Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

Troll... όταν η τηλεόραση μιμείται το διαδίκτυο

Ορισμός του troll από το urban dictionary:
"One who posts a deliberately provocative message to a newsgroup or message board with the intention of causing maximum disruption and argument"

Το διαδίκτυο ως διαδραστικό μέσο αν και δεν στερείται της πανταχού παρούσας και τα πάντα πληρούσας ηλιθιότητας συχνά αποδεικνύεται σοφότερο της μονόδρομης εικονικής πραγματικότητας της τηλεόρασης.
Οι έμπειροι τουλάχιστον χρήστες του διαδικτύου ξέρουν να μην ταΐζουν τα τρόλ, που σημαίνει να μην μετέχουν σε συζητήσεις που ουσιαστικά σκοπό έχουν απλά να προκαλέσουν το θυμό των αναγνωστών, να προκαλέσουν την οργισμένη αντίδρασή τους και έτσι να αυξήσουν την κυκλοφορία στην εκάστοτε ιστοσελίδα.
Τα τρόλ, δηλαδή αυτοί που πυροδοτούν την συγκεκριμένη αντίδραση χαίρονται με την οργή που προκαλούν και μερικές φορές κερδίζουν ακόμα και χρήματα από εκείνους που τους βρίζουν.
Τα τρόλ όμως, προφανώς δεν ζουν μόνο στο διαδίκτυο.
Τελευταία βρίσκουν γόνιμο έδαφος στην ελληνική τηλεόραση και μπουκάρουν με όλο τους το θράσος στο σαλόνι μας κάθε μεσημέρι.
Καλυμμένα με τον μανδύα της αφέλειας, ντυμένα με ακριβά κουστούμια ή φορέματα, απευθύνονται στην συλλογική ανοησία που λέγεται τηλεθέαση για να γεμίσουν το μεσημέρι μας με σκουπίδια.
Είτε χειροκροτώντας κάποια πορνοστάρ, προσποιούμενα τα σοκαρισμένα, είτε θέτοντας τάχα μου σοβαρά ερωτήματα, κάνουν τη δουλειά τους βασιζόμενα στη βεβαιότητα ότι κάποιοι σοκαρισμένοι θα παρακολουθήσουν το σκουπίδι να σαπίζει.
Φυσικά δεν μπορεί ο καθένας να κάνει το Τρόλ.
Χρειάζεται να είσαι εκείνο το είδος του ανθρώπου που δεν τον ενδιαφέρει να τον βρίζουν προκειμένου να βγάλει χρήματα.
Να μη σε ενδιαφέρει αν προκαλείς, να μην νοιάζεσαι αν εκθέτεις τον καλεσμένο σου, να μη σε νοιάζει αν το προϊόν της δουλειάς σου κάτω από άλλες συνθήκες θα το χαρακτήριζες και εσύ σκουπίδι.
Μια πορνοστάρ της τηλεθέασης...
Κλείστε τους, αλλάξτε κανάλι, κάντε κάτι άλλο...

ΜΗΝ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΑ ΤΡΟΛ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου