Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 17-23/9/2012

Επικά μαλάκας αυτός που έφτιαξε το βίντεο που ενόχλησε τους μουσουλμάνους. Όχι επειδή ενόχλησε τους μουσουλμάνους, αλλά επειδή το βίντεο είναι μια επική μαλακία. Επικά μαλάκες όμως και οι μουσουλμάνοι που ενοχλήθηκαν από την επική αυτή μαλακία. Διπλά επικά μαλάκες εκείνοι που συμμετείχαν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Και απείρως επικά μαλάκας ο υπουργός του Πακιστάν που επικήρυξε τον δημιουργό του βίντεο ζητώντας τον θάνατό του, όπως και κάθε "πιστός" που ζητάει την τιμωρία οποιουδήποτε έχει κακή γνώμη για τον Θεό του και τολμάει να την εκφράσει. Δεν έχουν τον Θεό (ή τον Αλλάχ) τους.

"Στην πραγματικότητα όμως τα «κινήματα ειρήνης» ήσαν Δούρειοι Ίπποι της φιλοσοβιετικής προπαγάνδας και στόχευαν στον μονομερή αφοπλισμό της Δύσης". Αυτό γράφει ο Τάκης Μίχας στο protagon.gr. Έτσι, ως αξίωμα, χωρίς καμία αιτιολόγηση, χωρίς κανένα παραπάνω επιχείρημα επί αυτού. Όσοι πριν μερικές δεκαετίες διαδήλωναν υπέρ της ειρήνης υπηρετούσαν την φιλοσοβιετική προπαγάνδα! Έτσι ξεκινάει το άρθρο του με τίτλο "περί αντιρατσισμού"!!! Όταν ξεκινάς με αυτή την "παραδοχή", εύκολα καταλήγεις στο συμπέρασμα πως οι Χρυσαυγίτες μπορεί να είναι Νεάντερνταλ, αλλά οι ιδέες τους δεν είναι και πολύ λάθος λέγοντας "Με αποτέλεσμα σήμερα την αντίσταση εναντίον των ολοκληρωτικών «Επιτροπών Αντιρατσισμού» να την έχουν επωμισθεί εξ ολοκλήρου οι Νεάντερνταλ της Χρυσής Αυγής!", ανακατεύοντας τον αντιρατσισμό με προπαγάνδα εναντίων του κέρδους γενικά. Κάθε φορά που διαβάζω τέτοια άρθρα θυμάμαι τον Μπάμπη Παπαδημητρίου να δικαιολογεί την απόλυση του Άρη Χατζηστεφάνου λέγοντας πως ήταν πολύ "partisan" οι απόψεις του. Ευτυχώς που υπάρχουν ψύχραιμες φωνές σαν του κύριου Μίχα την στιγμή που έχουμε ξεφορτωθεί παρτιζάνους σαν τον Χατζηστεφάνου...


Μετά από μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη την Πορτογαλία κατά της λιτότητας η κυβέρνηση σκέφτεται να πάρει πίσω κάποια από τα μέτρα. Μα καλά, δεν έχουν δακρυγόνα, γκλόμπς, αύρες εκεί στην Πορτογαλία; Μήπως να τους στείλουμε τον Παπουτσή για "τεχνικό σύμβουλο"; Καταλαβαίνω πως εδώ κάποιοι τον έχουν για ψιλομαλάκα, αλλά η τεχνογνωσία που απέκτησε μετά το πέρσασμά του από το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ είναι ανεκτίμητη για όποιον θέλει να εφαρμόσει τέτοιες πολιτικές αδιαφορώντας για τις αντιδράσεις.

Το ολιγοπώλιο Βερδινογιάννη-Λάτση βλάπτει την αγορά καυσίμων λέει το ΔΝΤ. Δεν το λέει ο Τσίπρας ή κανένα κομμούνι στην Αυγή αλλά το ΔΝΤ σε αναφορά που αποκαλύπτει το Wall Street Journal. Η κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα του ανοίγματος της αγοράς των καυσίμων και σε άλλους επενδυτές; Μπααα πρώτα πρέπει να ασχοληθούν με τους συνταξιούχους που παρασιτούν στο βάρος του δημοσίου και μετά βλέπουμε.

"Καταθέσεις στο ΣΔΟΕ εμπλέκουν Μεϊμαράκη, Λιάπη, Βουλγαράκη, σε ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ" αποκαλύπτει άρθρο της Κυριακάτικης Real. Κανονικά θα έπρεπε να περιμένουμε κάποια δίκη πριν μιλήσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα, βλέπεις υπάρχει αυτό που λένε "τεκμήριο της αθωότητας". Όλοι πρέπει να θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου. Όλοι εκτός από τους πολιτικούς. Βλέπεις όπως έχω γράψει και παλιότερα οι πολιτικοί αυτής της χώρας εδώ και χρόνια έχουν φροντίσει να μην μπορεί να τους αγγίξει δικαστήριο. Έχουν κάνει τους δικαστές αναρμόδιους και φτάνουν να κριθούν από αυτούς μόνο αν κριθούν πρώτα από τους συναδέλφους τους. Άπειρα τα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, ελάχιστα τα παραδείγματα αυτών που έφτασαν να δικαστούν και φυσικά ακόμα λιγότερα εκείνων που τελικά καταδικάστηκαν. Όμως τα δικαστήρια δεν είναι μόνο για να καταδικάζουν, αλλά και για να αθωώνουν. Μέχρι να λύσουν λοιπόν τα χέρια των δικαστών, μέχρι να δεχτούν την αυτονόητη απόλυτη διάκριση των εξουσιών και να θέσουν τον εαυτό τους υπό τον έλεγχο της δικαστικής εξουσίας δεν μπορούν να επικαλούνται το "τεκμήριο της αθωότητας". Όπου δεν υπάρχει κρίση δεν υπάρχουν και αθώοι. Το τεκμήριο της ενοχής μόνο υπάρχει.

Πήξαμε στα ονόματα. Μετά τους 3 της ΝΔ που φέρονται να ξέπλεναν χρήμα, "διέρρευσαν" και 26 ονόματα πολιτικών (και συζύγων τους) που φέρονται να ελέγχονται για αδικαιολόγητο πλουτισμό. Οι πάνω από 1000 φάκελοι του Διώτη έγιναν 32 μέχρι πριν λίγες ημέρες και 26 σήμερα. Φυσικά υπό το άγρυπνο μάτι του φίλου του Σαμαρά που δεν ήξερε κανείς μέχρι που αντικατέστησε τον Διώτη. Όση σημασία έχουν τα ονόματα που διέρρευσαν, άλλη τόση, ίσως και μεγαλύτερη έχουν τα άλλα, εκείνων που αποφασίστηκε (πως άραγε;) πως δεν χρειάζονται περισσότερη διερεύνηση. Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται η πεποίθησή μου πως μεταξύ των πολιτικών αυτής της χώρας δεν υπάρχουν αθώοι. Όσο δεν επιτρέπουν σε κάποιον ανεξάρτητο φορέα όπως θα έπρεπε να είναι η δικαστική εξουσία να τους ελέγχει κανείς δεν μπορεί να αποδείξει την αθωότητά του, όπως και κανείς δεν μπορεί να αποδείξει την ενοχή τους. Από την άλλη μεριά, φαντάζομαι η ονοματολογία των ημερών είναι άσχετη με την επικείμενη ανακοίνωση μέτρων...

Άστραψε και βρόντηξε ο Β Κικίλιας, άλλος ένας γίγαντας της πολιτικής όταν του θύμισαν κάποιοι (μεταξύ αυτών και εγώ) τι έλεγε για το μνημόνιο πριν λίγο καιρό. "Χθές αργά είδα έπεσε σύρμα και κάποιοι πήγαν να κάνουν το άσπρο μαύρο..παιδάκια η αλήθεια κερδίζει πάντα στο τέλος όσο και να χοροπηδάτε!!" είπε. Ας του το θυμίσω και εδώ λοιπόν:"Συμμερίζομαι τις απόψεις αυτών που πιστεύουν, όπως και εμείς, ότι το μνημόνιο αποτελεί το μνημόσυνο της κοινωνίας. Ο επικοινωνιακός μπαμπούλας που παρέχει ασπίδα σωτηρίας στις πολιτικές που ακολουθεί μία κυβέρνηση ενάντια στη λαική εντολή που έλαβε" έλεγε. "Με εξοργίζει η εικόνα να βλέπω αυτούς που μας υποχρέωσαν στην υπογραφή του μνημόνιου, να βραβεύουν για την υπακοή του, αυτόν που ενέδωσε" έλεγε. "Θεωρούμε ότι το Μνημόνιο και το αδιέξοδό του μονοδρόμου του, στερεί από τη κοινωνία την ελπίδα για το αύριο που τόσο έχουμε ανάγκη" έλεγε. Και άλλα τέτοια έλεγε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα τα έχει ακόμα αναρτημένα όλα αυτά στο επίσημο site του. Και φυσικά η μόνη απάντηση που έδωσε ήταν να μπλοκάρει στο twitter όποιον του θύμιζε όλα αυτά. Κι έχει το θράσος να μιλάει για κάποιους που προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Σκληρή κόντρα μεταξύ Χρυσής Αυγής και Νέας Δημοκρατίας σήμερα στην βουλή με αφορμή τα επεισόδια στην Ραφήνα όπου οι Χρυσαυγίτες σπάσανε πάγκους μικροπωλητών. Όχι για το σπάσιμο των πάγκων, εκεί δεν φαίνεται η Νέα Δημοκρατία να έχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά για την ορθή χρήση του "λάβαρου". Και από κάτω Ψυχάρης και Άδωνις χειροκροτούσαν φυσικά τον δικό τους πατριώτη Δ Κυριαζίδη.

"Δεν ειναι δυνατόν, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, να χαρακτηρίζει μέσα από τη Βουλή τη χώρα μας ‘’μπανανία’’. Οφείλει να αναλογιστεί ότι δεν ακούει μόνο το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ούτε μόνο ο ελληνικός λαός. Τον ακούνε και οι εταίροι μας και οι επενδυτές και όλοι όσοι ασχολούνται με την Ελλάδα και αυτό έχει επίπτωση στην προστιθέμενη αξία της χώρας." λέει η Κατερίνα Παπακώστα. Όταν βέβαια το ίδιο έλεγε ο Ρουσόπουλος δεν την χαλούσε.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα κιτρινισμού είναι αυτό το άρθρο του paraskinio.gr (δεν είναι το μόνο φυσικά). Και χαρακτηριστικό παράδειγμα γυμνοσάλιαγκα της πολιτικής ο Άδωνις Γεωργιάδης που έσπευσε να το αναμεταδώσει κάνοντας rt το σχετικό τουίτ. Αυτό είναι το ήθος που φέρνει ο τηλεβουλευτής στην πολιτική ζωή, αυτό είναι και το ήθος που προτιμούν πια εκεί στην ΝΔ απ ότι φαίνεται. Γιατί όχι όμως; Ο Ελληνικός λαός επιβράβευσε με την ψήφο του αυτές τις πρακτικές. Περίμενε κανείς πως θα σταματήσουν μετά τις εκλογές;

