Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 17-23/6/2013

Ο Κώστας Σακκάς είναι ένας αδίστακτος τρομοκράτης. Μένει βέβαια να αποδειχτεί τι είναι αλλά ας πούμε πως είναι. Ένας δολοφόνος που πρέπει να σαπίσει στην φυλακή ώστε όλοι εμείς να είμαστε ασφαλείς. Όπως όλοι οι δολοφόνοι. Μόνο που υπάρχει ένα πρόβλημα. Οι δημοκρατίες δεν πετάνε ανθρώπους στην φυλακή όσο κακοί ή επικίνδυνοι και να είναι. Οι δημοκρατίες πριν πετάξουν κάποιον στην φυλακή τον δικάζουν. Τον περνάνε από μία διαδικασία που έχει δημιουργηθεί μέσα από εκατοντάδες ή και χιλιάδες χρόνια πολιτισμού και με την οποία κρίνεται ακόμα και ο αθλιότερος των αθλίων για τα εγκλήματά του. Μια διαδικασία που διερευνά το έγκλημα και αφού λάβει υπόψη της όλους τους πιθανούς επιβαρυντικούς ή ελαφρυντικούς παράγοντες απονέμει δικαιοσύνη. Δίκαιη τιμωρία ή απαλλαγή. Και αυτή είναι η μόνη διαδικασία που έχει η δημοκρατία για να τιμωρεί τους άθλιους ή να απαλλάσσει τα θύματα σκευωρίας αλλά το σημαντικότερο, αυτή είναι η μοναδική διαδικασία που αποτρέπει την ασυδοσία της εξουσίας απέναντι στον πολίτη. Χωρίς τέτοιες διαδικασίες ο καθένας μας μπορεί να καταστραφεί ανεπανόρθωτα όταν βρεθεί αντιμέτωπος με κάποιον ισχυρότερο. Μια διαδικασία που δεν μπορεί να έχει εκπτώσεις ούτε για τον χειρότερο τρομοκράτη δολοφόνο. Μια διαδικασία που στηρίζεται στο αξίωμα πως ο καθένας μας είναι αθώος μέχρι να αποδειχτεί η ενοχή του. Γι αυτό έχει σημασία η τύχη του Κώστα Σακκά. Γιατί σύμφωνα με την δικαιοσύνη ο Κώστας Σακκάς είναι ένας αθώος που βρίσκεται στην φυλακή τρία χρόνια. Ένας αθώος. Τρία χρόνια! *Δεν έχει σημασία αν συμφωνείς, ή διαφωνείς μαζί του, ακόμα και αν τον μισείς θανάσιμα οφείλεις να διαβάσεις και αυτά που έχει να πει ο ίδιος πριν τον κρίνεις. Κάτι που η δικαιοσύνη αρνείται. **Και για να μην αρχίσουν διάφοροι καλοθελητές να κολλάνε ταμπέλες, τα ίδια έλεγα για τον Κορκονέα. Μόνο που ο Σακκάς σήμερα είναι πολύ περισσότερο καιρό προφυλακισμένος.

Κυριακή, 23 Ιουνίου 2013

Για να μην μπορεί

Ο Σαμαράς έκλεισε την ΕΡΤ.

Τόσο απλά.

Μόνος του.

Όχι η τρικομματική κυβέρνηση, ούτε καν η Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς.

Η ΕΡΤ δεν είναι ένας μικρός και ασήμαντος οργανισμός, ελπίζω να συμφωνούμε σε αυτό.
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν είναι μία απλή ενέργεια που θα μπορούσε να αναλάβει ένας απλός υπουργός. Είναι μία εντυπωσιακή ενέργεια που ήταν επόμενο να έχει εντυπωσιακές επιπτώσεις και να συναντήσει εντυπωσιακές αντιδράσεις.
Και ο Αντώνης Σαμαράς με μία μικρή ομάδα συμβούλων και υπουργών αποφάσισε χωρίς να συνεννοηθεί με τους κυβερνητικούς του εταίρους, χωρίς να ενημερώσει καν τους βουλευτές και τα στελέχη του ίδιου του κόμματός του να κλείσει την ΕΡΤ.

Όχι η τρικομματική κυβέρνηση, ούτε η Νέα Δημοκρατία, ο Αντώνης Σαμαράς με μία μικρή παρέα φανερών και μυστικών στενών του συμβούλων.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 10-16/6/2013

Καταπληκτικοί, απίθανοι ανεξάντλητοι οι εθνικοί μας επικοινωνιολόγοι! Προτείνω ακόμα και αν αλλάξει η κυβέρνηση να τους διατηρήσουν με κάποιον τρόπο σε κρατικό πόστο, δεν θα μπορέσουν να βρουν ομάδα να τους μοιάζει καν! Τα πήρε χθες ο Γιώργος Μουρούτης με την κατάσταση της ΕΡΤ και άστραψε και βρόντησε. Ξεκλείδωσε τον λογαριασμό του στο τουίτερ και έσκουξε "Η Ν.Δ. σπάει την μαύρη ομερτά που επιβάλουν οι συνδικαλιστές της δημοσιογραφίας. Η θέση μας θα ακουστεί. Ξεκινάμε!" Λίγα λεπτά νωρίτερα, ο συνεργάτης του "head of Greek priminister Parliamentary press-office" Νίκος Τσούτσιας ανακοίνωνε: "η Νεα Δημοκρατια θα δημοσιοποιει τις θεσεις της μεσω διαδικτυου.Η δικη μας φωνη θα ακουστει, παρα τις αντιθετες προσπαθειες. Ξεκιναμε!" Ξεκινάνε ξεκινάνε και πουθενά δεν πάνε όμως τα σαΐνια του γραφείου τύπου του Σαμαρά γιατί το site τους nd.gr είχε πέσει από αρκετά νωρίτερα! Δεν μπορώ να είμαι απόλυτα σίγουρος αν την στιγμή που έκαναν τις στομφώδεις τους ανακοινώσεις είχε επανέλθει αλλά ήταν προφανές πως είχε σοβαρά προβλήματα. Δεν ξέρω αν ήταν θύμα κάποιας κυβερνοεπίθεσης, γιατί δεν είχαν βγάλει μέχρι εκείνη την ώρα κάποια ανακοίνωση που να εξηγούν τι έχει γίνει, αλλά με τέτοια σαΐνια που είναι μπορεί και να τραβήξανε λάθος καλώδιο προσπαθώντας να κατεβάσουν το σήμα της ΕΡΤ. Όπως και να έχει το αποτέλεσμα ήταν ξεκαρδιστικό με τους δύο υπεύθυνους τύπου του πρωθυπουργού να ανακοινώνουν με στόμφο την επικοινωνιακή αντεπίθεση της ΝΔ_ μέσω διαδικτύου την στιγμή που το site τους δεν λειτουργούσε! Κορυφαία επικοινωνιακή ομάδα σου λέω! Στη συνέχεια ο Μουρούτης κατάλαβε πως κάτι δεν πάει καλά και ζήτησε... να καταδικάσει την κυβερνοεπίθεση η ΕΣΗΕΑ! Καταπληκτικός σου λέω!

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 3-9/6/2013

"Είμαι υποχρεωμένος να σας προειδοποιήσω ότι, εφόσον συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τα social media για να «επιβάλετε» αιτήματα που είναι πέρα από τους Νόμους και τις Ηθικές Αξίες, να ζητήσω από τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν τις δραστηριότητες του φορέα που εκπροσωπείτε και να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την προστασία του επαγγελματικού ήθους χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ και του κύρους της Επιχείρησης." Αυτή ήταν η απάντηση του διευθυντή τύπου και ΜΜΕ της ΔΕΗ Κίμων Στεριώτη σε πολίτη εθελοντή του Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού που διαμαρτυρήθηκε γιατί η εταιρία έκοψε ρεύμα σε άπορο ασθενή. Θα μπορούσε να το έχει γράψει ο Μουρούτης. "Για την προστασία του επαγγελματικού ήθους χιλιάδων εργαζομένων της ΔΕΗ και του κύρους της Επιχείρησης" ο κύριος Στεριώτης οφείλει να ζητήσει συγνώμη για το ύφος του email του, ή ακόμα καλύτερα κάποιος να τον στείλει σπίτι του. Μόνο έτσι θα προστατευόταν το κύρος της ΔΕΗ που δεν κινδυνεύει από τις διαμαρτυρίες πολιτών αλλά από τις πράξεις και τα λεγόμενα του διευθυντή τύπου και ΜΜΕ της. Σκέψου μόνο ο υπεύθυνος επικοινωνίας ουσιαστικά κάποιας άλλης εταιρίας, της vodafone για παράδειγμα, να έστελνε ένα παρόμοιο απειλητικό mail σε κάποιον καταναλωτή, για πότε θα τον είχαν ξηλώσει. Τώρα θα ήταν σπίτι του να γράφει το βιογραφικό του. Φαντάζομαι κάποιο βιογραφικό θα έχει αλλά εγώ μόνο αυτό το τετράστιχο βρήκα. Βέβαια το ίδιο ισχύει και για τον προϊστάμενο του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού που δεν κάνει άλλο από το να απειλεί συνεχώς δημοσιογράφους, μπλόγκερς και πολίτες με μηνύσεις. Εκεί στην ΝΔ_ όταν λένε επικοινωνία εννοούν να απειλείς όποιον λέει πράγματα που δεν σου αρέσουν; Ρητορική η ερώτηση όπως καταλαβαίνεις.

Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Τα σύντομα της εβδομάδας 27-2/6/2013

Πολύ ξύλο στον Τουρκία από μία αστυνομία προπονημένη στην άγρια καταστολή. Μια αστυνομία που όσο άνοιγε κεφάλια Κούρδων οι νοικοκυραίοι της Τουρκίας δεν ανησυχούσαν, πολλοί φαντάζομαι θα χαίρονταν κιόλας. Πολλοί από αυτούς τις τελευταίες ημέρες κατάλαβαν από την καλή τι θα πει αστυνομική βία. Κατάλαβες εσύ νοικοκυραίε μου Έλληνα που χαιρόσουνα με τα ανοιγμένα κεφάλια των "αγανακτισμένων" και τώρα με τα φώτοσοπ του Δένδια και τα δακρυγόνα στην Ιερισσό; Που αδιαφορείς για τις παράνομες απαγωγές υπό αστυνομική προστασία; Μπαα που να καταλάβεις, εσύ είσαι απασχολημένος να κατηγορείς τον ΣΥΡΙΖΑ για όλα τα κακά αυτού του κόσμου και να χορεύεις στον ρυθμό των βραδινών δελτίων ειδήσεων.

Μέσα στον χαμό κυκλοφόρησε μία φωτογραφία γέφυρας του Βοσπόρου γεμάτη με κόσμο με την πληροφορία πως ήταν διαδηλωτές που πάνε προς την πλατεία Ταξίμ. Στην πραγματικότητα η φωτογραφία ήταν περσινή από τον μαραθώνιο της Κων/πολης. Κάποιοι την πάτησαν, μεταξύ αυτών η Ελευθεροτυπία και η Αυγή. Και έφαγαν το ανάλογο κράξιμο. Δικαίως. Μόνο που μέσα στον χαμό των εικόνων και των πληροφοριών με δεκάδες φωτογραφίες να κυκλοφορούν το ότι μία τελικά ήταν λάθος δεν το λες και έγκλημα. Και δεν το λες ούτε παραπληροφόρηση από την στιγμή που όντως υπήρχε πολύς κόσμος στις γέφυρες εκείνη την ώρα που κατευθύνονταν προς την πλατεία Ταξίμ. Δεκάδες άλλες φωτογραφίες το βεβαιώνουν.