Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 10-16/12/2012


Μήνυση κατέθεσε ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ κατά του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα μεταξύ άλλων για... διέγερση. Είναι τόση η διέγερση που προκαλεί ο Στουρνάρας που είναι παράνομη. Στα σοβαρά πάντως φυσικά και δεν θα γίνει κάτι αφού καλύπτεται από ασυλία αλλά το ότι παραβαίνει τον νόμο είναι εξόφθαλμο. Κανονικά έπρεπε μέχρι και τα βιβλία νομικής να έχουν σηκωθεί και να τον κοπανάνε αλλά εδώ προφανώς είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε.

Πάντως να μην είμαστε άδικοι, η ΝΔ τα έλεγε για τον Λαυρεντιάδη... δηλαδή ο Νικολόπουλος... δηλαδή αυτός που διαγράψανε... Και το ΠΑΣΟΚ τα έλεγε όμως! Χθες!

Δεν ξέρουν και κολύμπι είπε η μαλάκω! Ορισμένοι νομίζουν πως το να βρεθείς στην θάλασσα ανοιχτά της Μυτιλήνης Δεκέμβριο είναι σαν να κάνεις βουτιές στην Σούπερ Παραντάις! Και που σαι, ηλίθιε: 20 άνθρωποι πνίγηκαν, όχι 20 "λαθρο". Κάφρε!

Μη μιλάς λέμε! Μη μιλάς και μπορεί να σε αφήσουν ήσυχο. Μίλα και θα βρεις τον μπελά σου. Είναι τόσο εύκολο...

Συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης ως ύποπτος φυγής και ξεκίνησε περιοδεία στα νοσοκομεία. Πρώτα Ευαγγελισμό και μετά Δαφνί. Ελπίζω να ενημερωθούμε έγκαιρα για τις υπόλοιπες εμφανίσεις του όπως και το αν θα εμφανιστεί και επαρχία.

Καλά τα λέει ο "χασοδίκης". Να συμπληρώσω πως ήδη η δικαστική εξουσία έχει χάσει εδώ και χρόνια κάθε ουσιαστικό δικαίωμα να ελέγχει την νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία με τα καραγκιοζιλίκια των νόμων περί ευθύνης υπουργών και τις εξεταστικές. Τώρα ολοκληρώνεται και η υποβάθμιση της νομοθετικής εξουσίας, τόσο με τα επείγοντα πολυνομοσχέδια που ψηφίζονται αδιάβαστα σε ένα άρθρο, όσο και με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Μήπως να το διαλύσουμε, να γλυτώσουμε και τα φράγκα που πληρώνουμε για τους 300 λεβέντες εκπροσώπους του έθνους και τα κόμματά τους ή θα μας πέσει βαριά και θα ξερνάμε υποκρισία;


Υπέρ των φαρμακοποιών εκφράστηκε ο Τσίπρας, στηρίζει συντεχνίες έσκουξαν οι Νεοδημοκράτες.

Και μόνο που η Νέα Δημοκρατία έχει "ομάδα αλήθειας" αποδεικνύει πως έχουν και θράσος και χιούμορ. Και όταν παίρνουν σοβαρό ύφος εξηγώντας ας πούμε πως δεν αλλάζει κάτι με το Αγγλικό δίκαιο έχουν ακόμα μεγαλύτερη πλάκα. Ειδικά όταν τα γεγονότα τους διαψεύδουν τόσο σύντομα. Και μόνο πάντως η ύπαρξη της ομάδας αυτής αποτελεί κορυφαία πολιτική τρολιά.

Άνοιγμα λέει θέλει ο Φαήλος Κρανιδιώτης της Νέας Δημοκρατίας στην βάση της Χρυσής Αυγής. Κάτσε ρε Φαήλο, μισό, η ΧΑ δεν είπαμε πως είναι αριστερή; Έχει σχέση η ΧΑ με την ΝΔ; Πέφτω από τα σύννεφα! Ποιός είναι πια αυτός ο άσχετος ο Κρανιδιώτης που λέει τέτοια κουλά;

Ο Θανάσης Μαυρίδης, αυτό το διαμάντι της δημοσιογραφίας, εκτός από μαχητικός δημοσιογράφος βλέπω πως διακρίνεται και για την κριτική του ικανότητα. Κάπως έτσι αναβαθμίζεσαι σε σχολιαστή εκπομπής prime time στα Ελληνικά ΜΜΕ. Τα έχουμε ξαναπεί, καλές οι θεωρίες αλλά στην ζωή μετράει η πράξη. Καλές λοιπόν οι θεωρίες περί δημοσιογραφικού λειτουργήματος και δεοντολογίας αλλά το ποιά δημοσιογραφία πρέπει να ασκήσεις σήμερα για να επιβιώσεις στα ΜΜΕ της χώρας το διδάσκουν με το παράδειγμά τους δημοσιογράφοι σαν τον Μαυρίδη, ή τον Κουβαρά και την Μιχαλιδάκη. Από την άλλη μεριά, δημοσιογράφοι σαν τον Θάνο Δημάδη που κάνουν του κεφαλιού τους επιμένοντας, (αν είναι δυνατόν!) να μεταδίδουν την είδηση, γρήγορα καταλαβαίνουν πως το κλίμα δεν τους σηκώνει. Διαλέγεις και παίρνεις φίλε επίδοξε δημοσιογράφε, το παράδειγμα των Μαυρίδη, Κουβερά, Μιχελιδάκη από την μία και του Θάνου Δημάδη ή της Αριστέας Μπουγάτσου από την άλλη. Μη πεις όμως πως δεν σου έδειξαν αυτοί με το παράδειγμά τους τι πρέπει να κάνεις για μια επιτυχημένη πορεία στα media.

Από το "too big to fail" πήγαμε στο "too big to prosecute". Ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας των ΗΠΑ (αν το μεταφράζω σωστά) αποφάσισε να μην ασκήσει ποινικές διώξεις στην HSBC και στελέχη της που βοηθούσαν στο ξέπλυμα τεραστίων ποσών του Κολομβιανού καρτέλ ναρκωτικών (μεταξύ άλλων) γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να καταστρέψει την τράπεζα και να τραυματίσει την παγκόσμια οικονομία. Δεν είναι πλάκα, προφανώς αν παίζεις αρκετά μεγάλο ρόλο στην οικονομία μπορείς να κάνεις πια ό,τι θέλεις χωρίς ούτε η ισχυρότερη χώρα του κόσμου να σε ενοχλεί. Μίλα μου ξανά για τα προτερήματα της ελεύθερης οικονομίας να δω κάτι."Το σεξ και η απεργία θέλουν διάρκεια" λέει ένα σύνθημα, εκτός και αν είσαι υπάλληλος στην βουλή, πρέπει να συμπληρώσω. Τότε "καθαρίζεις" σε κανένα δεκάλεπτο.

Όταν βαριέμαι κάνω μια βόλτα από την "ομάδα αλήθειας" της ΝΔ. Προσφέρει στιγμές γέλιου που δύσκολα μπορείς να βρεις αλλού. Όπως για παράδειγμα το ψέμα για την άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ που υποστηρίζουν "πολιτικοί κύκλοι" "αγνοώντας πλήρως το χρονικό διάστημα μέσα στο οποίο μπορούν να ολοκληρωθούν και να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά όλες οι παραπάνω διαδικασίες". Δεν σου φαίνεται και πολύ αστείο αυτό μέχρι να διαπιστώσεις πως τέτοιος πολιτικός κύκλος είναι και τομέας πολιτικής ευθύνης εξωτερικής πολιτικής... της Νέας Δημοκρατίας. Τρελό γέλιο σου λέω! Πάντως το "Οι πρώτες υποσχέσεις που κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς" παραμένει κορυφαίο.

Ακόμα δεν τον είδαμε, Γιάννη τον φωνάζουμε. Θα πέσει λέει χρήμα για να ξαναξεκινήσουν τα έργα που είχαν σταματήσει στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους και αυτό θα φέρει ανάπτυξη. Κάτσε να τα δούμε πρώτα να ξεκινάνε και μετά το ξανασυζητάμε. Περίεργο πράγμα αυτή η ελεύθερη οικονομία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Οι ίδιοι που θέλουν το κράτος μικρό και μακρυά από τις επιχειρήσεις είναι οι ίδιοι που θριαμβολογούν για την επανεκκίνηση κρατικών επενδύσεων την στιγμή που ωρύονται να επιταχυνθούν οι αποκρατικοποιήσεις.

Ολοκληρώθηκε η επαναγορά ομολόγων. Περίπου δηλαδή, ολοκληρώθηκαν οι προσφορές αν έχω καταλάβει καλά (είπαμε, από οικονομικά λίγα καταλαβαίνω). Αυτό γιατί χρειάζονται 1,29δις παραπάνω από τα 10 που είχαμε πει αρχικά και αυτό θα αποφασιστεί απ ότι καταλαβαίνω στις 18/12. Όμως, αν δεν κάνω λάθος, το ΔΝΤ είχε πει πως δεν κάνει βήμα μέχρι να ολοκληρωθεί η επαναγορά αφού χωρίς αυτήν το πρόγραμμα δεν μπορούσε να θεωρηθεί βιώσιμο. Η ΕΕ πάντως λέει πως στο αυριανό Eurogroup θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης, άρα πρέπει να υποθέσω πως προεξοφλούν την συμφωνία του ΔΝΤ. Από την άλλη δώσαμε 11,29 δις για την επαναγορά χρέους κοντά 32 (κάπου εκεί μέσα υπολογίζουν και τους "δεδουλευμένους" τόκους), χοντρά χοντρά δηλαδή γλυτώσαμε από 20,5δις χρέος (τα 11,29 και αυτά δανεικά είναι). Στα 300+δις (μέχρι και 500 έχω δει να γράφουν) αυτό είναι περίπου 6,5%, δεν το λες και τεράστιο κούρεμα. Και από αυτά τα 2δις τα διεκδικούν οι τράπεζες μέσω "αναβαλλόμενης φορολογίας". Όπως και να είναι θα αφήσω άλλους που τα καταλαβαίνουν όλα αυτά καλύτερα να σχολιάσουν. Εγώ θα σταθώ στο ότι αυτή η κυβέρνηση, όπως και οι άλλες πριν από αυτήν δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον πειρασμό να θριαμβολογήσει την στιγμή που ακόμα και οι υποστηρικτές αυτού του προγράμματος (οι σοβαροί τουλάχιστον) παραδέχονται πως σε καμία περίπτωση δεν λύνει τα προβλήματα. Αργότερα, σε λίγους μήνες που θα είναι αναγκασμένη να κάνει κάποιου είδους ανασκόπηση πως θα δικαιολογήσει αυτά τα μεγάλα λόγια, και κυρίως, πως θα μπορέσει να ζητήσει και άλλη υπομονή από τους ψηφοφόρους και υποστηρικτές της που όλο και περισσότερο θα νιώθουν εξαπατημένοι;

Να μην ακούω ανοησίες πως οι πολιτικοί δεν νιώθουν τα βάσανα του λαού. Ο Αντώνης Σαμαράς με κάτι περισσότερο από 400.000 σε καταθέσεις και 13 ακίνητα αναγκάστηκε να καταθέσει τις πινακίδες των αυτοκινήτων του (το λινκ είπαμε, για κανένα μήνα θα ισχύει) κι έμεινε ο έρμος το 2010 χωρίς αυτοκίνητο.

Κάποιοι δεν έλαβαν το μήνυμα αισιοδοξίας που εκπέμπει η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ της. Μήπως να ξαναβγάλει κανένα βιντεάκι ο Σαμαράς;

Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών
Τι δεν καταλαβαίνεις; Όσο χριστιανοί είναι, άλλο τόσο πατριώτες. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω με τίποτα είναι πως μία υποτίθεται πολιτική ιδεολογία περιλαμβάνει την ιδιότητα του σκατόψυχου μισάνθρωπου που υμνεί βάρβαρους βασανιστές. Φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο σε αυτού του είδους τους "χριστιανούς", αλλά γενικώς στους "Ελλάς Ελλήνων Χριστιανούς" που δεν μπορούν να διαχωρίσουν τον πατριωτισμό τους και την θρησκευτική τους πίστη από το μίσος απέναντι στην άλλη άποψη σε βαθμό που είναι έτοιμοι να συγχωρήσουν ακόμα και εγκλήματα.