Ο Χρήστος Παππάς είναι ένα από τα σημαντικότερα στελέχη της Χρυσής Αυγής. Έχει και μπλογκ. Αν προσπεράσεις την γελοιότητα της σημερινής ανάρτησης όπου τα βάζει με τα τρολ του facebook (έφτασε να κάνει και ερώτηση στην βουλή), καθώς ανακάλυψα σε αυτό μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάρτηση. Σε αυτήν, όπως και οι άλλοι Χρυσαυγίτες εκθειάζει τον Μεταξά. Άλλωστε δεν κρύβουν πως είναι το ίνδαλμά τους. Άμα τους ρωτήσεις όμως αν είναι φασίστες ή ναζιστές το αρνούνται κατηγορηματικά και σταθερά. Εθνικοσοσιαλιστές λένε. Αν τους ρωτήσεις βέβαια ποιά είναι η διαφορά μεταξύ εθνικοσοσιαλισμού και φασισμού... Όμως το συγκεκριμένο άρθρο έχει ενδιαφέρον γιατί εμμέσως πλην σαφώς παραδέχεται πως είναι φασίστας. "Τα χαρακτηριστικά της 4ης Αυγούστου ομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά τόσον του ιταλικού Φασισμού όσο και του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού" λέει. Και λίγο πιο κάτω υμνεί την Μεταξική νεολαία ΕΟΝ που "είχε όλα αυτά τα στοιχεία που θα την παρομοίαζαν με την ιταλική φασιστική νεολαία και την γερμανική Hitlerjugend". Όχι λοιπόν μόνο φασίστες, αλλά και ναζιστές. Πως αλλιώς λέγεται εκείνος που υμνεί το καθεστώς που είχε χαρακτηριστικά που "ομοίαζαν με τα χαρακτηριστικά τόσον του ιταλικού Φασισμού όσο και του γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού"; Πως αλλιώς θα πεις εκείνον που υμνεί την νεολαία που είχε "είχε όλα αυτά τα στοιχεία που θα την παρομοίαζαν με την ιταλική φασιστική νεολαία και την γερμανική Hitlerjugend"; Ναζί, λοιπόν και ας αφήσουν το δούλεμα. Αν τους βολεύει καλύτερα, νεοναζί, ή νεοφασίστες, ελεύθερα, ας χρησιμοποιήσουν οποιονδήποτε από τους δύο όρους θέλουν, άλλωστε κανένα πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να εφαρμοστεί αυτούσιο 70 χρόνια μετά, ένα "νέο" στην ονομασία του το έχει ανάγκη.

Πριν λίγες ημέρες πέτυχα τον Μηταράκη στην τηλεόραση και δεν μπορούσα να μην θυμηθώ τις λαμπρές προβλέψεις που είχε κάνει το 2009 για την κρίση. Φαίνεται με παρακολουθεί (τιμή μου) και απάντησε ευχαριστώντας με για τα καλά του λόγια. Το γεγονός πως δεν βρέχει αλλά τον φτύνουν του διέφυγε αλλά τέλος πάντων. Στα αστειάκια καλός είναι, στις σοβαρές ερωτήσεις, όπως και άλλοι (οι περισσότεροι) πολιτικοί κάνει την πάπια. Από τις 7 Ιουνίου... Δεν πειράζει κύριε Μηταράκη, εγώ θα σε ξαναρωτήσω. Το ότι δεν απαντάς είναι και αυτό μία απάντηση.


Το "αποκάλυψη σοκ" Ελληνικών blog σαν το makelio.gr έχει γίνει σχεδόν συνώνυμο του "τεράστια μπαρούφα". Χθες έκαναν άλλη μία τέτοια "ανακάλυψη σοκ". Σε άρθρο που υπογράφει ο Μάκης Βραχιολίδης (vrachiolidis@yahoo.gr) αλλά συντάχθηκε(;) από τον/την Thrakiotis Στις 17 Σεπτεμβρίου 2012 - 14:53 παρουσιάζουν την σοκαριστική αποκάλυψη πως μέσα στον νόμο 4056 που ρύθμιζε θέματα σχετικά με την κτηνοτροφία και τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις κάποιοι έχωσαν ένα άρθρο που ακύρωνε διάταξη σχετική με την ανταλλαγή πληροφοριών για εξωχώριες εταιρίες με την Ανγκουίλα (φορολογικό παράδεισο που ανήκει διοικητικά στην Μ Βρετανία). Μάλιστα έχουν και τα ΦΕΚ λένε που το αποδεικνύουν. Μόνο που (όπως αποκάλυψε ο @troll_ey) το επίμαχο άρθρο 19 του νόμου 4056/2012 καταργεί το άρθρο 4 του νόμου 3399/2005 που αφορά "κτίρια και κτιριακές εγκαταστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων". Η διάταξη για την ανταλλαγή πληροφοριών με την Ανγκουίλα βρίσκεται σε άλλον νόμο, τον 3359/2005 και δεν καταργείται ούτε τροποποιείται από τον 4056/2012. Μπούρδες η "αποκάλυψη σοκ" λοιπόν. Θα μου πεις μπορεί να είναι ένα λάθος στην μεταφορά της είδησης, ένα απλό λάθος στον αριθμό του νόμου. Όμως όταν πρόκειται για "αποκάλυψη σοκ", πριν την δημοσιεύσεις οφείλεις να την διασταυρώσεις και αυτό είναι εύκολο αφού όλα τα σχετικά ΦΕΚ βρίσκονται στο site του εθνικού τυπογραφείου. Επιπλέον, το άρθρο αναρτήθηκε στις 17/9 14:53 αλλά αν και από τις 11:14 σήμερα 18/9 εμφανίστηκε το 1ο σχόλιο που επισήμανε το λάθος στις 18:20 που είναι τώρα ακόμα είναι αναρτημένο. Όχι μόνο αυτό, αλλά και το (εξ ίσου έγκυρο) "Λόγιος Ερμής" αναδημοσίευσε την "αποκάλυψη σοκ" και ενώ και εκεί υπάρχει σχόλιο που το διαψεύδει η σχετική ανάρτηση εξακολουθεί να υπάρχει **Κάπου 24 ώρες μετά κατέβασαν την σχετική ανάρτηση χωρίς φυσικά να νιώσουν την ανάγκη να απολογηθούν στο κοινό τους. Ο "Λόγιος" πήγε ένα βήμα παρακάτω, έσβησε το σχετικό σχόλιο! Για κακή του τύχη όμως είχα κρατήσει το σχετικό screenshot, αφού ξέρω το ποιόν τους. Όχι μόνο έσβησαν το σχόλιο που τους επεσήμανε το λάθος τους, αλλά έσβησαν και την παραπομπή στην πηγή, που ήταν το makeleio.gr αφού προφανώς είδαν πως αυτό έσβησε την "είδηση"!!! ** Δεν ξέρω ακριβώς πότε αλλά αφού έγιναν ρόμπα κατέβασαν αργότερα την είδηση. Το γεγονός πως ακόμα και μετά την διάψευση προσπάθησαν να την διατηρήσουν κρύβοντας τα σχόλια και την πηγή φυσικά δεν το σχολιάσανε. Για την αναδημοσίευση στο επίσημο site της Χρυσής Αυγής δε, ας είμαστε επιεικείς, δεν το έχουν τα παιδιά με διάβασμα νόμων και αριθμούς, ας μην ζητάμε πολλά. Και φυσικά και άλλοι πολλοί έχουν αναρτήσει την "αποκάλυψη σοκ", δεν θα μου κάνει εντύπωση αν κάποιος από τους γνωστούς ύποπτους τενεκέδες που έχουμε στην βουλή κάνει και καμιά επερώτηση. Αυτά γίνονται όταν βιάζεσαι να κάνεις σοκαριστικές αποκαλύψεις... **Άκουσα πως το θέμα "έπαιξε" και στο δελτίο ειδήσεων του εxtra 3. Συνεχίστε κάποιοι να ενημερώνεστε από τέτοια μέσα...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

4 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ, το διόρθωσα μετά αό λίγο ψάξιμο.
      Περίεργο λίγο, αφού το link σωστά είχε μπει αρχικά (ήταν το http://www.paraskhnio.gr/2012/09/19/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF/ πρόσεξε το 09/19 που αντιστοιχεί σε ημερομηνία)
      Το σωστό http://www.paraskhnio.gr/2012/09/20/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B5%CE%AF/ είναι ακριβώς το ίδιο, μόνο που έχει ημερομηνία 09/20
      Περίεργο...

      Διαγραφή
  2. Γερογρινιαρη τα αρθρα σου τα "συντομα της εβδομαδας",θα μπορουσαν ανετα να γινουν βιβλιο.Απο τις καλυτερες στιγμες του διαδικτυου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή