Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Asylum...


Η υποκρισία σε αυτή τη χώρα τελικά δεν έχει πάτο...
Πάνω που λέω πιο κάτω δεν πάει, οι 300 μας και ο περίγυρός τους, αρχικοπρίτες και κοπριτάκια δηλαδή μου αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κανένας πάτος.
Δε θα ασχοληθώ με τα καλόπαιδα που έφεραν 250 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ σε μια από τις σημαντικότερες σχολές του ελληνικού "πανεπιστημίου".
Δε θα ασχοληθώ με την αδράνεια της αστυνομίας που είχε ενημερωθεί από τον πρύτανη, απλά θα ρωτήσω, αν η αστυνομία είχε ενημερωθεί ότι οποιαδήποτε ομάδα ανθρώπων είχε απειλήσει να καταλάβει ας πούμε τη βουλή, ή αν αυτό τους πέφτει βαρύ, κάποιο υπουργείο, τον δήμο, τη νομαρχία, δε θα τους είχαν σταματήσει;
Ούτε θέλω να μιλήσω για την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική, τους αριστερίζοντες ανθρωπιστές των βόρειων προαστίων ή τους κραυγάζοντες ελληνάρες.
Μια απλή απορία έχω...
Τόσες καταλήψεις από αντιεξουσιαστές, έχουν γίνει, εκείνοι όλοι ήταν φοιτητές;

Όταν έτρωγε ξύλο ο πρύτανης τότε γιατί δεν αντέδρασε κανένας;
Η νομική και άλλες σχολές έχουν επανειλημμένα υποστεί καταλήψεις, βανδαλισμούς, μέχρι ληστείες, και εμπορεία ναρκωτικών γίνεται κάτω από την κάλυψη του ασύλου.
Κάποιοι από εμάς θυμούνται ακόμα το πολυτεχνείο να καίγεται, αλλά και σχετικά πρόσφατα, το ίδιο έγινε και με τη βιβλιοθήκη της νομικής.
Ποια είναι η διαφορά δηλαδή τώρα;
Τώρα γιατί όλοι μιλάνε για άρση του ασύλου και μάλιστα άμεσα;
Δηλαδή όταν το πανεπιστήμιο καίγεται και ο πρύτανης τρώει φάπες από γνήσια ελληνόπουλα είναι καλύτερα;
Το άσυλο έχει καταργηθεί στην πράξη από εκείνους που υποτίθεται θα έπρεπε να το διαφυλάσσουν και αυτούς που το εκμεταλλεύονται
Τις δύο τελευταίες μέρες όμως, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και ακαδημαϊκοί προσπαθούν να καταργήσουν και κάθε έννοια κοινής λογικής.

ΥΓ. Στη φωτογραφία ο πρύτανης του ΑΠΘ μετά από ανταλλαγή απόψεων με υπερασπιστές της ελεύθερης διακίνησης ιδεών εντός του ΑΠΘ. Αυτό είναι το άσυλο, όχι σήμερα, αλλά εδώ και χρόνια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου