Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 20-26/5/2013

Ας μιλήσουμε μια φορά χωρίς λινκ. Μόνο άποψη. Δική μου. Άποψη όμως που έχει διαμορφωθεί μετά από ενεργό παρουσία στα social media αρκετό καιρό ώστε να θεωρώ πως την δικαιούμαι να σου ζητήσω να την ακούσεις και να την λάβεις σοβαρά υπ όψη σου. Ξέρεις πως θα μπορούσα να σε βομβαρδίσω με τις σχετικές παραπομπές για να σε πείσω. Νομίζω όμως πως το έχω κάνει αρκετά μέχρι τώρα, καιρός να πω και την γνώμη μου χωρίς να προσπαθώ να την αποδείξω. Αν δεν σου κάνει απλά η άποψή μου μπορείς να βρεις πολλές παραπομπές σε άλλες αναρτήσεις που θα σε πείσουν. Πάμε λοιπόν: Οι απόψεις που προβάλλονται πλέον στα social media από τους πιστότερους υποστηρικτές της Σαμαρικής δεξιάς και της τρικομματικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρα και συνειδητά γκεμπελίστικα ψεύδη με μόνο σκοπό την αποδυνάμωση του αντιπάλου που πλέον είναι ένας, ο ΣΥΡΙΖΑ. Και φυσικά όποιος όχι μόνο εκφράζεται ανοικτά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όποιος απλά αρνείται να συμμετάσχει στην ΣΥΡΙΖΟμαχία. Κανείς δεν είναι εκτός των πυρών αυτής της παρέας. Από δηλωμένους ΣΥΡΙΖΑίους μέχρι άλλους που έχουν δηλώσει ανοιχτά ακόμα και την αντίθεσή τους στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει σημασία, αν πεις κάτι θετικό για την αριστερά ή τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάτι αρνητικό για την σαμαροπαρέα πρόσεχε. Η υπηρεσία θα δώσει το έναυσμα και οι φασιστοομάδες θα αναλάβουν την δουλειά εργολαβικά. Δεν έχει σημασία πόσο χυδαία ή ανόητη θα είναι η επίθεση, ακόμα και όταν δεν βρίσκουν κάτι να προσάψουν θα κάνουν τα μεγαλύτερα λογικά άλματα και θα χρησιμοποιήσουν τις χυδαιότερες εκφράσεις κατά εκείνου που κάθε φορά είναι στο στόχαστρο. Εδώ που τα λέμε και να μπορούσαν να βρουν κάποιο αντεπιχείρημα είναι προφανές πως προτιμούν την εύκολη συκοφαντία. Και όχι μόνο του στόχου. Τα πυρά θα πιάσουν και όποιον βρίσκεται τριγύρω, είτε φίλος είτε απλός συνομιλητής, είτε απλά αρνείται να συμμετέχει στο λυντσάρισμα, δεν έχει σημασία, είναι στόχος. Στόχος χυδαίων συνειδητά συκοφαντικών επιθέσεων. Ο κλακαδόρος που θα τραβήξει την «σκανδάλη» ξέρει πως αυτά που γράφει δεν έχουν καμία λογική και καμία σχέση με την πραγματικότητα αλλά δεν τον ενδιαφέρει. Ξέρει επίσης πως πολλοί από όσους τον παρακολουθούν καταλαβαίνουν και τους προκαλεί αποστροφή. Ούτε αυτό δεν έχει σημασία. Αν κάποιος αντιδράσει απλά γίνεται και αυτός στόχος. Σκοπός η επίθεση και μόνο αυτή. Για να συνετιστεί ο επόμενος, να μαζευτεί ο λόγος, να φοβάσαι να μιλήσεις μην τυχόν και βρεθείς και εσύ στο στόχαστρο. Αυτή είναι η νοοτροπία όλης αυτής της ομάδας. Δεν το κρύβουν. Και με αυτή την νοοτροπία θέλουν να διατηρήσουν και να επεκτείνουν την εξουσία τους. Όχι κάποια virtual εξουσία αλλά την πραγματική, αυτή που προέρχεται από τα πολυτελή γραφεία της κυβέρνησης. Επικίνδυνοι αδίστακτοι φασίστες μέχρι το κόκαλο.


Το είπαμε πως η σαμαροδεξιά δεν κρύβει τις συμπάθειές της ε; Δεν πειράζει, ας το ξαναπούμε.
Τα είπαμε πως για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ ε; Αν δεν το έχεις εμπεδώσει δες αυτά. Θα καταλάβεις. Και μην ξεχνάς ε, εγώ είμαι ο έμμισθος...

Άμα είσαι γκρινιάρης μπλογκερ έχεις γκρινιάρηδες αναγνώστες που γκρινιάζουν μεταξύ άλλων για τα άσπρα γράμματα σε σκούρο φόντο και εδώ που τα λέμε είχαν δίκιο. Το έφτιαξα λοιπόν και αυτό και θα δούμε, περιμένω σχόλια για βελτιώσεις.

Μεταξύ των "προς αξιοποίηση" περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που έχουν περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ είναι και το σκοπευτήριο της Καισαριανής. Προς αξιοποίηση. Περιουσιακό στοιχείο. Σου εύχομαι και εις ανώτερα νοικοκύρη μου, να αξιοποιήσεις και άλλα περιουσιακά στοιχεία. Το ρολόι του παππού, τα χρυσά δόντια της γιαγιάς, γιατί όχι και τους τάφους των γονιών σου. Την αξιοπρέπειά σου την έχεις πουλήσει από καιρό έτσι κι αλλιώς. Ζούσες άλλωστε πάνω από τις δυνατότητές σου. Απλή κοινή λογική...

"Η αλητεία ως στυλ πλέον κοινοβουλευτικής έκφρασης είναι και αυτή μέρος του success story για το οποίο υπερηφανεύεται σε κάθε έξοδό του από την Ελλάδα ο πρωθυπουργός κ. Σαμαράς". Από το "Το success story Σαμαρά και η χρυσή αυγή του νεοναζισμού" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Διάβασέ το. Μετά δες αν θέλεις και τι γίνεται στην Ουγγαρία. Και ψάξε να δεις τι συμβαίνει και σε άλλα κράτη της ευρωπαϊκής ένωσης. Θα καταλάβεις πολλά.

Θα είχε ενδιαφέρον μία δημοσκόπηση με την ερώτηση ποιό θεωρείτε το μεγαλύτερο ελάττωμα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Πάω και στοίχημα πως ο εγωισμός και η έπαρσή του θα έπαιρναν πολλές "ψήφους". Στην κατηγορία όμως πολιτών για εγωισμό και έπαρση οι "βενιζελικοί" του ΠΑΣΟΚ απαντάνε με περισσότερη έπαρση. Χωρίς να προκληθούνε καν. Τόσο βαθιά κατανόηση του προβλήματος ή τόσο έντονη ανάγκη να συνταχθούν πίσω από τον αρχηγό τους; Δεν έχει σημασία εδώ που τα λέμε. Απλά επιβεβαιώνεται η αυτοκτονική τους άρνηση να δουν την πραγματικότητα. Δυστυχώς με την ίδια νοοτροπία αντιμετωπίσανε χρόνια τώρα την χώρα και την κάθε κριτική με τα γνωστά αποτελέσματα.

"Συμπατριωτης του Καρχιμακη καταδικάστηκε για βιασμό κατσίκας... Τυχαιο;" Τίτλος του Δεξί Εξτρέμ, του μπλογκ που συμπαθεί ιδιαίτερα η Σαμαρική δεξιά αλλά και ο ίδιος ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού. Το "ρεπορτάζ" αφορά σύλληψη κτηνοβάτη στην Κρήτη. Δεν διευκρινίζει καν περιοχή, στην Κρήτη. Συμπατριώτης του Καρχιμάκη. Τυχαίο; Δηλαδή τι; Επειδή έγινε στην Κρήτη δεν είναι τυχαίο; Οι συμπατριώτες του Καρχιμάκη συνηθίζουν να βιάζουν κατσίκες; Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το θράσος να μιλάνε για επίπεδο. Α, και για έμμισθους. Βλέπουν έμμισθους παντού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει γίνει κακός βραχνάς στην επιτροπή που ερευνά την ιστορία της λίστας Λαγκάρντ. Έχω πει πως δεν περιμένω κάτι από αυτή την επιτροπή αφού και περιορίζεται μόνο στην διενέργεια ευθυνών του Γ. Παπακωνσταντίνου και στο τέλος θα βγάλουν το κάθε κόμμα το δικό του πόρισμα όπως σε όλες τις εξεταστικές που έχουν προηγηθεί. Μην ξεχνάμε πως και για τον Άκη Έγινε εξεταστική η οποία τον είχε αθωώσει και αν δεν υπήρχε το έγκλημα της διακίνησης μαύρου χρήματος για το οποίο και κατηγορείται σήμερα ο Άκης θα ήταν ελεύθερος και ωραίος αφού τα υπόλοιπα αδικήματά του έχουν πλέον χάρη στον νόμο περί ανευθυνότητας υπουργών παραγραφεί. Η Κωνσταντοπούλου πάντως έχει γίνει βραχνάς και ορισμένες φορές κάνει το λάθος να μπει σε προσωπικές αντιπαραθέσεις που θα έπρεπε να ξεπερνάει. Όμως τελικά ο λόγος για τον οποίο έχει γίνει βραχνάς ορισμένες φορές είναι γιατί κάνει τις σωστές ερωτήσεις. Και επιμένει σε αυτές ακόμα και όταν δεν παίρνει απάντηση. Όπως στις 21 Μαΐου όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου επέμενε να ρωτάει τον πρόεδρο της επιτροπής Χρήστο Μαρκογιαννάκη αν έχει υπάρξει απάντηση για το πως παραδόθηκε η λίστα Λαγκάρντ στις Ελληνικές αρχές και ο Μαρκογιαννάκης να αποφεύγει να απαντήσει την στιγμή που το σχετικό έγγραφο είχε φτάσει από τις 15 Μαΐου. Μήπως γι αυτό έχουν σκυλιάσει να την βγάλουν τρελή;

Όταν πριν λίγο καιρό θύμισα στην Αλ Σαλέχ με ποιούς συγκυβερνάει (με αυτό) αυτή έμπηξε τα κλάματα (αλήθεια, τα σχόλια που πήγανε iefimerida;). Χθες είπε στον Άδωνι Γεωργιάδη "Ωραιο το πολιτικο κολπο να μετατρεψετε τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ. Θα πιασει;". Έχει πιάσει κυρία Αλ Σαλέχ. Έχει πιάσει γιατί κάτι υπεύθυνοι αριστεροί σαν εσάς αποκαλούσαν φασίστες όποιον σας έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου. Θα ήθελα να σας πω τώρα λουστείτε τους ακροδεξιούς συνοδοιπόρους σας αλλά δυστυχώς τους λουζόμαστε όλοι μαζί.

Οι μπούρδες των καταπληκτικών πολιτικών που κυβέρνησαν και κυβερνούν αυτή την χώρα είναι άπειρες, χωρίς να έχω αφιερώσει ιδιαίτερα πολύ χρόνο σε αυτές έχω καταφέρει να κάνω μία καταπληκτική συλλογή. Μπορείς να την δεις πάνω δεξιά στην σελίδα με τίτλο, τι άλλο, "Μπούρδες!". Έχω και απλικέισο για android κινητό για να μπορείς αν θέλεις να τις έχεις στο κινητό σου και να σπας πλάκα με την κατάντια μας. Κάθε φορά που πατάς το "κλικ για νέα 'μπούρδα'" ανανεώνεται η σελίδα και φορτώνει μία νέα με τυχαία σειρά. Πρόσφατα έφτασαν τις 400 αν και σίγουρα αν είχα περισσότερο χρόνο άνετα θα ήταν 4000+. Τόσο προλαβαίνω όμως. Αν λοιπόν θέλεις να έχεις τις μπούρδες αυτές στο κινητό σου έχω ανεβάσει ένα αρχειάκι εδώ. Για iphone κινητό θα πρέπει να αποσυμπιέσεις το αρχείο και να το βάλεις στο κινητό σου μέσω dropbox σύμφωνα με τις οδηγίες που θα βρεις εδώ. Μη με ρωτάς περισσότερα, από iphone δεν έχω ιδέα, μου έχουν πει πάντως άνθρωποι που το δοκίμασαν πως δουλεύει. Για android αν θέλεις να έχεις την νέα έκδοση με τις 400 μπούρδες κατεβάζεις το αρχειάκι από εδώ (το ίδιο αρχείο είναι που χρησιμοποιεί και το iphone) αλλά η διαδικασία είναι πιο εύκολη, το σώζεις στο κινητό αποσυμπιεσμένο και το ανοίγεις όπως άλλα αρχεία που υπάρχουν στην κάρτα σου. Μη μου ζητάτε να το ανεβάσω στα διάφορα istore, πρώτα απ όλα ένα απλό html είναι, δεν είναι "κανονικό" application και 2ον δεν έχω σκοπό να μπω στην διαδικασία να το κάνω. Αν κάποιος έχει διάθεση να το φτιάξει "κανονικό" app ας το ανεβάσει, κανένα πρόβλημα αρκεί να υπάρχει ένα λινκ για εδώ.

Μεγάλη χαρά στο στρατόπεδο της χρυσής αυγής από ένα δημοσίευμα όπου φέρεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης να χαιρετά φασιστικά. Μαζί με την "αποκάλυψη" πως Γλέζος και Θεοδωράκης ανήκαν στην νεολαία Μεταξά όπου υποχρεωτικά ανήκαν όλοι οι μαθητές έχουν βρέξει τα βρακάκια τους. Υπάρχει πράγματι κίνδυνος κάποιος με εγκέφαλο φασίστα σήμερα να υποψιαστεί πως ακόμα και ο Λαμπράκης ήταν φασίστας. Αν επρόκειτο μόνο για γραφικότητες της χρυσής αυγής όπως λένε ορισμένα ΜΜΕ θα ήταν μόνο για γέλια. Όμως δεν είναι. Μετά τους νεκρούς του πολυτεχνείου που θα πρέπει να ξεχάσουμε, τους αγώνες όλης της μεταπολίτευσης για περισσότερη δημοκρατία, τον συμβολικό ρόλο του Γλέζου του Θεοδωράκη και άλλων πολλών ήρθε και η ώρα να πιάσουν και τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Είναι προφανές πως ενοχλούν όσα συμβολίζουν αγώνες για δημοκρατία και θα πρέπει να αποκαθηλωθούν. Μόνο που την αποκαθήλωση δεν έχει αναλάβει μόνο η Χρυσή Αυγή αλλά και το μεγάλο αδερφάκι, η μεγάλη κεντροδεξιά (εδώ γελάμε) παράταξη. Βλέπεις το σχόλιο "Ενταξει αποκαλυψε η ΧΑ οτι οι μεγαλυτερες κοτες ειναι οι αριστεροι που ενω ειναι οι πρωτοι προσκυνημενοι μετα το παιζουν αντιστασιακοι... τα ιδια εκαναν και επι χουντας..." δεν είναι της χρυσής αυγής αλλά του "δεξί εξτρέμ". Του μπλογκ για το οποίο δεν κρύβουν την συμπάθειά τους τα στελέχη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης όπως ο εθνικός μας επικοινωνιολόγος. Ίσως γιατί φήμες λένε πως δεν είναι απλά συμπάθεια αλλά σχέση αν και κρυφή. Για άλλη μία φορά οι χρυσαυγίτες αποδεικνύονται γατάκια μπροστά στους σαμαροδεξιούς. Βλέπεις η ΧΑ "έβγαλε" το θέμα αλλά οι μηχανισμοί της σημερινής ΝΔ_ το πήγαν ένα βήμα παρακάτω με τα χυδαία σχόλιά τους. Και φυσικά οι σφουγγοκωλάριοι των σφουγγοκωλάριων δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν.

"Σφουγγοκωλάριος: Στην αρχαία εποχή: τίτλος τιμής. Έμπιστος του βασιλιά, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για να σκουπίζει και να καθαρίζει τα οπίσθια του υψηλότατου/-ης. Στην σημερινή εποχή: υποτιμητικός τίτλος. Ο άνθρωπος που είναι πολύ πιστός σε κάποιον και έχει τον ρόλο του ρουφιάνου ή του χαμάλη ή και των δύο." Από το slang.gr. Ο σφουγγοκωλάριος του σφουγγοκωλάριου πως λέγεται; Είναι κάποιες περιπτώσεις που ακόμα και η πλούσια ελληνική γλώσσα δεν μπορεί να τις περιγράψει. Εκτός αν πούμε ξερωγώ υποσφουγγοκωλάριος ή ανθυποσφουγγοκωλάριος ή κάτι τέτοιο. Καμία πρόταση κανείς;

Τυχαία έπεσα πάνω σε ένα λήμμα της βικιπαιδείας για την "Βουλή των Ελλήνων" που είχε και τις επιτροπές και δεν ήξερα αν έπρεπε να γελάσω ή να κλάψω. Δώσε βάση. Στην "Επιτροπή του απολογισμού και του γενικού ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Κράτους" μέλος από την Χρυσή Αυγή είναι ο Γερμενής! Μόνος του! Το ίδιο και στην "Επιτροπή παρακολούθησης του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης". Αν έχει καταφέρει να διαβάσει τους τίτλους μόνο των επιτροπών αυτών και να τους καταλάβει καλά θα είναι αλλά αμφιβάλω. Και εκεί που κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια βρίσκεις και την "Ειδική μόνιμη επιτροπή έρευνας και τεχνολογίας" της οποίας πρόεδρος παρακαλώ είναι ο Κωνσταντίνος Κόλλιας της ΝΔ, ο "τεχνολόγος ηλεκτρολόγος" που παλιότερα είχε κάνει ερώτηση στην βουλή για τους αεροψεκασμούς. Και για κερασάκι στην τούρτα έμαθα πως η Παπακώστα που χαρακτήρισε κατσαρίδες τους μετανάστες είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ της "Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου"

Όχι ρε, η σημερινή "Σαμαρική" ΝΔ δεν είναι ακροδεξιό κόμμα απλά τυχαίνει να εκπροσωπείται στα κανάλια, και συγκεκριμένα για το θέμα του αντιρατσιστικού νόμου, από τον Θάνο Πλεύρη, όταν βέβαια δεν προλαβαίνει ο Βορίδης ή ο Άδωνις.

Φυσικά η ΝΔ δεν είναι το ίδια με την ΧΑ. Η ΝΔ είναι το αφεντικό, ο μαφιόζος, ο καθοδηγητής και η ΧΑ είναι το άγριο σκυλί, ο μπράβος, ο ακόλουθος. Φυσικά ο 1ος φοράει γραβάτα και έχει καλύτερους τρόπους από τον 2ο. Μάντεψε όμως ποιός είναι ο πιο επικίνδυνος.

Πριν λίγο καιρό κάποιοι έστειλαν φάκελο στον υπουργό οικονομικών Γ Στουρνάρα που περιείχε μία σφαίρα. Ένα μάλλον άγνωστο στέλεχος των ΑΝΕΛ σχολίασε στο facebook: "Μα την άλλη φορά θα του τις φυτέψουν. Ο κόσμος εξαγριώθηκε και δεν το έχουν καταλάβει τα ζώα." Η ΝΔ "έφριξε" με την "πρωτοφανή και ποινικά κολάσιμη ανάρτησή" του στελέχους των ΑΝΕΛ και άρχισε να σκούζει με τον γνωστό μουρούτειο τρόπο καλώντας την δικαιοσύνη να παρέμβει. Και η εισαγγελέας διέταξε έρευνα! "Αντί να αυτοκτονούν οι Έλληνες ας σκοτώνουν τραπεζίτες" είπε σήμερα ο Παναγιώταρος, βουλευτής και κορυφαίο στέλεχος της Χρυσής Αυγής. Όχι σε κάποια προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης αλλά σε συνέντευξη για Αυστραλιανό δίκτυο τηλεόρασης. Δηλώσεις που έκαναν αίσθηση και που έπαιξαν σε ΜΜΕ όλου του κόσμου, φυσικά και της Ελλάδας. Κουβέντα από την ΝΔ. Ούτε ο συνήθως τσιρίζων επικοινωνιολόγος, ούτε ο άλλος κραυγάζων, ο τηλεβιβλιοπώλης βουλευτής, κανείς. Κουβέντα. Τα έχουμε πει, το αίμα νερό δεν γίνεται. Πάντως για την άνοδο της Χρυσής Αυγής φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Την ίδια στιγμή που έβγαινε το ρεπορτάζ των Αυστραλών για τον Παναγιώταρο ένα επίσης κορυφαίο στέλεχος της ΝΔ και βουλευτής της, ο Ιορδάνης Τζαμτζής έλεγε σε prime time εκπομπή πως η Χρυσή Αυγή επιβάλει τον νόμο εκεί που η αστυνομία δεν μπορεί. Μην αρχίσει η ΝΔ και οι μοντέρ του Σαμαρά να σκούζουν για μοντάζ, τα έχουμε πει αυτά, απόσπασμα είναι, υπάρχει σημαντική διαφορά και αν κάποιος θέλει να το διαπιστώσει υπάρχει και ολόκληρη η εκπομπή στο site του ΣΚΑΙ. Ο Τζαμτζής είπε δύο φορές πως η Χρυσή Αυγή επιβάλει την τάξη. Δεν χαϊδεύει πάντα η ΝΔ την Χρυσή Αυγή, έχουν υπάρξει και συγκρούσεις. Όπως όταν οι χρυσαυγίτες είχαν βγει παγανιά και αναποδογύριζαν πάγκους νομίμων αλλοδαπών στα πανηγύρια. Τότε ένας άλλος "δημοκράτης" της ΝΔ είχε αντιδράσει έντονα. Όχι για τον τραμπουκισμό, αλλά γιατί σε αυτόν είχε χρησιμοποιηθεί η Ελληνική σημαία σαν σφουγγαρόπανο. Αυτό τον χάλασε... Τα 'παμε, φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Άλλον έναν Μεσσήνιο διόρισε ο Σαμαράς. Το ότι ο συγκεκριμένος έχει ένα θεματάκι με την δικαιοσύνη μάλλον λεπτομέρεια είναι. Τελικά αν είσαι δημόσιος υπάλληλος και έχεις έστω και ψευδή καταγγελία κινδυνεύεις να απολυθείς, αν όμως είσαι Μεσσήνιος και "δικό τους παιδί" μέχρι διορίζεσαι σε επιτροπή προμηθειών ακόμα και μετά από καταδίκη. Ωραία πράγματα φιλελεύθερα και αξιοκρατικά.

Αργοπορημένο αλλά τώρα το είδα. "ανανεώνουμε τη δέσμευσή μας για διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας, απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών" έλεγε στις 20/4/2013 ο Μανώλης Κεφαλογιάννης της ΝΔ με την ευκαιρία της επετείου του πραξικοπήματος του 1967."Απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών". Ο Κεφαλογιάννης. Που εδώ και χρόνια έχει προστατευόμενό του έναν χουντικό σύμφωνα με το "κουτί της Πανδώρας". Της ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21. Της "ομάδας fasistas" που αναρωτιέται σε τι είχε άδικο ο Παπαδόπουλος. Του Φαήλου Κρανιδιώτη που πρότεινε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" και συμπλήρωνε πως "μερικά γερά πεύκα χρειάζονται". Που έχει βουλευτή τον πρώην πρόεδρο της νεολαίας ΕΠΕΝ Μάκη Βορίδη. "Απομονώνοντας κάθε νοσταλγό αντίστοιχων εκτροπών"...

Είχε καιρό να πει μαλακία ο Πάγκαλος ή εγώ είχα καιρό να δω τι λέει; Όπως και να έχει πολιτικοί σαν τον Πάγκαλο δεν μπορούν να κρατηθούν καιρό χωρίς να πετάξουν την μαλακία τους. Η τελευταία βέβαια ήταν καταπληκτική: "Η αλητεία και η αναρχία που κάθε μέρα μπορεί να δει κανείς στο Internet διώχνουν μακριά και τους πιο ριψοκίνδυνους επενδυτές", είπε και γελάνε και τα πίξελ εδώ και ώρες.

Η ζωή μου κύκλους κάνει λέει ένα τραγουδάκι. Το δημόσιο χρέος επίσης. Μετά από 3 χρόνια αιματηρές θυσίες των πολιτών (γιατί κόμματα πολιτικοί και ελίτ δεν φαίνονται και ιδιαίτερα ματωμένοι) το δημόσιο χρέος μειώθηκε κατά... 1 δις ευρώ. 31/5/2013 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το χρέος είναι 309,3 δις ευρώ, 1 δις λιγότερο από τα 310,3 δις που ήταν στις 31/5/2010 ή κατά 0,32%. Πιο απλά ο κάθε Έλληνας σήμερα χοντρά χοντρά χρωστάει 100 ευρώ λιγότερα από ότι το 2010. Τεράστια επιτυχία! Μόνο που το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 25%, πράγμα που σημαίνει πως η αναλογία χρέους/ΑΕΠ που είναι και το μέγεθος που μετράει έχει αυξηθεί σημαντικά. Ξέρω, το κλίμα φαίνεται να αναστρέφεται, τα επιτόκια έχουν μειωθεί και το έλλειμμα κοντεύει να μηδενιστεί και αυτά είναι τα καλά της υπόθεσης. Το χρέος όμως παρά τα δύο κουρέματα παραμένει βραχνάς που θα πληρώνουμε για δεκαετίες. Τι να κάνουμε, έτσι είναι τα πράγματα, αφού η κακή μας μοίρα και ο ανάδρομος Ερμής το θέλησε ας πληρώνουμε μέχρι τα βαθιά γεράματα, αν όχι μέχρι τα βαθιά γεράματα των παιδιών μας. Το 'χει η μοίρα μας.

Δεν είναι κακή η πρόταση να υπάρξουν σοβαρές κυρώσεις σε εκείνους που απαξιώνουν το κοινοβούλιο. Μόνο που η απαξίωση δεν είναι μόνο λεκτική, χειρότερη είναι η απαξίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας από τις πράξεις κάποιων. Όταν ο κάθε χρυσαυγίτης τσιρίζει γίδια μέσα στον ναό της δημοκρατίας σαφώς πλήττει την δημοκρατία και ίσως να πείθει ορισμένους πως δεν πρόκειται περί κάποιου σοβαρού θεσμού. Όμως έχω την εντύπωση πως πολλοί περισσότεροι πείστηκαν γι αυτό από την παραμονή σε αυτό μιας ισχυρής πλειοψηφίας βουλευτών, που εκλέχτηκαν με σύνθημα λεφτά υπάρχουν για να δηλώσουν την επόμενη της εκλογής τους πως δεν υπάρχει σάλιο. Πολύ περισσότεροι πολίτες αμφισβητούν το κύρος της βουλής όταν σε αυτή κατεβαίνουν προς ψήφιση σημαντικότατα νομοσχέδια εκατοντάδων σελίδων με διαδικασία κατεπείγοντος και γίνονται μέσα σε δύο-τρεις μέρες νόμοι του κράτους παρά από τις τσιρίδες κάποιων για προδότες Τσολάκογλου και δοσίλογους. Οι πολίτες γυρνάνε την πλάτη τους στα κόμματα που νομοθετούν την ασυλία των τραπεζιτών που τα δανείζουν παρανόμως, κόμματα των οποίων στελέχη έχουν παραδεχτεί πως έπαιρναν παράνομα μίζες εκ μέρους των κομμάτων αυτών, κόμματα που νομοθετούν ακόμα και κατόπιν εορτής για να σβηστούν ουσιαστικά πρόστιμα που ο νόμος προέβλεπε για παρανομίες κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτά απαξιώνουν πρώτα και κύρια την βουλή. Και αν όλες αυτές και πολλές ακόμα πράξεις απαξίωσης της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας είχαν πράγματι τιμωρηθεί σκληρά τώρα δεν θα ασχολούμασταν με τους νεοναζί του κοινοβουλίου γιατί δεν θα υπήρχαν νεοναζί στην βουλή.

Αν δεν το είχα ακούσει ο ίδιος θα έλεγα πως μου κάνουν πλάκα. Η Νέα Δημοκρατία καταδικάζει τον ρατσισμό είπε σήμερα ο Σίμος Κεδίκογλου. Και δεν έπεσε το στούντιο να τον πλακώσει. Είναι προφανές πως δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι εκείνη την ώρα στο στούντιο. Αν υπήρχε έστω και ένας ίσως τον ρωτούσε αν καταδικάζει και την Κατερίνα Παπακώστα που παρομοίασε τους μετανάστες με κατσαρίδες, ή τον Κώστα Πλεύρη που θέλει "η ζωή τους να είναι χειρότερη από κόλαση", ή τον Μάκη Βορίδη και τον Γιάννη Κωτούλα που τον χειροκροτούσαν όταν τα έλεγε αυτά, και είπαν τα παρόμοια δικά τους όταν έλαβαν τον λόγο στην ίδια εκδήλωση. Θα τον ρωτούσε αν καταδικάζει τα παραληρήματα του Άδωνι Γεωργιάδη ή τις εξυπνάδες περί κτηνοβατών μουσουλμάνων του Φαήλου Κρανιδιώτη. Ίσως αν υπήρχε κάποιος δημοσιογράφος στο στούντιο να ρωτούσε ακόμα και για το "εισβολείς" ή το "DNA του Έλληνα" του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για το "έλληνες το γένος" πολλών στελεχών της ΝΔ, για να μην πέσουμε στα βαριά και μιλήσουμε για την Χριστίνα Σιδέρη και άλλα τέτοια στελέχη της ΝΔ_/ΠΟΛΑΝ/Δίκτυο21. Αν υπήρχε ένας δημοσιογράφος ίσως να ρωτούσε για τις αναφορές της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ ή της κομισιόν για την ατιμωρησία ρατσιστικών κρουσμάτων βίας και την εμπλοκή ακόμα και αστυνομικών σε τέτοια. Τελικά σε αντίθεση με τους ρατσιστές στην ΝΔ σπάνιο είδος είναι οι δημοσιογράφοι στα τηλεοπτικά στούντιο.

Όπως σχεδόν καθημερινά την ΝΔ την τσίμπησε και πάλι σήμερα μύγα για κάτι που είπε κάποιος του ΣΥΡΙΖΑ και άρχισε τις υστερίες. Επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στις τσιρίδες της ΝΔ όπως της αξίζει. Υποψιάζομαι μάλιστα πως απευθύνεται σε συγκεκριμένους τύπους της ΝΔ_, ονόματα δεν λέμε, παίζουν και απειλές για αγωγές και άλλα τέτοια.

Ένα άρθρο γνώμης της Welt am Sonntag με γενικά καλά λόγια για τον Σαμαρά ενθουσίασε όπως ήταν φυσικό την Καθημερινή και άλλα εγχώρια ΜΜΕ και πολιτικούς. Δεν είναι συχνό φαινόμενο άλλωστε να γράφονται καλά λόγια για την Ελλάδα σε οποιοδήποτε Γερμανικό έντυπο. Μόνο που ο ενθουσιασμός τους ήταν τόσο μεγάλος που λίγο υπερέβαλαν στην μετάφραση...

Φυσικά και δεν πρέπει να ψηφιστεί από αυτή την βουλή αντιρατσιστικός νόμος. Όχι για τους λόγους φυσικά που προβάλει η ΝΔ_ των Άδωνι, Βορίδη, Πλεύρη, Φαήλου, Δίκτυου21 και άλλων τέτοιων "αντιρατσιστών". Γιατί το κάθε νέο "εργαλείο" καταστολής στα χέρια αυτής της παρέας θα είναι επικίνδυνο. Μιλάμε για την κυβέρνηση που προσπάθησε με ένα παραποιημένο βίντεο να βάλει στην φυλακή έναν βουλευτή του κοινοβουλίου. Πρακτικά προσπαθεί ακόμα, αφού η ανακοίνωση που καλούσε την δικαιοσύνη να παρέμβει υπάρχει αναρτημένη ακόμα στο site του κυβερνητικού εκπροσώπου. Μιλάμε για την κυβέρνηση εκείνων που χαρακτηρίζουν τους μετανάστες κατσαρίδες, κτηνοβάτες, ισλαμοφασίστες που θα πρέπει να γίνει η ζωή τους εδώ χειρότερη από την κόλαση και άλλα τέτοια ωραία. Εμπιστεύεσαι αυτούς τους τύπους να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν έναν ακόμα κατασταλτικό νόμο;

Αξιωθήκαμε να το ζήσουμε κι αυτό. Συζήτηση στον ΣΚΑΙ με Άδωνι Γεωργιάδη και Ηλία Κασιδιάρη και συντονιστή Άρη Πορτοσάλτε. Και μόνο αυτό αρκεί να καταλάβει κανείς την κατάντια της χώρας αυτής. Σε ένα πανελλαδικής εμβέλειας ραδιόφωνο ο πολιτικός κόσμος της χώρας εκπροσωπείται από Γεωργιάδη και Κασιδιάρη με δημοσιογράφο ενδιάμεσο τον Πορτοσάλτε. Αλλά τα ωραία δεν τελειώνουν εδώ. Ο Κασιδιάρης είπε για τους μετανάστες πως περνάνε πολύ καλά στα πολυτελή κέντρα κράτησης και πως όταν η Χρυσή Αυγή έρθει στην κυβέρνηση η ζωή τους θα είναι πολύ πιο σκληρή και επομένως από μόνοι τους θα θέλουν να φύγουν από την χώρα. Ίσως να είμαι χαζός αλλά δεν μπορώ να βρω τι διαφορά έχει αυτό που είπε ο Κασιδιάρης από το "η ζωή τους να είναι χειρότερη από κόλαση" (όσων γλυτώσουν τα πυρά των συνοριοφυλάκων) του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ και κολλητού του Άδωνι, Θάνου Πλεύρη. Ο Άδωνις Γεωργιάδης από την άλλη που μόλις πριν 2 χρόνια διαμαρτυρόταν στην βουλή γιατί τα κέντρα κράτησης έχουν "ακόμα και καθρέπτες" απάντησε πως έτσι πρέπει να είναι τα κέντρα κράτησης ώστε να γίνονται σεβαστά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα των κρατουμένων. Πήγε άλλο ένα βήμα ο Άδωνις και είπε πως δύο μόνο κόμματα είχαν πρόβλημα με τα κέντρα κράτησης, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. Απλά δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιό από τα δύο ανήκε ο Άδωνις όταν παρέα με τον Πλεύρη διαμαρτυρόταν για το κέντρο κράτησης στο Ελληνικό, ο Μάκης Βορίδης όταν έκανε το ίδιο για το κέντρο της Ραφήνας, και του Ασπρόπυργου, ο Κόλλιας όταν έλεγε τα ίδια για το κέντρο στην Κόρινθο και άλλοι τέτοιοι. Πάντως με ΣΥΡΙΖΑίους δεν τους μπερδεύεις όλους αυτούς. Εγώ με τους χρυσαυγίτες θα τους μπέρδευα πάντως. Ειδικά τον Άδωνι με άλλο κόμμα δεν τον μπερδεύεις. ** Ο Άδωνις δεν θα μπορούσε να τερματίσει την γελοιότητα σε μία ολιγόλεπτη ραδιοφωνική εκπομπή, συνέχισε και μετά λέγοντας για τα "διθυραμβικά" σχόλια που δέχεται. Καλά (όχι όμως και διθυραμβικά) σχόλια δέχτηκε και από την Βίβιαν Ευθυμιοπούλου μέσω facebook. Σε παρατήρηση φίλου της "Ο Άδωνις ειδικώς δεν έχει παρελθόν για να ξεχάσετε". Μόνο που ο Άδωνις έχει παρελθόν και μάλιστα παρελθόν χαρακτηριστικότατο όσο και αν θέλει η Βίβιαν να το "ξεχνάει". Για να μην πάμε πιο πίσω, τότε που αλληλοσυγχαίρονταν με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη. Παλιές ιστορίες θα μου πεις. Μόνο που οι ερωτήσεις στην βουλή είναι της τελευταίας 2ετίας 3ετίας ενώ αυτές τις ημέρες εκδικάζεται υπόθεση του Κωνσταντίνου Πλεύρη ο Άδωνις έχει κληθεί ως μάρτυρας υπεράσπισης του Πλεύρη. Βλέπεις αν και σχετικά νέος ο Άδωνις δεν γεννήθηκε πολιτικά στις τελευταίες εκλογές, το παρελθόν του το έχει. Παρελθόν που δεν πιστεύω πως το ξεχνάει η Βίβιαν και πολλοί άλλοι, απλά επιλέγουν να το αγνοήσουν. Τώρα βλέπεις είναι "δικός τους".

Στην χώρα που ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού απειλεί όποιον τον ρωτάει για το βιογραφικό του, τον επικρίνει ή απλά του κάνει πλάκα, κάποιοι σοκάρονται από ένα άστοχο και ανόητο αστείο ενός Σλοβένου διανοητή για γκούλαγκ. Φυσικά τα γλκούλαγκ δεν μπορούν να αποτελούν ανέκδοτο. Ούτε όμως οι απειλές του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού σε όποιον ουσιαστικά τολμήσει να του απευθύνει τον λόγο με επικριτική ή ακόμα και σατιρική διάθεση.

Φοβερός τύπος ο Greg Palast που την είπε στον Πάγκαλο. Διάβασε το άρθρο του "I Upset My Least Favourite Big Fat Greek Minister" και θα καταλάβεις. Αν μη τι άλλο τουλάχιστον υπάρχουν άνθρωποι που και εκτός Ελλάδας θα τους θυμίζουν μερικά πράγματα. Και εκεί δεν μπορούν να καλέσουν την προσωπική τους ασφάλεια να τους συλλάβουν. * Δες και την μετάφραση του άρθρου στα Ελληνικά από το tvxs.

Δες τώρα τι μου θύμισε ο @galaxiarchis. Ζούμε λοιπόν στην χώρα όπου ο διευθυντής ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης έχει παραδεχτεί πως συκοφαντούσε τον πρόεδρο ενός κόμματος της αντιπολίτευσης προεκλογικά μέσω της εφημερίδας του. Ένας άλλος "δημοσιογράφος", άνκορμαν ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα, έχει παραδεχτεί πως έλεγε ψέματα με σαφή στόχο να στηρίξει τις πολιτικές που εφαρμόζονταν τότε και που στην συνέχεια ακόμα και οι εμπνευστές τους παραδέχτηκαν πως απέτυχαν. Και φυσικά δεν είναι τα μόνα παραδείγματα. Όμως μην ασχολείσαι, στην Βενεζουέλα δεν έχουν χαρτί υγείας, στην Αργεντινή έχουν υψηλό πληθωρισμό και στην Κροατία ο Ζίζεκ μίλησε για γκούλαγκ...

Παλιά οι “μπράβοι” ή “προστάτες” ή “νταβατζήδες” έκαναν καθαρές δουλειές. Ή έδινες το χρήμα ή σου τινάζανε το μαγαζί με καμιά χειροβομβίδα. Πέρασε ο καιρός, εκσυγχρονιστήκαμε και οι συνήθειες άλλαξαν. Τώρα ή πληρώνεις τα λεφτά που σου ζητάνε ή η υπόθεσή σου γίνεται ερώτηση στη Βουλή.
Από τον εξαιρετικό πάντα ypopto mousi. Εγώ θα επιμείνω όμως, έχοντας διαβάσει ένα σωρό ερωτήσεις του Άδωνι και των συναγωνιστών του τότε στο ΛΑΟΣ, δυσκολεύομαι να διακρίνω σε τι διαφέρουν οι ερωτήσεις του Άδωνι του τότε από αυτές των Κασιδιάριδων του τώρα. Αν σου αρκεί ως διαφορά πως ο Άδωνις τότε δεν είχε ομάδες εφόδου να εφαρμόζουν τις "ιδέες" του θα σου θυμίσω πως τώρα έχει και μάλιστα ισχυρότατες και άριστα εξοπλισμένες.

Από τις πολλές μπαρούφες που καθημερινά πετάει ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεχωρίζει η σημερινή. Όταν κάποιος του θύμισε την συμμετοχή του Μάκη Βορίδη στην ΕΠΕΝ απάντησε "άλλο χουντικός άλλο ναζί". Πράγματι, δεν είναι το ίδιο αλλά κανένα από τα δύο δεν είναι ή δεν θα έπρεπε να είναι ανεκτό παρά την συστηματική προσπάθεια των ΜΜΕ και ορισμένων πολιτικών να παρουσιάσουν την χούντα ως κάτι το όχι και τόσο κακό. Άσε που δεν υπάρχουν και τίποτα στεγανά μεταξύ των δύο όπως είμαι σίγουρος πως ξέρει ο ιστορικός Άδωνις Γεωργιάδης, όχι μόνο από αυτά που έχει διαβάσει, αλλά και από την εμπειρία του από το ΛΑΟΣ. Στην προσπάθειά του να μπαλώσει την αλήθεια που κατά λάθος ξεστόμισε είπε πως μιλάει για τον Μάκη του 80 και πως ο Μάκης του 2013 είναι διαφορετικός. Μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι γιατί ο Μάκης ήταν στην ΕΠΕΝ μέχρι το 1990 και μετά στο Ελληνικό Μέτωπο, ένα εθνικιστικό μόρφωμα που προήλθε από συνένωση οργανώσεων μεταξύ των οποίων και η ΕΠΕΝ. Σε αυτό παρέμεινε μέχρι την μετακίνησή του στο ΛΑΟΣ στο οποίο επίσης συμμετείχαν αρκετοί χουντικοί, αλλά και του οποίου ο αρχηγός Γιώργος Καρατζαφέρης έχει δηλώσει πως ήταν υπέρ της 21ης Απριλίου, αν και κατά της 22ης πράγμα που εγώ καταλαβαίνω πως σημαίνει πως ήταν υπέρ της παρέμβασης του στρατού και του πραξικοπήματος. Νωρίτερα βέβαια είχε προλάβει να κατέβει υποψήφιος βουλευτής σε κοινό ψηφοδέλτιο με την "πρώτη γραμμή" του Κώστα Πλεύρη. Πέρα όλων αυτών στο ΛΑΟΣ καθόλου δεν τους ενοχλούσε η παρουσία του Κώστα Πλεύρη και άλλων "δημοκρατών" Από το ΛΑΟΣ δε ο Μάκης Βορίδης έφυγε από εκεί μαζί με τον επίσης δημοκράτη Άδωνι Γεωργιάδη μόλις το 2012 και όχι για σοβαρές ιδεολογικές διαφορές αλλά για διαφωνία σχετικά με την στάση τους στο μνημόνιο. Κάπως έτσι ο μέχρι χθες συνοδοιπόρος χουντικών και φασιστών Μάκης Βορίδης εμφανίζεται σήμερα δημοκράτης φιλελεύθερος. Όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Θάνος Πλεύρης...

Τα σύντομα της προηγούμενης εβδομάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου