Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Ευχαριστώ Κώστα

Την λίστα Λαγκάρντ δημοσίευσε το περιοδικό του Κ Βαξεβάνη Hot Doc.
Τουλάχιστον έτσι λέει ο Κ Βαξεβάνης, ο οποίος μέχρι σήμερα έχει αποδειχτεί αξιόπιστος, πράγμα σπάνιο τις μέρες μας.

Το ότι την δημοσίευσε ο Κ. Βαξεβάνης δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι και γνήσια, έχει περάσει από τόσα πολλά χέρια αυτή η λίστα που κανείς πλέον δεν μπορεί να βεβαιώσει με σιγουριά την γνησιότητά της.
Όμως, αν την έδινε στην δημοσιότητα κάποιος πολιτικός ή κάποιος άλλος δημοσιογράφος θα υπήρχαν σίγουρα πολύ περισσότερα ερωτηματικά για το αν αυτή είναι όντως η πραγματική λίστα ή προϊόν κακόβουλης πλαστογραφίας και αυτό λέει πολλά τόσο για τον ίδιο, όσο και για τους υπόλοιπους συναδέλφους του και τους πολιτικούς.

Την λίστα αυτή παρέλαβε ο Γ Παπακωνσταντίνου ως υπουργός οικονομικών της Ελλάδας από την τότε υπουργό οικονομικών της Γαλλίας Κ Λαγκάρντ.
Στην συνέχεια την περιέφερε σαν να ήταν προσωπικό δώρο της Λαγκάρντ στον ίδιο, κάνοντας άτυπα στοχευμένους ελέγχους, σε ορισμένα ονόματα που εκείνος επέλεξε (με ποιά κριτήρια άραγε;) μέσω του τότε διοικητή του ΣΔΟΕ Γ Καπελέρη, που σε αυτή την περίπτωση λειτούργησε σαν ιδιωτικός υπάλληλος του Γ Παπακωνσταντίνου, συλλέγοντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα όχι μόνο από την λίστα αλλά και από τα κρατικά αρχεία τα οποία παρέδωσε άτυπα και εξωθεσμικά στον Γ. Παπακωνσταντίνου.

Τα σύντομα της εβδομάδας 22-28/10/2012

Τα σύντομα αυτής της εβδομάδας "ανέβηκαν" με καθυστέρηση, ζητώ συγνώμη σε όποιους έχουν την καλοσύνη να με διαβάζουν, θα προσπαθήσω να είμαι πιο συνεπής στο μέλλον.

Μια λίστα ονομάτων καταθετών στην Ελβετία, που πιθανώς περιλαμβάνει φοροφυγάδες περιφέρονταν από γραφείο σε γραφείο, για να καταλήξει στα χέρια ενός δημοσιογράφου. Τον ευχαριστώ που την δημοσιοποίησε.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, εθνική υπερηφάνεια μπλα μπλα... τόσο στρατό και τόση εθνική έπαρση στην τηλεόραση δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί, ίσως να μην πρόσεχα, ίσως πάλι να ήμουν πολύ μικρός όταν ξαναείχε παρόμοιο πρόγραμμα η τηλεόραση για να το θυμάμαι. Ούτε στρατιώτες σε ρόλο αστυνομικών στις πόλεις θυμάμαι. Εθνοπατριωτικό καρακιτσαριό, αστυνομοκρατούμενη παρέλαση και στην γωνία ένας Κουράκης με μερικές δεκάδες ανθρώπων να φωνάζουν συνθήματα. Οι διαδηλώσεις παίδες έχουν μία ελάχιστη προϋπόθεση για να θεωρούνται επιτυχημένες και αυτή είναι η μαζικότητα. Όταν σε μία πόλη με πληθυσμό κοντά στο ένα εκατομμύριο μαζεύεις 100 ανθρώπους και προσπαθείς να παρέμβεις σε μία εκδήλωση που, όσο και αν είναι παρωχημένη έχει περισσότερους υποστηρικτές από εσένα στον ίδιο χώρο, θα έπρεπε να ξέρεις πως η επιμονή σου να προχωρήσεις θα οδηγήσει σε επικοινωνιακή και τακτική ήττα. Από την άλλη έχεις τους ανόητους που άμα τους μιλήσεις για το παρωχημένο των παρελάσεων μπορεί και να σου στρίψουν το λαρύγγι κραυγάζοντας "ΑΝΘΕΛΟΙΝΕΣ!". Βλέπεις δεν μπορεί το μυαλό τους να σκεφτεί πως ίσως και να υπάρχουν καλύτεροι τρόποι να τιμήσει κάποιος την ιστορία του.

Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2012

Βαξεβάνης: Αναζητούν εμένα αντί για την αλήθεια (video)


Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 15-21/10/2012

Πριν από λίγο καιρό όταν μαθεύτηκε πως η Ζαρούλια της ΧΑ έγινε μέλος επιτροπής κατά των διακρίσεων του Συμβουλίου της Ευρώπης είχα και εγώ αναρωτηθεί ποιός την επέλεξε γι αυτό τον λόγο. Είχα πει τότε πως η Χρυσή Αυγή δεν έχει ερείσματα στο Συμβούλιο και μόνο με την ανοχή άλλων Ελλήνων εκπροσώπων μπορούσε να έχει γίνει κάτι τέτοιο που μοιάζει με φάρσα. Το μυστήριο λύθηκε από το tvxs που αποκαλύπτει πως η Ντόρα Μπακογιάννη έβαλε την σύζυγο του Μιχαλολιάκου στην επιτροπή αυτή. Φαίνεται το χειροφίλημα μετά υποκλίσεως του "αρχηγού" είχε αποτέλεσμα. Όσο για τον Τατσόπουλο που αναφέρει το άρθρο, τι να πω. Ο τσαμπουκάς και οι κραυγές στην τηλεόραση δεν φτάνουν, χρειάζεται και να ασχολείται λίγο ο "αντιπρόσωπος" του λαού με τα καθήκοντά του ως τέτοιος. Και όταν δεν ξέρει καν την διαφορά μεταξύ Συμβουλίου της Ευρώπης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αποδεικνύει πως βλέπει το βουλευτιλίκι σαν κάποιου είδους εκδρομή.

Όταν το καράβι βουλιάζει τα ποντίκια φεύγουν πρώτα λέει ο λαός. Μερικά "ποντίκια" όμως όχι μόνο φεύγουν αλλά προσπαθούν να διαγράψουν το γεγονός πως ήταν στο καράβι αυτό, και μάλιστα στο "τιμόνι". Σαν την Άννα Διαμαντοπούλου, που "χτένισε" το βιογραφικό της διαγράφοντας την λέξη "ΠΑΣΟΚ" από αυτό.

Συμπληρώσαμε αισίως 4 μήνες κυβέρνηση Σαμαρά (και Βενιζέλου και Κουβέλη, να μην ξεχνιόμαστε) και το διεθνές κλίμα μαθαίνω αλλάζει. Δεν είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Αυτό έλλειπε. Εδώ ανασυστήσαμε το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, μετονομάσαμε το υπουργείο προστασίας του πολίτη σε υπουργείο δημοσίας τάξεως και προστασίας του πολίτη, και αφήσαμε και μία καβάτζα, (το 2) να βάλουμε κι άλλο "έργο". Τέτοιο έργο είναι δυνατόν να μην αναγνωριστεί από τους εταίρους μας;

Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 8-14/10/2012

Είναι ανάγκη να παραγγείλουμε συννεφάκια χαμηλής νέφωσης για τους "νοικοκυραίους" κεντρο(;)δεξιούς που πέφτουν από τα σύννεφα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής και τα καμώματά τους όπως τα χθεσινά στο Χυτήριο. Ελλάς Ελλήνων χριστιανών ψήφισαν, Ελλάς ναζιστών χριστιανοταλιμπάν θα λάβουμε όλοι μας. Είναι επόμενο. Και δεν τελειώσαμε εδώ. Τα χθεσινά επεισόδια χλευάστηκαν πολύ περισσότερο από τους κεντρο(λέμε τώρα)δεξιούς της Νέας Δημοκρατίας παρά από τους ίδιους τους Ελληναράδες της Χρυσής Αυγής. Βλέπουν το φίδι που έχει βγει από το αυγό σαν κάτι χαριτωμένο, ακόμα και χρήσιμο, και τα θύματά του ως άξια χλευασμού. Βλέπεις μέχρι τώρα έχουν έρθει για τους αλλοδαπούς, εκείνοι δεν είναι αλλοδαποί, μετά για τους βλάσφημους, εκείνοι δεν είναι ούτε βλάσφημοι, μετα για τις αδερφές και η ιστορία συνεχίζεται. Έχουμε να δούμε πολύ χειρότερα. Με τους Νεοδημοκράτες να γελάνε, τους ΠΑΣΟΚτζήδες να κάνουν πως δεν είδαν τίποτα, και τους ΔΗΜΑΡήτες να στηρίζουν την "σωτηρία της χώρας" γκρινιάζοντας για τα μάτια του κόσμου, οι νεοναζί θα συνεχίσουν να αλωνίζουν με την κάλυψη της αδελφής πια οργάνωσης που λέγεται ΕΛ.ΑΣ. Μιας αστυνομίας της οποίας τον έλεγχο είναι προφανές πως έχει χάσει το επίσημο κράτος και έχει αναλάβει το παρακράτος. Όλοι αυτοί δεν είναι άβουλοι συνένοχοι, είναι μαζί με τα ΜΜΕ ΤΟΥΣ συνεργάτες και συνοδοιπόροι στον πολύ ολισθηρό αυτό δρόμο που διάλεξαν να τραβήξει η χώρα μας.

Οι εφοπλιστές μας, όπως το κάθε χαϊδεμένο μέλος μίας οικογένειας, θεωρεί πως δικαιούται ιδιαίτερη περιποίηση αλλά τουλάχιστον δεν τα ζητάνε όλα έτοιμα στο πιάτο. Έχουν ετοιμάσει το κείμενο που θέλουν να συμπεριληφθεί ώστε οι καταθέσεις τους στην Ελβετία να εξαιρεθούν από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ. Η μόνη τους εντολή προς την κυβέρνηση είναι ένα copy-paste ώστε η πρότασή τους να συμπεριληφθεί σε τυχόν συμφωνία μεταξύ Ελλάδας Ελβετίας. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Τρίτη, 9 Οκτωβρίου 2012

Το σωστό παράδειγμα
Η Μάριον Μιχελιδάκη και ο Γιώργος Κουβαράς διδάσκουν δημοσιογραφία με το παράδειγμά τους.
Κακά τα ψέματα, ζούμε σε δύσκολες εποχές.
Με χιλιάδες άνεργους δημοσιογράφους, άλλους τόσους με "μπλοκάκι", υποαπασχολούμενους και κακοπληρωμένους η κυρία Μιχελιδάκη παρέα με τον κύριο Κουβαρά διδάσκουν πως πρέπει να συμπεριφέρεται ένας δημοσιογράφος προκειμένου να διατηρεί ασφαλή μία θέση στην "δημόσια" (και στην ιδιωτική) τηλεόραση.
Οι νέοι και φιλόδοξοι δημοσιογράφοι θα πρέπει να παραδειγματιστούν και οι παλιότεροι, ειδικά εκείνοι που διδάσκουν να χρησιμοποιήσουν αυτό το βίντεο στις σχολές τους ως υπόδειγμα.
Άλλωστε οι θεωρίες περί λειτουργήματος, μάχιμης δημοσιογραφίας και άλλα τέτοια όμορφα δεν γέμισαν κανενός το πιάτο.

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 1-7/10/2012

Η αστυνομία όταν δημοσίευσε φωτογραφίες και ονόματα ατόμων που συνέλαβε για "αδικήματα" στις 26/9 ως δικαιολογία είπε πως το έκανε για "εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων". Ο ΜΑΤατζής που χτυπούσε εργαζομένους με την ανάποδη του κλομπ, ο ίδιος που είχε ψεκάσει με χημικά τον Μ Γλέζο πριν λίγο καιρό, σίγουρα έχει υποπέσει και σε άλλα αδικήματα. Νομίζω πως θα πρέπει η αστυνομία τώρα που τον έθεσε σε διαθεσιμότητα και άρα ξέρει ποιός είναι να δημοσιεύσει μία πιο καθαρή φωτογραφία του μαζί με τα στοιχεία του για "εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων". Αυτός τουλάχιστον είναι σίγουρο πως θα έχει κάνει και άλλα τέτοια.

"Πιθανή κατάλυση της δημοκρατίας αν δεν αντέξει η κυβέρνηση Σαμαρά" λένε διάφορα παπαγαλάκια τελευταία. Όμως η δημοκρατία δεν καταλύεται από την κατάρρευση καμίας κυβέρνησης. Η δημοκρατία κινδυνεύει αν δεν αντέξει ο λαός και όχι η μία ή η άλλη κυβέρνηση. Αν η κυβέρνηση Σαμαρά τηρήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για επαναδιαπραγμάτευση και ανάπτυξη, πως είναι δυνατόν να καταλυθεί η δημοκρατία; Η δημοκρατία επομένως κινδυνεύει πρωτίστως από τις προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικάντηδων που ήξεραν πως μετά τις εκλογές δεν μπορούν να τις τηρήσουν. Η δημοκρατία κινδυνεύει από εκείνους που ενώ ξέρουν πως η μόνη υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν πια στην δημοκρατία είναι η αποχώρησή τους. Αντί αυτού πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συμπεριφέρονται σαν να μην καταλαβαίνουν πως όχι μόνο χρήσιμοι για την δημοκρατία δεν είναι πια αλλά και μόνο η παρουσία τους στην πολιτική αποτελεί ύβρη και απονομιμοποιεί την κάθε προσπάθεια για επιστροφή σε κάποιου είδους σταθερότητα. Αντί να κάνουν τα αυτονόητα έστω και την τελευταία στιγμή κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Από αυτά κινδυνεύει η δημοκρατία, όχι από την μοίρα της κυβέρνησης Σαμαρά.

Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Γιατί όχι;

Φωτογραφία από το ringsgalaxy

Γιατί όχι;
Όταν ο παραλίγο δολοφόνος του Γ Καυκά δεν λογοδότησε ποτέ.
Όταν ο παραλίγο δολοφόνος του Μάριου Λώλου επίσης δεν λογοδότησε ποτέ.
Όταν παραλίγο δολοφόνος του Μανώλη Κυπραίου που τον άφησε με μόνιμη αναπηρία, επίσης δεν λογοδότησε ποτέ.
Όταν ο υπουργός "προστασίας του πολίτη" ρίχνει λάδι στην φωτιά με τα δελτία τύπου του υπουργείου του.

Η δουλειά της αστυνομίας είναι μας λένε να τηρεί την νομιμότητα.
Όταν η ίδια η αστυνομία δεν την τηρεί όμως;
Όταν ο ίδιος ο υπουργός και η ηγεσία της αστυνομίας καλύπτουν αυτές τις πρακτικές;

Τότε η αστυνομία μετατρέπεται σε εν δυνάμει δολοφονική δύναμη καταστολής.
Αυτό θέλουν;

Υγ. Για το ζώο που θεωρεί εχθρό του τον απλήρωτο εργαζόμενο δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Ελπίζω μόνο να είναι περήφανος, να τον χαίρεται η οικογένειά του, η μητέρα και ο πατέρας του, η γυναίκα του και τα παιδιά του αν έχει. Φυσικά θα προσπαθήσει να κρύψει αυτή την εικόνα από το περιβάλλον του. Ελπίζω μόνο να την δούνε οι δικοί του άνθρωποι. Έτσι και αλλιώς από αυτό το υπουργείο και αυτόν τον υπουργό δεν περιμένω κάτι περισσότερο από άλλη μία ΕΔΕ για τα μάτια του κόσμου την στιγμή που οι προϊστάμενοί του μέχρι και συγχαρητήρια θα του δίνουν.

**Ενημέρωση: Μαθαίνω πως μετά τον ντόρο που έγινε ο συγκεκριμένος αστυνομικός (που είναι ο ίδιος που ψέκασε τον Γλέζο στο σύνταγμα παλιότερα) τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.
ΕΔΕ βέβαια είχε γίνει και για τον Καυκά, και για τον Λώλο, και για τον Κυπραίο, ενώ και μηνύσεις έχουν κατατεθεί σε αυτές τις περιπτώσεις. Ούτε οι ΕΔΕ εκείνες ούτε οι μηνύσεις δεν έχουν καταλήξει σε τιμωρία αφού οι δράστες των τραυματισμών αυτών δεν κατέστη δυνατό να ανακαλυφθούν. Επομένως ο "δικός" μας, αυτό το ζώο που ψέκασε τον Γλέζο και τώρα χτυπούσε με την πίσω μεριά του γκλομπ αν τιμωρηθεί (που πολύ αμφιβάλλω) θα τιμωρηθεί για ένα πράγμα και μόνο. Επειδή τον έπιασε ο φακός και μάλιστα δύο φορές. Για κανέναν άλλο λόγο!

Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2012

Η "μορφή" της Τετάρτης 3/10/2012


Επειδή μερικά πράγματα δεν περιγράφονται με λόγια.
Μορφή τώρα, μομφή, εσύ θα κρίνεις.

Μην ξεχάσεις να κάνεις scroll down, και φυσικά. ανανεώνεται συνεχώς.
Συστήνω ανεπιφύλακτα να πατήσεις και το load more.

Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

Τα σύντομα της εβδομάδας 24-30/9/2012

"Έκαστος εφ’ ω ετάχθη. Σε αντίθεση με την Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη τάσσεται με τη νομιμότητα και όχι με τους κατηγορούμενους ως ταραχοποιούς και κουκουλοφόρους. Αλλά όπως φαίνεται, οι μάσκες έπεσαν". Θα μπορούσε να είναι ανακοίνωση της εποχής της χούντας για τους αντιφρονούντες. Ακόμα και της Σταλινκής Σοβιετικής Ένωσης, της φασιστικής Ιταλικής κυβέρνησης του Μουσολίνι. Δεν είναι όμως καν της Χρυσής Αυγής. Είναι ανακοίνωση του υπουργείου δημόσιας τάξης. Από την μία οι κατηγορούμενοι ως ταραχοποιοί και κουκουλοφόροι και από την άλλη η νομιμότητα. Η νομιμότητα που καταπατάται από την ίδια την αστυνομία και οι κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζονται ως ένοχοι. Αυτό το ήθος φέρνει η Νέα Δημοκρατία στο υπουργείο δημόσιας τάξης, αυτό το ήθος στηρίζει ολόψυχα το σάπιο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, αυτό το ήθος στηρίζει και η "υπεύθυνη αριστερά" του Κουβέλη.

«Μη διαστρεβλώνετε τη σιωπή μου» Κάποιος έπρεπε να το πει αυτό και έτυχε αυτός να είναι ο Πέντρο Αλμοδοβάρ.

Υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα έγραφε ο Λευτέρης Παπαδόπουλος στο τραγούδι που μελοποίησε ο Γιώργος Θεοδωράκης και ερμήνευσε μοναδικά ο Παύλος Σιδηρόπουλος. Σοφά λόγια. Δυστυχώς κάποια παιδιά δεν έχουν γλυτώσει από τους γνωστικούς, λογάδες και γραμματικούς. Κάποιοι δεν κλείσαν την πόρτα με κλειδί, την άφησαν διάπλατα ανοιχτή.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου είναι... η Τζούλια. Όλοι ξέρουμε ποιά είναι (μην φάω κι εγώ καμία μήνυση στα καλά καθούμενα). Η Τζούλια Αλεξανδράτου δεν παύει να είναι μία πολίτης που καλώς ή κακώς ένοιωσε θιγμένη από κάτι που είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης και του έκανε αγωγή.