Η συζήτηση περί ελεύθερης αγοράς στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία των χρηματιστών είναι άτοπη. Δεν πρέπει πια να μιλάμε για ελεύθερη αλλά για ασύδοτη. Έτσι εξηγείται εύκολα πως μία τράπεζα μπορεί να βραβεύεται ως η πιο "ζηλευτή/θαυμαστή" τράπεζα και λίγο καιρό αργότερα να χαρακτηρίζεται ως η τράπεζα των καρτέλ και του ξεπλύματος χρήματος. Και η δικαιοσύνη δείχνει ανίκανη να παρέμβει. Ας σταματήσουν την καραμέλα ορισμένοι, η οικονομία σε ορισμένους τομείς τουλάχιστον είναι εξόφθαλμα ασύδοτη και όχι μόνο περισσότερη ελευθερία δεν χρειάζεται αλλά, αντιθέτως, υπάρχει ανάγκη για περισσότερο έλεγχο. Και η πλάκα είναι πως αυτού του είδους την οικονομία θέλουν εκείνοι που κατά τα άλλα επικαλούνται τον υγιή ανταγωνισμό.

Τα έχουμε ξαναπεί για τους επικά ηλίθιους. Ένα χαρακτηριστικό της ηλιθιότητας είναι πως είναι άπειρη. Πάνω που λες το τερμάτισε ξέρεις πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, το άπειρο δεν το πλησιάζεις καν ποτέ και με κανέναν τρόπο. Τελευταίο παράδειγμα που ανεβάζει λίγο ακόμα τον πήχη το πρωτοπόρο στο άθλημα (και αγαπημένο κάποτε του Άδωνι) Hellas Orthodoxy που μας "ενημερώνει" (με κεφαλαία πάντα και πολλά θαυμαστικά) "ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΟΜΠΑΜΑ: «ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΣΙΠΑΡΙΣΤΟΥΝ!!!»" και παραθέτει το σχετικό βίντεο όπου ο Ομπάμα λέει "everybody 's got to chip in". Ανεξάντλητη πηγή γέλιου το συγκεκριμένο site αλλά είμαι σίγουρος πως δεν έχει τερματίσει. Μη σου πω στο ρελαντί είναι ακόμα.

Μιλάνε όλοι, μιλάνε και οι κυβερνητικοί εκπρόσωποι της κυβέρνησης του "το έλλειμμα θα είναι μονοψήφιο" Καραμανλή. Και φυσικά λένε μαλακίες.

Δημοσιεύθηκαν και τα πόθεν έσχες βουλευτών, υπουργών κλπ στο γαμωsite της βουλής που αν θυμάσαι μας είχε κοστίσει 1,5 εκατομμύριο. Και φυσικά όπως όλα και αυτό είναι άλλη μία γελοιότητα. Πρώτα απ' όλα αφορά το οικονομικό έτος 2010, δύο χρόνια πριν δηλαδή. Είναι σε φλας, ας πούμε απλουστευτικά εικόνα που δεν μπορεί κανείς να σώσει ή να επεξεργαστεί. Αλλά και οι όροι χρήσης δεν επιτρέπουν την αποθήκευση ή αναδημοσίευση μέρους ή του συνόλου των στοιχείων αυτών, τα οποία θα μείνουν έναν μήνα online και μετά θα σβηστούν από το site. Έτσι κάθε σοβαρή προσπάθεια ελέγχου των στοιχείων αυτών από τους πολίτες καθίσταται προβληματική και σίγουρα πολύ πιο δύσκολη απ ότι θα μπορούσε να είναι. Άλλωστε το ίδιο συνέβη και με τις περσινές (παραπροπέρσινες δηλαδή που δημοσιεύτηκαν πέρσι) δηλώσεις που σβήστηκαν μετά από ένα μήνα και επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε καν σύγκρισης με την προηγούμενη χρονιά. Ευτυχώς κάποιος πολίτης παρανομώντας μας έχει προσφέρει αυτή την δυνατότητα. Και φυσικά οι δηλώσεις είναι χειρόγραφες. Όχι μόνο. Χαρακτηριστικό του τι σημαίνει ιστοσελίδα της βουλής είναι πως ακόμα και οι οδηγίες χρήσης (ανάγνωσης) των δηλώσεων αυτών είναι ένα ελεεινό φωτοαντίγραφο ανεβασμένο ως pdf. Τα λεφτά μας άλλη μια φορά πιάνουν τόπο...

Πριν λίγο καιρό το Συμβούλιο της Επικρατείας χαρακτήρισε παράνομη την είσπραξη του έκτακτου (που έγινε μόνιμο) τέλους ακινήτων από την ΔΕΗ. Στην ουσία ελάχιστα αλλάζει το πράγμα αφού και πάλι ο πολίτης καλείται να πληρώσει ένα σοβαρό τέλος, (που ονομάστηκε τέλος μόνο και μόνο επειδή δεν έστεκε νομικά να χαρακτηριστεί ως φόρος), το μόνο που αλλάζει είναι ο αγγελιοφόρος που στέλνει το φιρμάνι. Το σύνταγμα μέχρι τώρα έχει γίνει λάστιχο, οι ακροβασίες για την οριακή εφαρμογή των μέτρων είναι φανερές και γελοιοποιούν την πολιτική. Τώρα όμως η κυβέρνηση προχωράει ένα βήμα παρακάτω, αγνοώντας ξεκάθαρα μία δικαστική απόφαση και βάζοντας την ΔΕΗ να συνεχίσει την παράνομη αυτή πρακτική για λόγους "εθνικού συμφέροντος". Πλέον περάσαμε από την λαστιχοποίηση του συντάγματος και των νόμων στην απόλυτη αγνόησή τους. Χωρίς καμία προσπάθεια θεσμικής νομιμοποίησης μία κυβέρνηση παραβιάζει τους βασικότερους κανόνες της δημοκρατίας και μόνο χλιαρές αντιδράσεις υπάρχουν. Αυτή είναι πρωτίστως η χρεοκοπία μας και όλα τα άλλα έρχονται μετά. Μία νομοθετική εξουσία που ταυτίζεται σήμερα με την εκτελεστική και σε απόλυτη σύμπνοια με επιχειρηματικά συμφέροντα αγνοεί νόμους, σύνταγμα και αρνείται να ελεγχθεί από την δικαστική εξουσία της οποίας την κρίση όφειλε να σέβεται. Αυτό μόνο δημοκρατία δεν ονομάζεται.

Ξεκατινιάζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έτσι είναι, η φτώχια φέρνει γκρίνια. Όσο ελπίζανε πως θα πάρουν κάποια αξιοπρεπή ποσοστά και ίσως και να συγκυβερνήσουν αν οι συνθήκες το ευνοήσουν ανέχονταν τα κουλά που πέταγε κατά καιρούς ο Καμμένος. Τώρα που βλέπουν πως αυτή η προοπτική απομακρύνεται θυμήθηκαν όλες τις παπαριές που έχει πει ο Καμμένος. Και αυτός από την άλλη μεριά φαίνεται πως πάει να την πατήσει σαν τον Καρατζαφέρη. Όταν μαζεύεις από τα καλάθια ότι περισσεύει από άλλα κόμματα, τα ρετάλια της πολιτικής, καιροσκόπους και κωλοτούμπες μην διανοηθείς να τους νιώσεις δικούς σου. Θα μου πεις, υπάρχουν και διαφορετικοί; Ακόμα και αν υπάρχουν κάποιοι, αυτοί είναι λίγοι. Και δεν μιλώ φυσικά μόνο για τους ΑΝΕΛ, σε όλα τα κόμματα σήμερα συνωστίζονται καιροσκόποι που μόνο η οσμή της εξουσίας τους κρατάει στο κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Γι αυτό ίσως έχει έρθει η ώρα να μιλήσουμε σοβαρά για την απλή αναλογική. Για ένα εκλογικό σύστημα που θα είναι αναλογικότερο αλλά και που δεν θα μπορεί να αλλάζει κατά πως θέλει η πλειοψηφία αλλά θα παραμείνει σταθερό για αρκετά χρόνια. Το παραμύθι πως χωρίς ισχυρή πλειοψηφία δεν υπάρχει ισχυρή κυβέρνηση έχει καταρρεύσει με την ύπαρξη της τρικομματικής κυβέρνησης. Η απλή αναλογική θα περιέπλεκε ίσως τα πράγματα, αλλά θα απελευθέρωνε και κάποιες υγιείς δυνάμεις που θα μπορούσαν να παίξουν τον ρόλο τους σήμερα αλλά συμπιέζονται από τα κόμματα "εξουσίας".

Εντύπωση έκαναν οι δηλώσεις (και όχι μόνο) των μελών της Χρυσής Αυγής στον Έβρο, μεταξύ αυτών και πως εκείνοι "κοιτούν πάντα προς την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφιά". Oh really?

Ακούγεται σαν ανέκδοτο αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέλαβε σήμερα το βραβείο Νόμπελ ειρήνης. Ακόμα μεγαλύτερο ανέκδοτο όμως ήταν που κάποιοι σαν το parapolitika και άλλα έγκυρα μέσα ενημέρωσης προσπαθούσαν να μας πείσουν πως τόσο έχει ανέβει σε εκτίμηση ο Σαμαράς στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θα του κάνανε την τιμή να το παραλάβει αυτός εκ μέρους της. Η μεγάλη τιμή τελικά ήταν να είναι καλεσμένος στην τελετή όπως υποθέτω όλοι οι πρωθυπουργοί χωρών μελών της Ευρωπαϊκής ένωσης και μάλιστα τον "κάθισαν" στην δεύτερη σειρά. Έγκυρη δημοσιογραφία... Πάντως αντί για τους πρωθυπουργούς νομίζω έπρεπε να έχουν καλεσμένους τους υπουργούς άμυνας και δημόσιας τάξης που είναι και οι καθ ύλη αρμόδιοι. Να βγάζανε και έναν λόγο για τους βομβαρδισμούς στην Λιβύη, την συμμετοχή τους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ή για την συμπεριφορά των Νομπελούχων πια ειρήνης απέναντι στους μετανάστες και τους διαδηλωτές. Θα αποκτούσε ουσία έτσι η τελετή. Αν μη τι άλλο θα ήταν διδακτικό του τι πρέπει να κάνει ο επόμενος που θα φιλοδοξούσε να πάρει το βραβείο αυτό.

Άμα θέλεις να γαμήσεις μία κουβέντα βάλε μαζί Τατσόπουλο και Γεωργιάδη. Αυτό τιμά εξ ίσου τους Γεωργιάδη και Τατσόπουλο, αλλά και τον "οικοδεσπότη" που δεν παρεμβαίνει. Πέραν από αυτό το θεμελιώδες φάουλ που επιτέλους οι δημοσιογράφοι πρέπει να καταλάβουν και να βρουν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν το hangout του Βαξεβάνη με Γεωργιάδη, Τατσόπουλου, Καλέντζη, και Καρτερό έχει ενδιαφέρον. Ένα πράγμα μόνο έλλειψε. Ενώ όλοι λίγο έως πολύ αναφέρουν την απαξίωση της πολιτικής και των κομμάτων ως αιτία ανόδου του φασισμού κανείς δεν προτείνει κάποια πρακτική λύση γι αυτό. Και αυτή δεν θα είναι η βελτίωση των οικονομικών της χώρας. Aκόμα και αν έρθει αυτό απλά οι αντιδράσεις θα μειωθούν, όχι η απαξίωση των πολιτικών. Χρειάζονται θεσμικές παρεμβάσεις που θα εξαναγκάσουν τα κόμματα και τους πολιτικούς να αλλάξουν βιολί. Αυτό δεν έχει καμία πιθανότητα βέβαια να γίνει.

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου