεται να χάσουν χρόνο γράφοντας έναν επικήδειο και χάσουν την πρωτιά. Θα είχε ενδιαφέρον να δούμε για ποιούς άλλους έχουν έτοιμους επικήδειους και τι γράφουν αλλά φαντάζομαι θα πρέπει να περιμένουμε να πεθάνουν πρώτα. Σπαστικό. Τώρα το πόσο "φιλάνθρωπος" είναι ένας τύπος που έκανε τεράστια περιουσία τσακίζοντας οικονομίες κρατών με αποτέλεσμα να εξοντώνει οικονομικά και συχνά και φυσικά τους κατοίκους τους, είναι θέμα ορισμού. Πολύ θα ήθελα λοιπόν να μας έλεγε το reuters για ποιούς άλλους έχει έτοιμο επικήδειο αλλά περισσότερο θα ήθελα να μάθω το πως ορίζουν το "φιλάνθρωπος".

Πριν από λίγο καιρό ο Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε τον δημοσιογράφο και πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τρίμη αρχηγό των κουκουλοφόρων. Την στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας στην βουλή μιλούσε για την αστυνομική αυθαιρεσία και έλεγε πως μεταξύ των θυμάτων της είναι με σπασμένο χέρι και ο Τρίμης. Το λέω γιατί και αυτό έχει την σημασία του. Στην καταγγελία ότι ένας δημοσιογράφος βρίσκεται με σπασμένο χέρι από την βίαιη συμπεριφορά των ΜΑΤ ο Γεωργιάδης απαντά χαρακτηρίζοντας τον δημοσιογράφο αυτό αρχηγό των κουκουλοφόρων. Ο Τρίμης απάντησε με μήνυση στον Άδωνι Γεωργιάδη. Η μήνυση του Τρίμη έχει σημασία, όχι μόνο για τον ίδιο αλλά για όλους μας. Όταν ένας πολιτικός (sic) μπορεί να αποκαλεί έναν τραυματία δημοσιογράφο της ΕΣΗΕΑ κουκουλοφόρο και μάλιστα αρχηγό των κουκουλοφόρων, καταλαβαίνεις πως μπορεί να χαρακτηρίσει τον οποιονδήποτε άλλο. Το αρχηγός των κουκουλοφόρων ούτε πολιτικός όρος είναι, ούτε και μπορεί να θεωρηθεί άσκηση των καθηκόντων του βουλευτή. Είναι ξεκάθαρη συκοφαντία. Μια συκοφαντία από αυτές που ο Άδωνις συνηθίζει να πετάει για πλάκα. Όμως ο Άδωνις γι αυτή του την συκοφαντία δεν πρόκειται ποτέ να δικαστεί αφού σήμερα η αρμόδια επιτροπή δεοντολογίας της βουλής γνωμοδότησε κατά της άρσης της ασυλίας του με την ψήφο ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΑΝΕΛ και την ανοχή της ΧΑ. Μένει τυπικά και η ψηφοφορία φυσικά αλλά είναι σίγουρο πως δεν θα αρθεί η ασυλία του Γεωργιάδη. Και ο βουλευτής αυτός θα συνεχίσει με ακόμα μεγαλύτερο θράσος να συκοφαντεί οποιονδήποτε θελήσει ασφαλής πίσω από την ασυλία του. Μάλιστα το χάρηκε τόσο που έκανε δύο απανωτά retweets την σχετική είδηση. Από την άλλη ο Πάνος Καμμένος πριν λίγες ημέρες αποκάλεσε τον Άδωνι (και τον Βορίδη) καθοδηγητές της χρυσής αυγής. Ο Άδωνις προσεβλήθη και προσέφυγε στην δικαιοσύνη. Για συκοφαντία. Για το ίδιο αδίκημα για το οποίο κρύβεται ο ίδιος πίσω από την βουλευτική του ασυλία δηλαδή. Και ζητάει από τον Καμμένο να παραιτηθεί από την δική του βουλευτική ασυλία. Τόσο θράσος...

Σε κάποια χώρα ένας γνωστός βραβευμένος δημοσιογράφος καταγγέλλει μέσα από περιοδικό σχέδιο εξόντωσής του και παραθέτει στοιχεία γι αυτό, αποκαλύπτοντας ομάδα που εκτελεί συμβόλαια εξόντωσης δημοσιογράφων αλλά και πολιτών και διασυνδέσεις αυτής της ομάδας με κρατικές μυστικές υπηρεσίες . Το πως αντιμετωπίζεται μία τέτοια καταγγελία από τους συναδέλφους του, τα ΜΜΕ αλλά και το επίσημο κράτος είναι ενδεικτικό για το αν μιλάμε για σοβαρή χώρα με θεσμούς ή μπανανία. Ο δημοσιογράφος είναι ο Κώστας Βαξεβάνης, το περιοδικό το Hot Doc και η χώρα μπανανία.

Όσα λέω εδώ για τον Μουρούτη είναι προφανές πως δεν αφορούν προσωπικά τον γραφικό επικοινωνιολόγο. Όπως ένας άλλος στενός φίλος του πρωθυπουργού, αλλά και του Μουρούτη, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, έχει γράψει "αν δεν ταιριάζανε δεν θα συμπεθεριάζανε". Είναι ίσως και το μοναδικό απόσπασμα του Φαήλου με το οποίο θα μπορούσε να συμφωνήσει κανείς. Το έχουν αποδείξει στο παρελθόν και το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία. Δεν είναι Φαήλος, Μουρούτης και άλλοι, είναι Σαμαράς. Το Σαμαραίικο που κυβερνάει με την ψήφο σου νοικοκύρη μου και την στήριξη των ανόητων αριστερών της ευθύνης που νομίζουν πως αργότερα το φίδι που τρέφουν θα τρώει μόνο τους άλλους, τους παλαβούς αριστερούς...

Τόση φόρα έχουν πάρει εκεί στην ΝΔ_ που όταν δεν εχουν εύκαιρο κανέναν ΣΥΡΙΖΑίο να ρουφιανέψουν ρουφιανεύουν τους δικούς τους...

Ο Πάσχος Μανδραβέλης ανησυχεί για αυτό που λέει νέο αντιαμερικανισμό. Ο παλιός λέει ήταν διαφορετικός, πολιτικός αντιαμερικανισμός γιατί βασίζονταν σε πολιτικά κριτήρια. Ο σημερινός απολίτικος αντιαμερικανισμός δεν έχει πολιτική βάση και τείνει να γίνει αντιδυτικισμός. Να θυμηθώ την επόμενη φορά που θα μου ζητήσουν να υπογράψω κατά των βομβαρδισμών χωριών στα σύνορα Πακιστάν-Αφγανιστάν να τους πω όχι, γιατί δεν είναι αρκετά πολιτικός ο σκοπός. Το να εναντιωθείς στον φόνο και άλλων παιδιών δεν είναι αρκετά πολιτικός σκοπός, υποκρύπτει απολίτικο αντιαμερικανισμό. Μη σου πω αντιδυτικισμό...

Ο Γ. Μουρούτης δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτει (ή προσποιείται πως αποκαλύπτει) ονόματα χρηστών που επιθυμούν την ανωνυμία τους στο διαδίκτυο. Και από κοντά ακολουθούν ακόμα και χρήστες που προφανώς επιθυμούν την ανωνυμία τους σε μία επίδειξη οπαδικής νοοτροπίας. Αφού δεν σε χωνεύω θα συνταχθώ στο πλάι ακόμα και ενός Μουρούτη και ας είναι η ίδια η διαδικτυακή μου ύπαρξη ενάντια σε αυτά που κάνει και λέει. Κάποιος να τους θυμίσει τι έλεγε ο αρμόδιος τομέας εργασίας της ΝΔ και ποιό ήταν το πλαίσιο αρχών που έδωσαν για διαβούλευση για το θέμα. Εκτός και αν θεωρούν κουκουλοφόρους του διαδικτύου και τα στελέχη της ΝΔ που έγραψαν αυτά τα κείμενα. Και καλά, αυτοί τόσο καταλαβαίνουν, τέτοια κάνουν. Άλλες φωνές εκεί στην ΝΔ δεν υπάρχουν; Τόσο φοβούνται τους μουρούτηδες της ηγετικής ομάδας που κανείς δεν τολμάει να τους θυμίσει τι έλεγε η ίδια η ΝΔ για το θέμα; Τόσο δειλοί όλοι;

"ΚΟΥΙΖ. Ποιος αντιγράφει ποιον? Ο @KostasVaxevanis ή το @leftgr ΓΙΑ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΛΥΤΕΣ" λέει ο "ανώνυμος" iznogood_gr που δεν φαίνεται να τον χάλασε καθόλου η συμπεριφορά του Μουρούτη, ούτε τον είχε χαλάσει της Χριστίνας Σιδέρη όταν μοίραζε φωτογραφίες στο διαδίκτυο, ούτε όταν το "Δεξί-Εξτρέμ" "αποκάλυπτε" τον "Ρασκόλνικοφ", ούτε ούτε ούτε... Κάτι μου λέει πως θα τον χαλούσε αν κάποιος κυκλοφορούσε το δικό του όνομα ή την φωτογραφία, αλλά όταν είναι για κάποιον "άλλον" και μάλιστα "κακό" τέτοιες ευαισθησίες πάνε περίπατο. Δεν είναι ο μοναδικός που δεν τον χαλάνε τέτοιες πρακτικές, άλλοι χαίρονται. Τόσο τους κόβει. Αυτός λοιπόν, ο χαλίφης που λέγαμε, αναρωτιέται ποιός αντιγράφει ποιόν με άλλο ένα καταπληκτικό screenshot. Το left.gr τον Βαξεβάνη, ή το ανάποδο; ΚΟΥΙΖ για δυνατούς λύτες... Ναι, για κάποιον από την παρέα (μην ξεχνάς πως του έκαναν και 5 rt τουλάχιστον) που θα έχει την σατανική ιδέα να κάνει scroll down μέχρι το σημείο στο left.gr που γράφει "Πηγή: koutipandoras". Και να σκεφτείς πως αυτός είναι από τους έξυπνους της παρέας...

Ο καταπληκτικός επικοινωνιολόγος και διευθυντής του πρωθυπουργού ξαναχτύπησε σήμερα. Είναι γνωστό πως έχει ένα θέμα με τον "πιτσιρίκο" του οποίου το όνομα έχει "αποκαλύψει" ξανά. Δεν του έφτασε το κράξιμο που έφαγε τότε και το ξαναέκανε σήμερα με μία σημαντική διαφορά. Αποκάλυψε και πως το βρήκε το όνομα του "πιτσιρίκου". Από την βουλή στην οποία είχε πάει για να πάρει συνέντευξη από τον Τσίπρα όπως αφελώς αποκάλυψε ο ίδιος ο Μουρούτης! Δηλαδή ένας πολίτης επισκέπτεται έναν βουλευτή και τα στοιχεία του μεταβιβάζονται στον Μουρούτη ή τον κάθε Μουρούτη;; Με ποιά διαδικασία ακριβώς; Τα παραδίδει ο φρούραρχος σε κάποιον της ΝΔ για κάθε χρήση; Ότι ο Μουρούτης είναι καλύτερο να μασάει παρά να μιλάει το έχουμε μάθει όλοι πια εκτός από αυτόν. Όμως εδώ οφείλει να δώσει εξηγήσεις η φρουρά της βουλής και ο ίδιος ο Μουρούτης γιατί εδώ ξεπερνάει τις γνωστές γραφικότητες του Μουρούτη και το θέμα γίνεται πολύ πιο σοβαρό και ξεπερνά τις ατέλειες του χαρακτήρα (για να το πω πολύ ευγενικά) του κάθε Μουρούτη αλλά αφορά άμεσα τον ίδιο τον πρωθυπουργό τον οποίο για άλλη μία φορά εκθέτει ο διευθυντής του γραφείου τύπου του. Μετά την χάλκευση βίντεο πολιτικών αντιπάλων, τον διορισμό μέλους της ομάδας χάλκευσης ως διευθυντή της ΕΥΠ, την παράδοση στοιχείων των επισκεπτών βουλευτών της αντιπολίτευσης από την βουλή στο γραφείο του πρωθυπουργού τι άλλο να περιμένουμε από αυτή την "ηγετική ομάδα"; *Του πήρε κάμποση ώρα του Μουρούτη αλλά έβγαλε δελτίο τύπου όπου περίπου λέει πως δεν είχε ανάγκη να βρει το όνομα του πιτσιρίκου από την ασφάλεια της βουλής αφού αυτή είχε δημοσιευθεί παλιότερα. Αυτό βέβαια δεν αναιρεί την αρχική του παραδοχή. Το όνομα του πιτσιρίκου το είχε ξαναβγάλει ο Μουρουτης (με σκοπό τι;) ή μάλλον καλύτερα το γραφείο του πρωθυπουργού και τότε δεν είχε προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις. Γιατί το θέμα δεν είναι αν ο ένας ή ο άλλος έχει κάποια πληροφορία αλλά το αν την βρήκε παραβιάζοντας βασικές αρχές της δημοκρατίας αλλά και νόμους. Δυστυχώς για το γραφείο του πρωθυπουργού του ξέφυγε πως αυτό ακριβώς έκανε και η ανακάλυψη μίας ιστοσελίδας που το αναφέρει δεν αποτελεί δικαιολογία. Όμως στο δελτίο τύπου ο Μουροούτης, ο Σαμαράς δηλαδή, βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί και στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα που δέχεται στην βουλή έναν τόσο απαίσιο τύπο σαν τον πιτσιρίκο. Να πω την αλήθεια και εγώ τον πιτσιρίκο δεν τον χωνεύω αλλά μου κάνει εντύπωση πως δεν είχε πρόβλημα όταν ο πιτσιρίκος έπαιρνε συνέντευξη από τον Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έγραφε τότε στο τουίτερ "αυτό το unfollow είναι έξοχο περιοδικό". Θα χάλασε το unfollow ή ο πιτσιρίκος από τότε, δεν εξηγείται αλλιώς...

Το twitter είναι ένα χρήσιμο και δυνατό εργαλείο με εκατομμύρια χρήστες. Εργαλείο που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει τόσο καλόπιστα όσο και κακόπιστα. Από δημοσιογράφους ή πολίτες που ενημερώνουν μέχρι παιδόφιλους, κακόβουλα site, διαφημιστές, όλοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτή την υπηρεσία. Αν δεν είχε κάποιους κανόνες θα γινόταν το απόλυτο μπάχαλο. Θα έμπαινες να δεις τι γράφουν οι φίλοι σου και η χρονογραμμή σου θα ήταν γεμάτη από προσφορές για κουπόνια σούπερ μάρκετ, τσόντες, λινκ για σελίδες με κακόβουλο περιεχόμενο, ότι μπορείς να φανταστείς. Και φυσικά θα ήταν αδύνατο οι κανόνες του twitter να επιβάλλονται από κάποια ομάδα διαχειριστών αφού οι χρήστες (ή καλύτερα λογαριασμοί) είναι πάνω από 500(!) εκατομμύρια και συνεχώς δημιουργούνται νέοι. Γι αυτό υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που "τιμωρούνται" αυτόματα από το σύστημα μέσω αλγόριθμων τους οποίους το twitter δεν ανακοινώνει για εύλογους λόγους. Το ίδιο πάνω κάτω συμβαίνει και στο facebook ή άλλα "μέσα κοινωνικής δικτύωσης". Ένας γνωστός τρόπος πάντως να γίνει ο λογαριασμός σου suspended είναι να "παρενοχλείς" μαζικά άλλους χρήστες αναφέροντας τα όνοματά τους σε πολλά tweets ειδικά όταν αυτοί δεν σε παρακολουθούν ή όταν σε έχουν μπλοκάρει. Σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πιθανότερο τα report των χρηστών αυτών να οδηγήσουν σε suspend. Απλό, λογικό, μερικές φορές άδικο αλλά κυρίως προκαλείται από την δική σου συμπεριφορά παρά από την κακία των άλλων ή κάποια συνομωσία. Βέβαια αυτό είναι δύσκολο να το καταλάβουν ορισμένοι, ακόμα και όταν τους το λέει το ίδιο το twitter. Θα τους έλεγα να καθίσουν λίγο να το ψάξουν πριν αρχίσουν την γκρίνια.

Αρκετές ώρες μετά την βομβιστική επίθεση στην Βοστώνη οι αμερικάνοι είναι πολύ προσεκτικοί στις εκτιμήσεις τους για το ποιός ευθύνεται. Η Έλλη Στάη βέβαια ήδη από τις 11:15, αποφάνθηκε πως πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια από μουσουλμάνους, πιθανότατα της Αλ Κάιντα. 11:15, χθες, 15/4. Ώρα Ελλάδος...

Στις 20.2.2013 ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως συγκροτεί ειδική Επιτροπή 32 Σοφών η οποία θα εκπονήσει μελέτη και θα εισηγηθεί αλλαγές στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα και στο Σύνταγμα. Μην την είδατε;

Έχεις εκείνο το παιδί τον Παπαδόπουλο να κοντεύει 3 μήνες που παιδεύεται να διαπιστώσει το μοντάζ και ακόμα δεν τα έχει καταφέρει. Έχεις όμως και το άλλο παιδί, εκείνον τον Διαμαντόπουλο που κοντά 3 μήνες τώρα επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά. Τελικά μήπως είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλο; Ελπίζω μόνο στο επόμενο μοντάζ να μην στραβώσουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι γιατί θα τους αρχίσω τίποτα καντήλια...

Κάποιος πρέπει να θυμίσει στον Γ. Μουρούτη πως η Δ. Μπακάλη δεν είναι ΣΥΡΙΖΑία αλλά συνεργάτιδά του, και μάλιστα προσωπική του επιλογή.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου