Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 14-20/1/2013


Δεν θα πάψει να με εντυπωσιάζει πως ανέχονται υποτιθέμενοι αριστεροί (έτσι αυτοπροσδιορίζονται εκεί στο ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ) να συνεργάζονται με την σημερινή Νέα Δημοκρατία που εκπροσωπείται πια από τον Φαήλο Κρανιδιώτη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Μάκη Βορίδη και άλλους τέτοιους "δημοκράτες". Και καταλαβαίνω την ανάγκη στήριξης της τρικομματικής κυβέρνησης (με την δική τους λογική), αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως αποφεύγουν ακόμα και την κριτική απέναντι σε όλους αυτούς αφήνοντας τον Σαμαρά να κάνει ότι θέλει και την κυβέρνηση να διολισθαίνει σε ακροδεξιά ρητορική και τις πρακτικές που την ακολουθούν πάντα. Και πως προοδευτικοί άνθρωποι που έχουν ασχοληθεί με το θέμα της μετανάστευσης σαν την Αφροδίτη Αλ Σαλέχ ας πούμε αντί να προσπαθήσουν έστω να σταματήσουν αυτή την κατρακύλα την παρακολουθούν αμίλητοι, χωρίς να φαίνεται να ενοχλούνται καθόλου από τα ρατσιστικά παραληρήματα των στελεχών της ΝΔ. Όχι μόνο αυτό, αλλά όταν τους υπενθυμίσεις με ποιούς συνεργάζονται, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους, αντί να βρουν κάποια έστω γελοία απάντηση σε λένε και φασιστόμουτρο. Λες και η κριτική απέναντι στην εξόφθαλμα ρατσιστική προπαγάνδα από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είναι ταμπού. Παρ’ όλα αυτά, όταν εξίσωνα την Αλ Σαλέχ με τον Γεωργιάδη προκαταβολικά σχετικά με τις αντιδράσεις τους για την βόμβα στο Mall, φοβόμουν πως ίσως ήμουν υπερβολικά αυστηρός με την υπεύθυνη μεταναστευτικών θεμάτων του ΠΑΣΟΚ. Και όμως, φρόντισε πολύ γρήγορα να με επιβεβαιώσει. Λίγο αργότερα το διόρθωσε λέγοντας πως ήταν λάθος πληροφόρηση αλλά η βιασύνη αναμετάδοσης της "είδησης" είναι ενδεικτική. Όπως και οι απαντήσεις που συνέχισε να δίνει σχετικά με το θέμα. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την Αλ Σαλέχ, ούτε καν με τον Γεωργιάδη. Παραδείγματα είναι και οι δύο κατά την γνώμη μου τεράστιας παρακμής, τόσο το γεγονός της συνεργασίας τους, όσο και ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν στην σχετική κριτική. Και δυστυχώς υπάρχουν πολλές "Αλ Σαλέχ" και πολλοί "Γεωργιάδηδες".


Στην εκπομπή σήμερα στον Αυτιά η Νέα Δημοκρατία εκπροσωπήθηκε από τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Τον "Μερικά γερά πεύκα χρειάζονται. Έστω κελιά, αν κάποιοι δεν αντέχουν το αίμα", αν δεν κατάλαβες για ποιόν μιλάμε. Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η εικόνα της "μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης" που μόνο κεντρώα δεν είναι πια. Η παράταξη που πλέον εκφράζεται από τον Γεωργιάδη, τον Βορίδη, τον Πλεύρη, τον Κρανιδιώτη και καμιά φορά και τον Ντινόπουλο. Όλους αυτούς τους ένθερμους κεντρώους δημοκράτες. Περαστικά σου νοικοκυραίε μου, να την χαίρεσαι την κεντροδεξιά σου. Μόνο που πρέπει να κάτσεις πολύ δεξιά, πάρα πολύ δεξιά για να σου φαίνονται όλοι αυτοί "κέντρο"-δεξιοί.

«Σχεδόν κωμικό» το ελληνικό σκάνδαλο φοροδιαφυγής, λέει το BBC και πως να διαφωνήσεις; Ίσως στο σχεδόν.

Δικάζονται αυτές τις ημέρες οι αστυνομικοί που είχαν εμπλακεί με την υπόθεση του Κύπριου φοιτητή στην Θεσσαλονίκη. Εκείνου ντε που "έπεσε" πάνω σε μία ζαρντινιέρα και χτύπησε λίγο. Στις 17/11/2006, δηλαδή μόλις 6 χρόνια και κάτι μετά, ή 2254 ημέρες (έτσι για να σου δείξω πως ξέρω από αφαίρεση). Ο νεαρός τότε φοιτητής αθωώθηκε πέρσι τον Οκτώβριο, δηλαδή μόλις 6 χρόνια παρά κάτι από την ημέρα που οι προστάτες του πολίτη του είχαν κάνει τα μούτρα κρέας. Για σχεδόν 6 χρόνια ήταν και κατηγορούμενος για στάση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης και επικίνδυνη σωματική βλάβη. Πάλι καλά που δεν του είχαν προσάψει και την άνοδο της στάθμης της θάλασσας ή την μείωση του πληθυσμού της Καρέτα Καρέτα. Πάλι καλά να λες που αθωώθηκε βέβαια. Όμως με το που αθωώθηκε θα έπρεπε να δοθεί και κάποιο βραβείο στον ανακριτή που τον παρέπεμψε για σενάριο της χρονιάς ξερωγώ και συνολικά στους δικαστικούς λειτουργούς που ασχολήθηκαν με την υπόθεσή του για την ταχύτατη απόδοση της δικαιοσύνης. Ούτε 6 χρόνια δεν τους πήρε. Τέλος πάντων, ο αθώος πλην απρόσεκτος φοιτητής που μάλλον προκάλεσε φθορές στην ζαρντινιέρα με την μούρη του αφού για τη φθορά ξένης ιδιοκτησίας αθωώθηκε λόγω αμφιβολιών, κλήθηκε να ξαναπεριγράψει όσα έγιναν στο δικαστήριο, ως μάρτυρας αυτή την φορά, με κατηγορούμενους ξανά τους αστυνομικούς που αν και προσπάθησαν δεν μπόρεσαν να τον σταματήσουν από το να βαράει το κεφάλι του στην ζαρντινιέρα. Πρωτόδικα οι αστυνομικοί (ένας από τους οποίους τουλάχιστον εμπλέκεται και σε άλλη υπόθεση) είχαν καταδικαστεί σε ποινές από 15 μήνες έως 3 έτη, εξαγοράσιμες φυσικά και απ όσα μπόρεσα να βρω υπηρετούν ακόμα στην αστυνομία. Τώρα ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των 6 από τους 8. Δυσκολεύομαι να δω ποιοί είναι οι αθώοι 6 αλλά κάτι θα ξέρει ο εισαγγελέας. Σωστά; Και η πλάκα είναι πως υποψιάζομαι (δεν είμαι και δικηγόρος) πως αν αθωωθούνε τελικά οι 6 αυτοί θα δικαιούνται αποζημειώσεις για τις διοικητικές ποινές που τους είχαν επιβληθεί τότε, ίσως ακόμα και προαγωγές που στερήθηκαν εξ αιτίας αυτών. Ωραία ε; **Αθώοι κρίθηκαν τελικά οι 6. Δεν χρειάζεται σχόλιο. Από το tvxs μαθαίνω πάντως πως ακόμα και από τους 2 που καταδικάστηκαν τελικά ο ένας όλο αυτό τον καιρό συνέχιζε να "υπηρετεί" στην αστυνομία. Προστάτης του πολίτη...

Ένας μετανάστης δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στα Πετράλωνα. Αυτή η δολοφονία αποκαλύπτει πολλά. Έγινε από δύο άνδρες 27 και 25 ετών που επέβαιναν σε μοτοποδήλατο του οποίου την πινακίδα κυκλοφορίας είχαν κρύψει, που κουβαλούσαν επάνω τους στιλέτα και που ο ένας τουλάχιστον ήταν προφανώς μέλος της Χρυσής Αυγής. Μέχρι εδώ, όσο και αν είναι τραγικό για την κατάντια της κοινωνίας μας το περιστατικό αυτό είναι μάλλον απλό. Εκεί που καταλαβαίνεις τι παίζεται είναι στην άμεση συνέχεια. Τα παπαγαλάκια έσπευσαν να αποκλείσουν τα ρατσιστικά κίνητρα. Τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το γεγονός και όσα το πρόβαλαν το παρουσίασαν ως μία απλή δολοφονία υιοθετώντας την εκδοχή των δολοφόνων πως προηγήθηκε καυγάς γιατί ο Πακιστανός τους έκλεινε τον δρόμο με το ποδήλατο. Η αστυνομία με καθυστέρηση ανέβασε ανακοίνωση στην σελίδα της αναφέροντας πως μεταξύ άλλων βρέθηκαν στο σπίτι του ενός δράστη "φυλλάδια πολιτικού κόμματος", χωρίς φυσικά να αναφέρει ποίου. Οι φωτογραφίες των δραστών ή άλλα στοιχεία δεν έγιναν γνωστά και η υπόθεση φαίνεται πως πάει να ξεχαστεί. Παρά του ότι η διεθνής αμνηστία εξέδωσε ανακοίνωση πως πρόκειται για δολοφονία που δείχνει την αποτυχία της Ελλάδας να αντιμετωπίσει την ρατσιστική βία. Συνέκρινέ το τώρα με την υπόθεση του ληστή της τράπεζας στην Πάρο. Ανακοινώσεις επί ανακοινώσεων για δήθεν σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνέκρινέ το με την περίπτωση σύλληψης αντιεξουσιαστών, με τις φωτογραφίες τους να γίνονται φέιγ βολάν λόγω πιθανότητας "διάπραξης και άλλων εγκλημάτων". Και θυμήσου την ιστορία με τις 60 εμπρηστικές βόμβες που βρέθηκαν πριν λίγο καιρό και που πια έχουμε ξεχάσει. Όλα αυτά εξηγούνται αν σκεφτείς ποιοί είναι αυτοί που δεν θέλουν τέτοια περιστατικά να γίνονται γνωστά. Είναι οι ίδιοι που όπλισαν τα χέρια των δύο κάφρων αυτών. Οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας. Και δεν είναι μόνο αυτοί που σου έρχονται πρώτοι στο νου. (Το link, το οποίο προτείνω να δεις οπωσδήποτε, είναι "εξωτερικό" γιατί το γαμωsite της βουλής που μας κόστισε περισσότερο από ένα εκατομμύριο ευρώ πάλι δεν λειτουργεί)

Τέτοια γελοία παράσταση σαν την χθεσινή συνεδρίαση της βουλής για την προκαταρκτική επιτροπή σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ δεν έχει ξαναπαιχτεί. Θα έπρεπε αυτή η συνεδρίαση αυτούσια να προβάλλεται στα σχολεία της χώρας. Να βλέπουν οι μικροί τι γελοία ανθρωπάκια ψηφίζουν οι μεγάλοι μπας και αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα.

Προφανώς η περίφημη ευφυΐα του Βαγγέλη Βενιζέλου είναι ένας μύθος που δημιούργησαν τα ΜΜΕ. Δεν εξηγείται αλλιώς πως κάθε φορά που μιλάει τελευταία θα πει και μια απίστευτη μαλακία χωρίς να το καταλάβει καν. Όπως στην ομιλία του για την λίστα Λαγκάρντ, όταν για να ανατρέψει την κατηγορία πως κρατούσε παρανόμως την λίστα στο γραφείο του είπε σιγά τα λάχανα, έχω και τα αμυντικά σχέδια της χώρας απ όταν ήμουν υπουργός άμυνας. Τα απόρρητα, διαβαθμισμένα αμυντικά σχέδια της χώρας που απαγορεύεται αυστηρά ακόμα και η αντιγραφή τους ο Βενιζέλος είπε πως τα έχει στο γραφείο του! Δηλαδή η υπερασπιστική του γραμμή για ένα ποινικό αδίκημα που του προσάπτουν είναι, σιγά το αδίκημα, έχω κάνει μεγαλύτερο! Και δεν σηκώθηκε το ΓΕΣ, η ΚΥΠ και ο εισαγγελέας να τον φάνε! Αλλά και ο Ππακωνσταντίνου παρουσίασε μια καταπληκτική υπερασπιστική γραμμή. Δεν το έχασα το CD είπε, απλά δεν ξέρω που είναι...

Έχεις ένα πολιτικό σκάνδαλο με σαφείς ποινικές προεκτάσεις. Όλοι το παραδέχονται αυτό. Επίσης όλοι έχουν προαποφασίσει καλώς ή κακώς πως θα υπάρξει τουλάχιστον μία παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή, αυτή του Παπακωνσταντίνου. Καλά ως εδώ; Κάποιοι θέλουν στο κάδρο να μπουν και άλλοι, ο Βενιζέλος, ο Παπανδρέου και ο Παπαδήμος. Η πλειοψηφία δεν μπορεί σύμφωνα με τους νόμους και τον κανονισμό της βουλής να απαγορεύσει την "υποψηφιότητα" αυτών των τριών για παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή. Το αν θα παραπεμφθούνε τελικά θα κριθεί με ψηφοφορία από τους 298 βουλευτές (αφού ο Βενιζέλος και ο Παπανδρέου δεν μπορούν να συμμετέχουν στην ψηφοφορία που τους αφορά άμεσα). Καλά ως εδώ; Πιο απλά, έχουμε 4 προτεινόμενους, καλώς ή κακώς. Το αν θα παραπεμφθούν θα εξαρτηθεί από τις ψήφους υπέρ ή κατά της παραπομπής για κάθε έναν ξεχωριστά. Παίρνεις λοιπόν 298 χαρτάκια, βάζεις 4 ονόματα, ναι, όχι, παρών κουτάκια δίπλα σε κάθε όνομα και στήνεις μία κάλπη. Καλείς τους 4 είτε να μιλήσουν στην βουλή, είτε να στείλουν ένα υπόμνημα ώστε να ακουστεί και η δική τους άποψη, βάζεις τους 298 βουλευτές να ψηφίσουν και τελειώνει το πανηγύρι. Σωστά; Λάθος! Παραείναι απλό ή/και λογικό για να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο από το Ελληνικό κοινοβούλιο.

"Σχεδόν ομόφωνα το ΔΝΤ ενέκρινε την καταβολή της δόσης προς την Ελλάδα.Ένας ψήφισε παρόν,ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας που είδε τον κ.Τσίπρα!" λέει ο Μουρούτης. Άν διαβάσεις όμως τους Financial Times βλέπεις πως ο Paulo Nogueira Batista, θεωρεί το πρόγραμμα πολύ σκληρό και την ανακεφαλαιοποίηση πολύ μικρή για να πετύχει. "Η Ελλάδα δεν περνάει εύκολα" είπε στους FT, "οι κυρίως Ευρωπαίοι ιδιώτες δανειστές περνάνε εύκολα". Αν μάλιστα το πας ακόμα πιο πίσω θα δεις πως η Βραζιλία εδώ και καιρό είναι ο "αντάρτης" του ΔΝΤ, και τα ίδια περίπου έλεγε και επί κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Αν μείνεις όμως στις δηλώσεις του Μουρούτη (που ουσιαστικά είναι και η προπαγανδιστική γραμμή της ΝΔ) θα μείνεις με την εντύπωση πως αυτός ο άθλιος ο Τσίπρας δυναμιτίζει τις προσπάθειες της χώρας να ανακάμψει. Και όχι μόνο πολλοί θα μείνουν στις δηλώσεις αυτές, αλλά και ο μηχανισμός που ήδη έχει πάρει την "γραμμή" θα ακολουθήσει. ** Δεν χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός πριν ακολουθήσουν την γραμμή αυτή, πρόθυμοι και παπαγαλάγια. Φυσικά και δεν είναι άξιος λόγου ο κάθε γκεμπελίσκος σαν τον Μουρούτη, ούτε η ανόητη και άθλια προπαγάνδα του. Όταν όμως τέτοιοι γκεμπελίσκοι καθορίζουν την ρητορική (και όχι μόνο) της κυβέρνησης καταλαβαίνεις πως δεν πάμε καθόλου καλά.

Αν υπάρχει μία προϋπόθεση για να είσαι καλός ψεύτης, αυτή είναι να θυμάσαι το ψέμα που έχεις πει. Ο Άδωνις Γεωργιάδης έχω την εντύπωση πως είναι άριστος. Όμως μόλις γύρισε από ταξίδι στον Καναδά και έχει jet lang. Έτσι όταν ρωτήθηκε πάλι για το πτυχίο του και γιατί άργησε να το πάρει ξέχασε πως είχε πει πως κρατούσε μαθήματα για την αναβολή λόγω δουλειάς και αυτή την φορά είπε πως είχε παρατήσει τις σπουδές του όταν έχασε τους γονείς του. Σεβαστό, φυσικά πως ένας άνθρωπος αναγκάστηκε να μπει από νωρίς στον επαγγελματικό στίβο αλλά καλό είναι να θυμάται τι έχει πει ώστε να μην πέφτει σε τέτοιες παγίδες. Ειδικά όταν μιλάμε για μία σχολή που δεν έχει εργαστήρια, υποχρεωτικές παρακολουθήσεις και άλλα τέτοια και για έναν "φοιτητή" που είχε τον χρόνο να γράψει δύο βιβλία και να ανοίξει κέντρο σπουδών (την Ελληνική αγωγή) παρά του ότι δεν είχε πτυχίο. Ξύδι, όπως λέει και ο Άδωνις.

Έχουν πλάκα οι επίσημες σελίδες των κομμάτων. Αν για παράδειγμα ψάξεις να δεις τι έλεγε παλιότερα η ΝΔ για τις αυξήσεις της ΔΕΗ θα νομπίσεις πως διαβάζεις ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως το "Η κυβέρνηση του Μνημονίου προσπαθεί εσκεμμένα να παραπλανήσει τον Έλληνα πολίτη, σχετικά με τα τιμολόγια της ΔΕΗ" ή το "Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας, οφείλουμε ως πολιτεία, να ελαχιστοποιήσουμε το κόστος στην παραγωγική διαδικασία. Ειδάλλως, οι αυξήσεις των τιμών θα οδηγήσουν σε ακόμα μεγαλύτερο έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και σε ακόμα βαθύτερη ύφεση" ή το "Το μόνο πράγμα που εξυπηρετούν είναι την, τρίτη κατά σειρά, αποτυχημένη προσπάθεια μετοχοποίησης της επιχείρησης, η οποία φαίνεται ότι, για άλλη μια φορά, θα στηριχθεί στις πλάτες του Έλληνα καταναλωτή". Το έχω ξαναπεί πως τζάμπα παιδεύονται να κάθονται να γράφουν ανακοινώσεις και άλλα τέτοια τα κόμματα. Θα μπορούσαν όταν αλλάζει η κυβέρνηση να ανταλλάσουν ανακοινώσεις, ξερωγώ με κανένα στικάκι. Πως υπάρχει τελετή παράδοσης/παραλαβής υπουργείων; Έτσι θα μπορούσε να υπάρχει τελετή παράδοσης/παραλαβής ανακοινώσεων μεταξύ πρώην κυβέρνησης και πρώην αντιπολίτευσης να γλυτώνουν τον κόπο να βγάζουν νέες. Μάλιστα σύγχρονα προγράμματα επιτρέπουν κάποια πεδία να αλλάζουν αυτόματα, όπως η κεφαλίδα που έχει το κόμμα, το υποσέλιδο ή άλλα, πχ το όνομα ενός υπουργού. Τι κάθονται και παιδεύονται;

Έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ που τα λέμε κάτι απίθανους τύπους σαν τον Στρατούλη, βούτυρο στο ψωμί του κάθε Βορίδη.

Ο ένας "τρομοκράτης" που πυροβόλησε κατά των γραφείων της ΝΔ χρησιμοποίησε καλάσνικοφ, δηλαδή αυτό, και ο άλλος .38 special, δηλαδή αυτό, λέει η Ελληνική Αστυνομία. Μου θύμισε αυτή την σκηνή. Από ταινία. Κωμωδία.

To παρακράτος πήρε τα καλάσνικοφ; αναρωτιέται ο Στέλιος Κούλογλου και στα περισσότερα έχει δίκιο, μόνο που κάνει πως δεν βλέπει μερικά πράγματα. "Σίγουρα δεν υπάρχει το φανατισμένο αντικομουνιστικό στρατόπεδο της εποχής" λέει κάνοντας πως δεν βλέπει τους 400.000 που ψήφισαν την Χρυσή Αυγή και, κυρίως τους κυρίαρχους εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας στα ΜΜΕ Άδωνι Γεωργιάδη, Μάκη Βορίδη και Αργύρη Ντινόπουλο. Κάνει πως δεν άκουσε την προεκλογική και κυρίως την μετεκλογική ρητορική της επίσημης Νέας Δημοκρατίας. Αν εννοεί πως δεν υπάρχει φανατισμένο αντικομμουνιστικό στρατόπεδο στον λαό, ούτε τότε, υποψιάζομαι, τέτοιο δεν υπήρχε (όχι μαζικό τουλάχιστον), αλλά και αν σήμερα αυτό είναι πολύ πιο αδύναμο τα ΜΜΕ και τα στελέχη της ΝΔ (και όχι μόνο) φαίνεται πως κάνουν ό,τι μπορούν για να το διορθώσουν αυτό. Αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι η ΝΔ είναι εκείνη που κινεί τα παρακρατικά νήματα λέει και ίσως να έχει δίκιο. Δίκιο γιατί μία τέτοια δήλωση για να την κάνεις πρέπει να έχεις στοιχεία. Σίγουρα όμως υποδαυλίζει αυτό το φαινόμενο, δεν το ανέχεται απλώς όπως λέει πιο κάτω. Ας μην γελιόμαστε, η Νέα Δημοκρατία του Σαμαρά, του Γεωργιάδη, του Βορίδη, του Κρανιδιώτη ποτέ δεν θα ανεχτεί να μοιραστεί την εξουσία με τους "άπλυτους" αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι "αριστεροί" των ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προτιμούν να συνεργάζονται με την ΝΔ και να ανέχονται (στην καλύτερη περίπτωση) τις σχέσης της με το παρακράτος θεωρώντας κύριο αντίπαλό τους τον Τσίπρα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Άλλη μία φορά αποδεικνύεται η τεράστια απόσταση που χωρίζει τους Έλληνες από τους κουτόφραγκους της Ευρώπης. Στη φυλακή κατέληξε ένας πρώην υπουργός της Αυστρίας. Ρε αυτοί όταν εμείς είχαμε χοληστερίνη τρώγανε βελανίδια! Και τώρα όμως, εμείς σεβόμαστε τους πολιτικούς μας, δεν τους σέρνουμε στα δικαστήρια εκτός, σπάνια, από κάτι τελειωμένους. Και όταν το κάνουμε μας παίρνει καμια δυο δεκαετίες για να σιγουρευτούμε ρε

"Εισβολή της ΕΛ.ΑΣ σε υπό κατάληψη κτίριο στην Κυψέλη από σκληρούς αναρχικούς" λένε τα ντόμπερμαν της ενημέρωσης υιοθετώντας πλήρως στον τίτλο σχετικού άρθρου την "γραμμή" της αστυνομίας. Σκληροί; Πόσο σκληροί δηλαδή;

Τα να προσπαθήσεις να βρεις λογική στους νεοναζί είναι άσκηση για πολύ ανθεκτικούς εγκεφάλους. Το να προσπαθήσεις όμως βρεις όμως λογική σε νεοναζί μετανάστες περνάει σε άλλο επίπεδο.

Το χαράτσι της ΔΕΗ γίνεται μόνιμο, πετρέλαιο και βενζίνη ανεβαίνουν, ΔΕΗ ανεβαίνει, φόροι ακινήτων στο Θεό, το μόνο που μειώνεται είναι οι φόροι για τα σκάφη αναψυχής. Βλέπω τους κυνηγούς για αρχή να πουλάνε τα τζιπ, να αγοράζουν σκάφη και να το γυρνάνε στο ψάρεμα. Όμως υπάρχει ακόμα καλύτερη λύση. Σπίτι, αυτοκίνητο και σκάφος αναψυχής σε ένα! Σκέψου το, γλυτώνεις χαράτσια και τέλη ακίνητης περιουσίας, γλυτώνεις τέλη κυκλοφορίας και τεκμήριο και έχεις και φθηνό ναυτιλιακό πετρέλαιο για κίνηση και θέρμανση! Πάντως αν και ακούγεται σαν πολύ καλή ιδέα δεν θα το πρότεινα. Αυτή η κυβέρνηση είναι ικανή να σου βάλει και φόρο ακινήτου και τέλη κυκλοφορίας και να σε φορολογήσει για σκάφος! Και αν γυρίσουν πολλοί σε κάποια τέτοια λύση παίζει και κανένα έκτακτο τέλος από πάνω.

Στις ΗΠΑ ο ΓΑΠ ανοίγει κύκλο διαλέξεων τον οποίο κλείνει ο Δαλάι Λάμα. Νταξ, αν υπάρχει Θεός έχει και γαμώ τα χιούμορ! Kudos ρε ύψιστε!

2,3δις ευρώ φόρους θα πληρώσουν οι μικρομεσαίοι μισθωτοί την στιγμή που οι εφοπλιστές θα "ξηλωθούν" μόλις 15,5 εκατομμύρια. Με άλλα λόγια οι εφοπλιστές θα επιβαρυνθούν μεν αλλά μόλις 15,5 εκατομμύρια παραπάνω από πέρσι, δηλαδή τα λεφτά που μπορεί μόνο ένας από αυτούς να ξοδέψει για να αγοράσει μία ΠΑΕ για να περνάει την ώρα του... Και επειδή οι ΠΑΕ είναι ακριβό σπορ και δεν περισσεύουν λεφτά το κράτος φρόντισε να τους ελαφρύνει το βάρος (και όχι μόνο των εφοπλιστών) βγάζοντας εκτός φόρου πολυτελείας τα σκάφη αναψυχής. Κι επειδή κάποιοι εφοπλιστές είναι και καναλάρχες θα γλυτώσουν μερικά εκατομμυριάκια ακόμα από την τρίτη αναβολή του ειδικού φόρου για τα τηλεοπτικά κανάλια. Φαίνεται όμως δεν τους έφτανε αυτό και η κυβέρνηση με την ανοχή αν όχι συνενοχή της τρόικας φρόντισε να τους αφήσει χωρίς ανταγωνισμό. Αμ πως! ** Πριν περάσουν 2 μέρες απ την μέρα που έγραφα αυτό το σχόλιο αποσύρθηκε και αυτή η έκτακτη εισφορά των εφοπλιστών. Αμ πως στο τετράγωνο!

Αθώες κρίθηκαν 3 από τις οροθετικές που διαπομπεύθηκαν από την ΕΛΑΣ και το Υπ. Υγείας. Ο Λοβέρδος και ο Χρυσοχοΐδης φυσικά δεν θα νιώσουν την ανάγκη να απολογηθούν για την παντελώς άδικη και με την βούλα των δικαστηρίων πια διαπόμπευσή τους.

Τα πήρε στο κρανίο ο Ψυχάρης γιατί ο Καμμένος στην βουλή κάτι είπε για τις σχέσεις του με τον ΔΟΛ. Δεν έχω κάποια επαγγελματική σχέση με τον ΔΟΛ έσκουξε ο βιοπαλαιστής Ψυχάρης που 20 χρόνια βγάζει το παντεσπάνι του με τον τίμιο ιδρώτα του. Και μετά είπε μεταξύ άλλων "από ένα άτομο που ισχυρίζεται πως μας ψεκάζουν ... είναι ντροπή να εγκαλούμεθα". Κι έτσι ο μικρός βιοπαλαιστής την είπε μεταξύ άλλων στον Βορίδη και τον Κουβέλη. Πλάκα έχουν οι μικροί βιοπαλαιστές του κοινοβουλίου μας όταν τσατίζονται, δεν νομίζεις;

Είναι άλλο το να πεις την γνώμη σου σε έναν πολιτικό που θα βρεθεί στον δρόμο σου για το "έργο" του, ακόμα και με την βοήθεια γαλακτοκομικών προϊόντων ως μέσο μεταφοράς του μηνύματος και άλλο να τον πλακώσεις στις φάπες, όσο και αν πολλοί θα δικαιολογούσαν και το δεύτερο. Είναι άλλο να προσπαθείς να καταλάβεις τον πιτσιρικά που θέλει να βάλει φωτιά σε ό,τι θεωρεί σύμβολο όσων τον εξουσιάζουν και του κλέβουν την ελπίδα και άλλο να επικροτείς τις πράξεις του. Είναι άλλο να καταλαβαίνεις την ανάγκη της συντεταγμένης πολιτείας να αντιμετωπίζει έκνομες ενέργειες και άλλο να επικροτείς την βίαιη μαζική καταστολή διαδηλώσεων. Είναι άλλο να διαδηλώνεις και να αρνείσαι να υπακούσεις στον τενεκέ με το κλομπ και την ασπίδα που σε λούζει με χημικά προκειμένου να σου στερήσει αυτό το δικαίωμά σου αυτό και άλλο να βάζεις φωτιά σε μία τράπεζα, να σπας παρκαρισμένα αυτοκίνητα ή να πυροβολείς δημοσιογράφους ή κτίρια. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό είναι ηλίθιος. Και εκείνοι που κάνουν που δεν το καταλαβαίνουν μόνο και μόνο για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους ή/και τις απόψεις τους είναι καθάρματα.

Κέντρα ανομίας, έκνομες ενέργειες, αντικοινωνική συμπεριφορά, αντιπαράθεση με τις δυνάμεις της τάξεως, αναρχία. Καταδίκασε την βία από όπου και αν προέρχεται σκούζουν με πρώτους και καλύτερους τον Γεωργιάδη και τον Βορίδη. Καταδίκασέ την εσύ πρώτα ρε! Καταδικάζεις την βία από όπου και αν προέρχεται Άδωνι Γεωργιάδη; Τότε γιατί στην Κερατέα πουλάκι μου δεν καταδίκαζες την αντίσταση των κατοίκων κατά των αποφάσεων της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, ακόμα και αφού είχαν ψηφίσει για περιφερειάρχη τον Σγουρό που ήταν υπέρ της δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή; Γιατί τότε ήσουν υπέρ της δράσης μιας φασίζουσας μειοψηφίας που είχε μετατρέψει την περιοχή σε εμπόλεμη ζώνη και αντί να ζητάς να εφαρμοστεί ο νόμος ζητούσες την απομάκρυνση των ΜΑΤ; Εσύ Μάκη Βορίδη, γιατί τότε επίσης αντί να ζητάς την εφαρμογή του νόμου και την καταδίκη των έκτροπων ζητούσες την απομάκρυνση των ΜΑΤ; Καταδίκασε ρε την βία απ όπου και αν προέρχεται!

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου