Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Απλικέισο...


Εδώ και καιρό μαζεύω τις μπούρδες που έχουν πει οι πολιτικοί τα τελευταία (κυρίως) χρόνια.
Όχι όλες, φυσικά, θα ήταν αδύνατο κάτι τέτοιο.
Για να μπει κάποια μπούρδα στην συλλογή μου έπρεπε να τηρεί κάποιες όχι και τόσο αυστηρές προδιαγραφές.
Να είναι σύντομη, να μπορεί κάποιος να καταλάβει με μία ματιά τι τεράστια κοτσάνα πέταξε ο τιτανοτεράστιος πολιτικός που διαβάζει.
Αυτό δεν σημαίνει πως συνολικά η ανακοίνωση/ομιλία/δήλωση ήταν σύντομη αλλά ότι το συγκεκριμένο απόσπασμα βγάζει νόημα μέσα σε λίγες λέξεις χωρίς να είναι παραποίηση των δηλώσεων του συγκεκριμένου τιτανοτεράστιου.
Να υπάρχει λινκ από κάποιο επίσημο site για να μην μπορεί να αμφισβητήσει κάποιος την δήλωση.
Λέγοντας επίσημο site προσπαθούσα πάντα να βρίσκω τις δηλώσεις στα επίσημα site των κομμάτων, στο site της βουλής ή στα προσωπικά τους site. Σε λίγες περιπτώσεις μόνο αρκέστηκα σε δημοσιεύματα ηλεκτρονικών εφημερίδων.
Να έχει κυβερνήσει ώστε να είναι ξεκάθαρη η διαφορά μεταξύ λόγων και έργων
Και φυσικά είτε να είναι εντυπωσιακή ανοησία που ούτε αυτός που την ξεστόμισε να μην μπορεί πραγματικά να την στηρίξει, είτε να έχει ήδη κάνει τα ακριβώς αντίθετα.
Το τελευταίο είναι και το πιο εύκολο.

Σε αυτές τις μπούρδες βασίζεται το widget που βρίσκεται δεξιά με τίτλο "Μπούρδες!".
Τώρα που έφτασε τις 300 μπούρδες (συμπτωματικά μόνο όσοι οι βουλευτές μας) απέκτησε και κουμπάκι "tweet this" και έφτασε η ώρα να το μοιραστώ με όποιον θέλει να το βάλει στο δικό του μπλογκ ή ακόμα και στο κινητό του.
Είναι βασισμένο σε javascript (προγραμματιστές να είστε επιεικείς, ποτέ δεν το ήξερα καλά και το έχω παρατήσει χρόνια) και αρκετά εύκολο να βάλει ο καθένας στον blogger.
Για άλλες πλατφόρμες παρακαλώ μην με ρωτάτε, δεν έχω ιδέα αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει με κάποιον τρόπο.
Το μόνο που ζητώ είναι να μείνει το "script by gerogriniaris" με το λινκ, αν κάποιος μπορεί να το βελτιώσει ας το κάνει.
Εδώ που τα λέμε, αν κάποιος μπει στον κόπο να το βελτιώσει ας σβήσει και το λινκ, δεν με χαλάει, θα ήθελα όμως αν δεν είναι κόπος να μου στείλει ένα mail να δω τι έχει κάνει να γουστάρω :-)

To να μπει σε κάποιο μπλογκ είναι σχετικά εύκολη υπόθεση:
Πας στις ρυθμίσεις του μπλόγκερ, διάταξη και κάνεις κλικ στο "προσθήκη gadget.
Επιλέγεις τύπο "HTML/Javascript" και στο παράθυρο που θα ανοίξει, αφού βάλεις ό,τι τίτλο θέλεις (και να μην βάλεις δεν πειράζει), στο περιεχόμενο αντιγράφεις ακριβώς (copy-paste) τον κώδικα που θα βρεις σε αυτό το αρχείο κειμένου.
Σώζεις τις αλλαγές και έτοιμο!

Και αν έχεις κινητό android μπορείς να το βάλεις και στο κινητό σου κάνοντας κλικ στο παρακάτω εικονίδιο ή σκανάροντας το qrcode αν έχεις barcode scanner


Για iphone μη με ρωτήσεις, δεν έχω ιδέα πως φτιάχνεται, αυτό το έφτιαξα χάρη στο AppsGeyser που μετατρέπει κώδικα από javascript ή html σε app για android (αφού σου σπάσει τα νεύρα και αν είναι σε καλή μέρα).
*** Το android app θέλει σύνδεση μόνο για να λειτουργεί το κουμπάκι του τουίτερ. Διαφορετικά αυτό εμφανίζεται σαν λινκ αλλά αυτό δεν επηρρεάζει την λειτουργία του.
Ο κώδικας είναι διαθέσιμος πάντως για οποιονδήποτε θέλει να το βελτιώσει ή να το φτιάξει και για άλλη πλατφόρμα.
Αυτά.
Καλή διασκέδαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου